Le Moderato

La Cuvée Révolutionnaire Sparkling Blanc de Noir

La Cuvée Révolutionnaire Sparkling Blanc de Noir
Licht
Krachtig

Moderato legt met zijn La Cuvée Révolutionnaire de lat een stuk hoger. Gemaakt met de allerlaatste technieken van de-alcoholiseren. Eerst is er de klassieke de-alcoholisatie, zoals de meeste alcoholvrij wijnen gemaakt worden. Bij de eerste minuten van deze de-alcoholisatie worden de aroma's apart gehouden en toegevoegd aan de alcohol die van de wijn gescheiden is. Daarna wordt de alcohol, met de aroma's weer toegevoegd en de wijn opnieuw gede-alcoholiseerd en dan blijven de aroma's wel in de wijn. Het gevolg: een alcoholvrije wijn die écht naar wijn ruikt! 
De mousserende La Cuvée Révolutionnaire is een 'blanc de noir', oftewel een witte wijn van blauwe druiven, in dit geval merlot uit de Bordeaux streek. Het is een alcoholvrije (<0,5%) bubbel die opvallend veel geur heeft met expressieve tonen van gekonfijt fruit, ondersteund door hints van zoete amandelen. In de smaak heeft de wijn een mooie, ronde, fruitige structuur, versterkt door fijne belletjes die het gehemelte vullen en een lange afdronk geven. 

De mousserende La Cuvée Révolutionnaire is voor Esmee Langereis en Harold Hamersma bijzonder goed beoordeeld en behoort direct tot de allerbeste alcoholvrije wijnen in Nederland. Hieronder de proefnotities van beide journalisten:

Harold Hamersma:
"Goede aanvulling binnen de categorie alcoholvrij. Strakke, mousserende uitvoering met een merlot-verleden. Peer, appel, amandel plus een zweempje groen. Nergens geflirt met zoetjes, nimmer wee, permanent schoon en zuiverend." Een 8+! Hoogst scorende 0,0 wijn op zijn site! 

Esmee Langereis:
"Moderato maakt mooie, subtiele stillen wijnen die overtuigen door hun zachtheid en niet door opdringerige aroma's. 'Wijnmakers' wijnen, die vooral in de smaak vallen bij fijnproevers. Net als deze Blanc de Noir sparkling - liefhebbers weten dat dat witte wijn is, gemaakt van blauwe druiven.
Waarom de kleur toch wit is en niet rood, komt door een speciaal proces: je perst de druiven en scheidt ze direct van hun (blauwe) schillen, zodat er geen kleurafgifte is aan het sap. Normaal worden blauwe druiven een paar weken gefermenteerd op schil, waardoor het sap rood kleurt. Nu oogt de wijn wit, maar in de mond herken je zeker wel de structuur die hoort bij blauwe druiven. Meer tanninen zorgen voor meer grip, met aroma's van rode zure bessen en appels. Deze Blanc de Noir is van merlot gemaakt en smaakt opvallend druivig. Hoog in de zuren, met een mooie, fijne mousse." 4 sterren

Lees meer
€16,99 per stuk
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Merlot
  • BijzonderhedenSlechts 2,5 gr suiker per 100ml - laagst van alle alcoholvrije wijnen!
  • Beoordelingen8+ punten Hamersma, 4 sterren & What to Drink Award Esmee Langereis

Le Moderato