Patrick Piuze
Patrick Piuze
Petit Chablis 2015
Een Petit Chablis? Wij konden het niet geloven toen we deze wijn voor het eerst proefden. Zo veel gulheid, elegantie en mineraliteit… zelfs voor een premier cru zou dit een prachtexemplaar zijn.
€18,95
Patrick Piuze
Petit Chablis 2014
Een Petit Chablis? Wij konden het niet geloven toen we deze wijn voor het eerst proefden. Zo veel gulheid, elegantie en mineraliteit… zelfs voor een premier cru zou dit een prachtexemplaar zijn.
€18,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir Découverte 2016
De wijngaard van de Découverte ligt in een koele vallei en grenst aan de premier cru Vaulorent. Omdat de wijngaard op het noorden gericht is, is dit de meest frisse van de vier wijnen uit de Terroir-serie.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Courgis 2015
De wijn heeft aroma’s van abrikozen en limoen. De aanzet is zuiver en fris, met limoen en groene appel, en de frisse, rijke smaak eindigt in een delicate, ziltig-stenige afdronk die lang blijft hangen.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Fyé 2017
Afkomstig van een perceel met 60 jaar oude stokken bij het dorpje Fyé, vlak onder de bekende premier cru Montée de Tonnerre. De bodem bestaat uit pure kalksteen. Master of Wine Tim Atkin roemde het ongelooflijke palet van deze wijn.
€22,95
Patrick Piuze
Chablis Terroir de Chablis 2016
Zo eenvoudig als de naam klinkt, zo complex is de wijn! Hij komt van wijngaarden die binnen de gemeente Chablis liggen en stuk voor stuk zijn beplant met oude wijnstokken (Piuze gebruikt nooit wijnstokken die jonger dan 40 jaar zijn).
€22,95
Patrick Piuze
Chablis La Grande Vallée 2014
De vergeten premier cru volgens Patrick Piuze. Een adembenemende 'lieu-dit' met inderdaad de klasse van een premier cru. En dat voor deze prijs! 92 punten Robert Parker.
€28,95
Patrick Piuze
Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2014
Als er één premier cru is die kwalitatief het dichtst tegen de grand cru status aanzit, is het Montée de Tonnerre. Deze cru ligt slechts één heuveltje verwijderd van de grand crus ‘Les Clos’ en ‘Blanchot’.
€41,95
Patrick Piuze
Chablis 1er cru Vaulorent 2015
De premier cru Vaulorent behoort tot het terroir van Fourchaume, grenst aan de grand cru Les Preuses en vertoont veel overeenkomsten.
€44,95
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Valmur 2013
Deze gezochte grand cru Valmur uit Chablis heeft vertaald de toepasselijke naam 'Vallei van de Rijpheid'. De druiven moeten ook goed rijp worden geoogst om de typische vlezige, fruitrijke wijn te verkrijgen die Patrick graag wil maken.
€69,95
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Bougros ‘Côte Bouqueyreaux’ 2015
Het steile gedeelte heet ‘Côte de Bouqueyreaux’,of zoals Patrick zegt: “De rots”. De grond op dit steile gedeelte heeft een relatief dunne toplaag en is bijzonder arm. De druivenstokken moeten dan ook tot diep in het harde gesteente op zoek naar voed...
€73,95
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Les Clos 2015
In de mond is de wijn zeer zuiver en bijzonder solide in de kern met een grote minerale definitie. Volkomen in balans met de perfecte stevige zuren. Een vlekkeloze, magische fles Les Clos in de maak.
€89,95
Patrick Piuze
Chablis Grand Cru Les Preuses 2012
Les Preuses is altijd een zeer gewilde grand cru en ook hier onovertroffen. Een geweldige neus, waar een spectrum aan klassieke chablis aroma's over elkaar heen tuimelen: citrus, bloesem, jodium en een aangename, ziltige mineraligheid.
€89,95

Patrick Piuze

De in Canada geboren Patrick Piuze komt niet uit een wijnfamilie. Hij raakte besmet met het ‘wijnvirus’ door een ontmoeting met Marc Chapoutier. Hij reisde vervolgens naar wijnbedrijven in o.a. Australië en Zuid-Afrika. In Frankrijk ontwikkelde hij zich tot wijnmaker bij Olivier Leflaive en werd Franck Grux, bekend van onze ‘huis-Meursault’, zijn mentor. Na intensieve stages bij Jean-Marie Guffens en het chablishuis Brocard werd het tijd voor zijn eigen wijnbedrijf, maar dan één zonder eigen wijngaarden. Desondanks heeft hij de belangrijkste premier cru’s én grand cru’s in zijn portefeuille, met daarnaast ook zeer betaalbare wijnen afkomstig van nabij gelegen wijngaarden.
Hoe je het ook bekijkt, de resultaten van Patrick Piuze zijn groots en zijn naam wordt al genoemd in het rijtje van Raveneau en Dauvissat. Toch is het volgens Piuze vooral een kwestie van weinig tot geen ingrijpen, nauwkeurig - de nooit overrijpe druiven - oogsten en een extreme selectie maken op de ‘table de tri’. Voorts geen chaptalisatie en geen gebruik van nieuw eikenhout, alleen mooie vaten van 6 tot 8 jaar oud, naargelang de wijn erom vraagt.