Le Moderato
Le Moderato
Rood Grenache 0,0
Niets is moeilijker dan een goede 0,0 rode wijn te maken! Zonder alcohol verliest hij al snel zijn spanning. Maar niet bij Moderato! Door het gebruik van rijpe grenache en wat houten vaten voor de structuur en lengte is dit een volwassen wijn geworden.
30% korting
€9,99 €6,99
Le Moderato
Rose Verdejo-Grenache 0,0
De Rosé van Moderato is een blend van de witte Verdejo en de rode Grenache. Gemaakt met de Provence in gedachten, een lichte stijl (en kleur) en heerlijk fruit met dito lengte. Rond, zacht en fris, hiervan gaat de fles ongemerkt op in het zonnetje! 
30% korting
€9,99 €6,99
Le Moderato
Blanc Verdejo 0,0
Verdejo staat aan de basis van deze alcoholvrije wijn. Het is een verfijnde, subtiele witte wijn met tonen van appel, lichte complexiteit en door het gebruik van een minimale houtlagering mooi rond en zacht. Een toegankelijke wijn met een mooie lengte. 
30% korting
€9,99 €6,99
Le Moderato
Sparkling Verdejo 0,0
Deze gaat nooit vervelen! Een mousserende 0,0 wijn met een heerlijke geur en een grote doordrinkbaarheid. Puur en zuiver in de smaak, heerlijk fruit, mooi droog en met tonen van appel en wat hazelnoot. Een fijne mousse en een uitstekende lengte.
€11,99
Le Moderato
La Cuvée Révolutionnaire Rouge
Moderato legt met zijn La Cuvée Révolutionnaire de lat een stuk hoger. Dankzij nieuwe technieken is dit een alcoholvrije wijn, die écht naar wijn ruikt! Van de Tannat en Merlot druif, vol, fijn en tannine. Bejubeld door Harold Hamersma én Esmee Langereis!
€14,99
Le Moderato
La Cuvée Révolutionnaire Blanc
Moderato legt met zijn La Cuvée Révolutionnaire de lat een stuk hoger. Dankzij nieuwe technieken is dit een alcoholvrije wijn, die écht naar wijn ruikt! Van de Colombard druif, fris, opwekkend en sappig. Bejubeld door Harold Hamersma én Esmee Langereis!
€14,99
Le Moderato
La Cuvée Révolutionnaire Sparkling Blanc de Noir
De mousserende La Cuvée Révolutionnaire is een 'blanc de noir', oftewel een witte wijn van blauwe druiven, in dit geval merlot uit de Bordeaux streek. Een alcoholvrije (<0,5%) bubbel met opvallend veel geur en smaak, bejubeld door de schrijvende pers.
€16,99

Le Moderato

Moderato is een jong bedrijf in het zuidwesten van Frankrijk, dat zich volledig heeft toegelegd op het maken van de beste alcoholvrije wijnen. Moderato is opgericht door Fabien en Sébastian en beide hebben een totaal andere achtergrond wat juist bij Moderato perfect samen gekomen is.
Fabien heeft altijd al een passie voor het ontwikkelen van duurzame en inspirerende merken gehad, Sébastian komt uit een Cognac familie en heeft veel ervaring in de drankenindustrie. 
Met hun beider passie voor wijn was het idee om een alcoholvrije wijn te ontwikkelen al snel geboren. Maar wel één die duurzaam geproduceerd wordt en, nog belangrijker, van de best mogelijke kwaliteit. Na veel proeven en blenden en tientallen proeverijen verder was Moderato geboren.
Voor de technische begeleiding van het proces van dealcoholiseren hebben Fabien en Sébastian oenoloog Frédéric Brochet gevraagd met zijn schat aan ervaring. Frédéric is een grote naam in Bordeaux. Hij heeft een doctoraat van de Universiteit van Bordeaux en is PhD psycholoog én wijnboer.
Door de nieuwste technieken in vacuümdestillatie toe te passen hebben zij alcoholvrije wijnen gemaakt waarin het karakter van de wijn behouden is gebleven, zonder de weeïge geur die vaak aan zo’n alcoholvrije wijn hangt. Een unieke prestatie, want er zijn maar weinig wijnmakers die dit onder de knie hebben! Opvallend is ook dat de Moderato wijnen tot de droogste (lees: minder suiker) alcoholvrije wijnen in de markt behoren. Laag in suikers en toch boordevol fruit en plezier! 
Het uiteindelijke resultaat kwam in 2022 voor het eerst op de fles en de uiterst succesvolle La Cuvée Revolutionnaire in 2023. Deze cuvee staat direct bovenaan bij elke wijnschrijver. Een piepjong bedrijf, maar wel al direct doorgedrongen tot de eredivisie van alcoholvrije wijn!