Le Moderato

La Cuvée Révolutionnaire Blanc

La Cuvée Révolutionnaire Blanc
Licht
Krachtig

Moderato legt met zijn La Cuvée Révolutionnaire de lat een stuk hoger. Gemaakt met de allerlaatste technieken van de-alcoholiseren. Eerst is er de klassieke de-alcoholisatie, zoals de meeste alcoholvrij wijnen gemaakt worden. Bij de eerste minuten van deze de-alcoholisatie worden de aroma's apart gehouden en toegevoegd aan de alcohol die van de wijn gescheiden is. Daarna wordt de alcohol, met de aroma's weer toegevoegd en de wijn opnieuw gede-alcoholiseerd en dan blijven de aroma's wel in de wijn. Het gevolg: een alcoholvrije wijn die écht naar wijn ruikt! 
De witte wijn wordt gemaakt van druiven uit de Gascogne. Voor de witte is dit Colombard, een druif die ook wel eens doet denken aan Sauvignon Blanc. Opwekkend, fris en voorzien van smaakvol fruit. De witte La Cuvée Révolutionnaire is voor Esmee Langereis de ontdekking voor 2024 en heeft de wijn de 'What to Drink Award 2024' gegeven. Harold Hamersma geeft deze wijn een 8 en daarmee behoort deze wijn tot de allerbeste witte alcoholvrije wijnen! Hieronder de proefnotities van beide journalisten:

Harold Hamersma:
"Revolutie? Eerder evolutie. Kwaliteit van alcoholvrije wijn iets omhoog. In ieder geval wel bij Moderato. Met dank aan een nieuwe manier van de-alcoholiseren, waarbij de aroma's die in eerste instantie verloren zijn gegaan worden 'geïntegreerd'. Opvallend is in ieder geval dat de weeë 'gekookte eieren lucht', zo karakteristiek voor alle alcoholvrije wijnen, bij deze pure colombard uit Gascogne ontbreekt. Goddank, want daardoor ontbrak ook altijd de zin om het spul te gaan drinken. Hier is het boeket bijkans uitnodigend. Vlierbloesemend, lenteachtig, groene appeltjes, citrus. En ook de smaak houdt zich kranig. De evolutie voltrekt zich knisperend, knapperig en verfrissend. Er gloort hoop..." Een 8! 

Esmee Langereis:
"Mij was de hemel beloofd door de importeur van Moderato. 'De eerste wijn waaraan je niet kunt ruiken dat 'ie gede-alcoholiseerd is!' beweerde hij. Ik zou 'm bijna op z'n mooie blauwe ogen geloven. Bijna. Eerst proeven, dan geloven. Maar. ik moet hem gelijk geven: de geur van deze colombard is heel subtiel, en als je echt je best doet, kun je je inderdaad voorstellen dat dit een wijn mét alcohol is. Zachte perzik en wat druivigheid in de neus. In de smaak knallen de zuren wel weer naar voren, met groene appeltjes en citrus in de boventoon. Een van de beste gedealcoholiseerde witte wijnen die ik tot nu toe geproefd heb." 4,5 ster en de What to Drink Award 2024

Lees meer
€14,99 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Colombard
  • BijzonderhedenSlechts 2,5 gr suiker per 100ml - laagst van alle alcoholvrije wijnen!
  • Beoordelingen8 punten Hamersma, 4,5 ster & What to Drink Award Esmee Langereis

Le Moderato