Patrick Piuze
Patrick Piuze
Petit Chablis 2022
€27,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de la Chapelle 2021
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Coteau de Fontenay 2021
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir Découverte 2021
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Courgis 2018
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Fyé 2021
€29,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Chablis 2022
€29,95
Patrick Piuze
Chablis La Butte 'O' 2020
€34,95
Patrick Piuze
Chablis La Grande Vallée 2022
€34,95
Patrick Piuze
Chablis 1er Cru Les Forêts 2021
€59,95
Patrick Piuze
Chablis 1er Cru Butteaux 2022
€64,95
Patrick Piuze
Chablis 1er cru Vaulorent 2022
€77,95
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Bougros 2022
€84,95
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Valmur 2020
€129,00
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Les Preuses 2020
€149,00
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Les Preuses 2021
€149,00
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Les Clos 2020
€169,00
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Les Clos 2019
€169,00
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Les Clos 2018
€169,00

Patrick Piuze

De in Canada geboren Patrick Piuze komt niet uit een wijnfamilie. Hij raakte besmet met het ‘wijnvirus’ door een ontmoeting met Marc Chapoutier. Hij reisde vervolgens naar wijnbedrijven in o.a. Australië en Zuid-Afrika. In Frankrijk ontwikkelde hij zich tot wijnmaker bij Olivier Leflaive en werd Franck Grux, bekend van onze ‘huis-Meursault’, zijn mentor. Na intensieve stages bij Jean-Marie Guffens en het chablishuis Brocard werd het tijd voor zijn eigen wijnbedrijf, maar dan één zonder eigen wijngaarden. Desondanks heeft hij de belangrijkste premier cru’s én grand cru’s in zijn portefeuille, met daarnaast ook zeer betaalbare wijnen afkomstig van nabij gelegen wijngaarden. En welke wijngaard het ook is, de stokken dienen minimaal 40 jaar oud te zijn! 
Hoe je het ook bekijkt, de resultaten van Patrick Piuze zijn groots en zijn naam wordt al genoemd in het rijtje van Raveneau en Dauvissat. Toch is het volgens Piuze vooral een kwestie van weinig tot geen ingrijpen, nauwkeurig - de nooit overrijpe druiven - oogsten en een extreme selectie maken op de ‘table de tri’. Voorts geen chaptalisatie en geen gebruik van nieuw eikenhout, alleen mooie vaten van 6 tot 8 jaar oud, naargelang de wijn erom vraagt.