Le Moderato

La Cuvée Révolutionnaire Rouge

La Cuvée Révolutionnaire Rouge
Licht
Krachtig

Moderato legt met zijn La Cuvée Révolutionnaire de lat een stuk hoger. Gemaakt met de allerlaatste technieken van de-alcoholiseren. Eerst is er de klassieke de-alcoholisatie, zoals de meeste alcoholvrij wijnen gemaakt worden. Bij de eerste minuten van deze de-alcoholisatie worden de aroma's apart gehouden en toegevoegd aan de alcohol die van de wijn gescheiden is. Daarna wordt de alcohol, met de aroma's weer toegevoegd en de wijn opnieuw gede-alcoholiseerd en dan blijven de aroma's wel in de wijn. Het gevolg: een alcoholvrije wijn die écht naar wijn ruikt! 
De wijn wordt gemaakt van druiven uit de Gascogne. Voor de rode is dit de Tannat en Merlot druif. Daar de Tannat voor de structuur zorgt, geeft de Merlot de wijn zijn zachtheid en sappigheid. Mooi donker én rood fruit, sappig, lichte tannines, gewoon écht goed! De rode La Cuvée Révolutionnaire is voor Esmee Langereis de ontdekking voor 2024 en heeft de wijn de 'What to Drink Award 2024' gegeven. Harold Hamersma geeft deze wijn een 8 en daarmee is deze wijn de allerbeste rode alcoholvrije wijn! Hieronder de proefnotities van beide journalisten:

Harold Hamersma:
"Nu eens niet ruikend en smakend als een schaal bowl die drie dagen in de volle zon heeft gestaan: wee, muf en suf. Vers rood en zwart fruit, sap en zuren, wat tannines voor het houvast. Met dank aan een nieuwe manier van de-alcoholiseren, waarbij de aroma's die in eerste instantie verloren zijn gegaan worden 'geïntegreerd'. Missen we toch nog wat? Vooruit, de alcohol." Een 8! (beste rode alcoholvrije wijn op zijn site)

Esmee Langereis:
"Net als bij de witte Moderato, kun je je, met een beetje fantasie, voorstellen dat dit een wijn mét alcohol is. De wijnen van Moderato zijn subtiel, niet zo in your face, en ze worden beter (sprekender) met een klein beetje lucht. Leuk die blend van merlot en tannat - die laatste druif is kampioen in tanninen. Daarvan blijven er niet zo heel veel over na het dealcoholiseren, maar juist daarom heeft de wijn nu een fijne 'grip' en zit je niet met zo'n schraalhans. De smaak is die van een koele, kalme rood, zonder kapsones, maar van een natuurlijke schoonheid. Een van de beste gedealcoholiseerde rode wijnen die ik tot nu toe geproefd heb." 4,5 ster en de What to Drink Award 2024

Lees meer
€14,99 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Tannat-Merlot
  • BijzonderhedenSlechts 3,5 gr suiker per 100ml - laagst van alle alcoholvrije rode wijnen!
  • Beoordelingen8 punten Hamersma, 4,5 ster & What to Drink Award Esmee Langereis

Le Moderato