Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Patrick Piuze

Patrick Piuze

De in Canada geboren Patrick Piuze komt niet uit een wijnfamilie. Hij raakte besmet met het ‘wijnvirus’ door een ontmoeting met Marc Chapoutier. Hij reisde vervolgens naar wijnbedrijven in o.a. Australië en Zuid-Afrika. In Frankrijk ontwikkelde hij zich tot wijnmaker bij Olivier Leflaive en werd Franck Grux, bekend van onze ‘huis-Meursault’, zijn mentor. Na intensieve stages bij Jean-Marie Guffens en het chablishuis Brocard werd het tijd voor zijn eigen wijnbedrijf, maar dan één zonder eigen wijngaarden. Desondanks heeft hij de belangrijkste premier cru’s én grand cru’s in zijn portefeuille, met daarnaast ook zeer betaalbare wijnen afkomstig van nabij gelegen wijngaarden.
Hoe je het ook bekijkt, de resultaten van Patrick Piuze zijn groots en zijn naam wordt al genoemd in het rijtje van Raveneau en Dauvissat. Toch is het volgens Piuze vooral een kwestie van weinig tot geen ingrijpen, nauwkeurig - de nooit overrijpe druiven - oogsten en een extreme selectie maken op de ‘table de tri’. Voorts geen chaptalisatie en geen gebruik van nieuw eikenhout, alleen mooie vaten van 6 tot 8 jaar oud, naargelang de wijn erom vraagt.

Patrick Piuze Petit Chablis 2014/15
Patrick Piuze

Petit Chablis 2014/15

Een Petit Chablis? Wij konden het niet geloven toen we deze wijn voor het eerst proefden. Zo veel gulheid, elegantie en mineraliteit… zelfs voor een premier cru zou dit een prachtexemplaar zijn.

€17,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Terroir Découverte 2015
Patrick Piuze

Chablis Terroir Découverte 2015

De wijngaard van de Découverte ligt in een koele vallei en grenst aan de premier cru Vaulorent. Omdat de wijngaard op het noorden gericht is, is dit de meest frisse van de vier wijnen uit de Terroir-serie.

€18,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Terroir de Courgis 2014/15
Patrick Piuze

Chablis Terroir de Courgis 2014/15

De wijn heeft aroma’s van abrikozen en limoen. De aanzet is zuiver en fris, met limoen en groene appel, en de frisse, rijke smaak eindigt in een delicate, ziltig-stenige afdronk die lang blijft hangen.

€18,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Terroir de Fyé 2015
Patrick Piuze

Chablis Terroir de Fyé 2015

Afkomstig van een perceel met 60 jaar oude stokken bij het dorpje Fyé, vlak onder de bekende premier cru Montée de Tonnerre. De bodem bestaat uit pure kalksteen. Master of Wine Tim Atkin roemde het ongelooflijke palet van deze wijn.

€18,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Terroir de Chablis 2015
Patrick Piuze

Chablis Terroir de Chablis 2015

Zo eenvoudig als de naam klinkt, zo complex is de wijn! Hij komt van wijngaarden die binnen de gemeente Chablis liggen en stuk voor stuk zijn beplant met oude wijnstokken (Piuze gebruikt nooit wijnstokken die jonger dan 40 jaar zijn).

€18,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis La Grande Vallée 2014
Patrick Piuze

Chablis La Grande Vallée 2014

de wijn is onweerstaanbaar geurig met perzikfruit en een boeket aan bloemen en bloesems. De smaak is breed en verfijnd, met witte perzik, citroen- en sinaasappel-schil, en een verleidelijke touch van mirabelpruim in de finale. Groots!

€26,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2014
Patrick Piuze

Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2014

Als er één premier cru is die kwalitatief het dichtst tegen de grand cru status aanzit, is het Montée de Tonnerre. Deze cru ligt slechts één heuveltje verwijderd van de grand crus ‘Les Clos’ en ‘Blanchot’.

€41,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis 1er cru Vaulorent 2013/15
Patrick Piuze

Chablis 1er cru Vaulorent 2013/15

De premier cru Vaulorent behoort tot het terroir van Fourchaume, grenst aan de grand cru Les Preuses en vertoont veel overeenkomsten.

€44,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Grand Cru Valmur 2012/13
Patrick Piuze

Chablis Grand Cru Valmur 2012/13

Deze gezochte grand cru Valmur uit Chablis heeft vertaald de toepasselijke naam 'Vallei van de Rijpheid'. De druiven moeten ook goed rijp worden geoogst om de typische vlezige, fruitrijke wijn te verkrijgen die Patrick graag wil maken.

€69,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Grand Cru Bougros ‘Côte Bouqueyreaux’ 2015
Patrick Piuze

Chablis Grand Cru Bougros ‘Côte Bouqueyreaux’ 2015

Het steile gedeelte heet ‘Côte de Bouqueyreaux’,of zoals Patrick zegt: “De rots”. De grond op dit steile gedeelte heeft een relatief dunne toplaag en is bijzonder arm. De druivenstokken moeten dan ook tot diep in het harde gesteente op zoek naar voed...

€73,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Grand Cru Les Clos 2012/14/15
Patrick Piuze

Chablis Grand Cru Les Clos 2012/14/15

In de mond is de wijn zeer zuiver en bijzonder solide in de kern met een grote minerale definitie. Volkomen in balans met de perfecte stevige zuren. Een vlekkeloze, magische fles Les Clos in de maak.

€79,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Patrick Piuze Chablis Grand Cru Les Preuses 2012/13/14/15
Patrick Piuze

Chablis Grand Cru Les Preuses 2012/13/14/15

Les Preuses is altijd een zeer gewilde grand cru en ook hier onovertroffen. Een geweldige neus, waar een spectrum aan klassieke chablis aroma's over elkaar heen tuimelen: citrus, bloesem, jodium en een aangename, ziltige mineraligheid.

€89,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies