Bourgogne - Rood
Lucien Muzard
Bourgogne Rouge 2022
Nog geen 2 hectare staan ter beschikking voor deze gelimiteerde ‘instap’-Bourgogne. Een geassembleerde wijn van 50 jaar oude wijnstokken uit Santenay en van percelen gelegen in Maranges en de Hautes-Côtes.
€24,95
Ramonet
Bourgogne pinot noir 2019
De instapwijn van Ramonet de Bourgogne Pinot Noir van Jean-Claude Ramonet is al direct gastronomisch te noemen en een entrée naar de grote -kostbare-wijnen van dit beroemde domein uit Chassagne.
€34,95
Lucien Muzard
Santenay Vieilles Vignes 2021
Santenay ‘vieilles vignes’ .. met recht want het gemiddelde is zo’n 75 jaar oud! Muzard bezit een perceel pinot noir in Santenay Champs Claude met nog een flink aandeel stokken jaren 1920.
€34,95
Vincent Dureuil-Janthial
Rully Rouge 2017
Elegante, levendige en vooral aangenaam zuivere pinot noir. Het kersenfruit is in perfecte balans met de aardse tonen, zoete kruidigheid en een heerlijke romigheid.
€37,95
Borgeot
Santenay 1er Cru Gravières 2018
Borgeot's Gravières rood is een kenmerkende zuivere pinot met rijpe donkere vruchten begeleid door nuances van chocolade en koffie. De wijn is rijk, tamelijk krachtig en vet, dwars door de aanhoudende toon heen van pure sappige bramen.
€42,95
Lucien Muzard
Santenay 1er Cru Maladiere 2021
Het terroir brengt sfeervolle, geparfumeerde wijnen, met de meeste fraîcheur van Muzard’s Santenay’s. Niet in de minste plaats door het ijzergehalte van de kalkstenen bodem.
€44,95
Lucien Muzard
Santenay 1er Cru Gravières 2022
Gravières betekent grind. Dat typeert de bodem van de grootste 1er Cru van Santenay. De Muzard’s verbouwen hier 1,3 hectare (50 jaar oude) wijnstokken. De wijn zit voortreffelijk en breed in zijn fruit, heeft diepte in de smaak.
€44,95
Caroline Morey
Santenay 2020
Deze rode Santenay Villages toont heerlijk frisse aroma's van rinse kersen en aardbeien met superfijne tannines, finesse en fris, knapperig fruit. De wijn is nu al aantrekkelijk, met een zeer smakelijke complexe afdronk. 
€59,00
Caroline Morey
Beaune 1er Cru Les Greves 2020
Les Greves wordt algemeen beschouwd als de beste 1er Cru van Beaune. De pinot noir van Morey’s perceel is geplant in 1965. Een neus met veel fraîcheur in luchtig fruit, maar in de mond een diepe Bourgogne met een hoge intensiteit in de afdronk.
€69,00
Caroline Morey
Santenay 1er Cru La Comme 2020
La Comme is een  toplocatie in het dorp Santenay tegen de crus van Chassagne Montrachet aan. Met fijne aardbeienaroma's, een wijn die zijdeachtig in de mond aanvoelt en nu al onweerstaanbaar is. Meer mineralig dan fruitig met veel levendige energie.
€69,00
Meo-Camuzet
Bourgogne Côte d'Or Hemisphere Sud 2020
De Bourgogne Côte d'Or Hemisphere Sud is een nieuwe botteling van Méo-Camuzet afkomstig van drie percelen in de gemeente Pommard. Een medium tot volle wijn, vlezig en sappig met een flinke concentratie.
€69,00
Meo-Camuzet
Bourgogne Côte d'Or Hemisphere Nord 2021
Hempisphere Nord uit de Côte de Nuits is een serieuze, evenwichtige en structureel indrukwekkende Bourgogne Rouge van topwijngaarden in de Côte de Nuits. Fruit uit Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Vosne-Romanée en Vougeot.
€69,00
Lucien Muzard
Pommard Les Cras 2022
Deze wijn komt van een prachtig perceel in Pommard. Het stukje 'Les Cras' ligt vlakbij de premier cru's van Pommard, wat terug te zien is in de kwaliteit van deze wijn. Dankzij de geconcentreerde smaken is deze wijn zeer geschikt om te rijpen.
€72,95
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 2021
Nuits Saint-Georges, een villagewijn van oude wijnstokken. De wijn heeft een uitnodigend boeket met aroma's van bramen, wilde aardbeien en oranjebloesem. De wijn is medium-bodied met levendig rood fruit. Rijpingspotentieel tussen 8 en 12 jaar.
€89,00
Matrot
Blagny 1er Cru la Pièce sous le Bois 2020
In het gehucht Blagny, net buiten Meursault, worden wijnen gemaakt van zowel chardonnay als pinot noir. Met intense fruitaroma's van kersen en bessen is het een krachtige en atypische maar zeer interessante pinot noir. Verrassend mineralig en energiek.
€95,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 2020
Nuits Saint-Georges, villagewijn van oude wijnstokken. De wijn heeft een uitnodigend boeket met aroma's van bramen, wilde aardbeien en oranjebloesem. De smaak is medium-bodied met levendig rood fruit. Rijpingspotentieel tussen 8 en 12 jaar.
€99,00
Dujac
Gevrey Chambertin 2020 Fils & Père
De druiven voor deze Gevrey-Chambertin zijn afkomstig van een belangrijk en interressant Lieu-dit in Gevrey, La Croix des Champs.
€99,95
Bruno Clavelier
Vosne-Romanee Les Hauts de Beaux Monts 2016
De vruchtbare grond is slechts een paar centimeter dik en verder zeer rotsachtig en arm. Dit geeft deze biodynamische wijn veel minerale spanning. De oude stokken geven een complexe wijn met veel smakelijk fruit (frambozen en rijpe kersen) en milde tannin
€99,95
Dujac
Morey-Saint-Denis 2020
Morey-Saint-Denis van vier verschillende percelen. Mooi donker fruit, aardse tonen, rijk en vrij zacht.
€129,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru 2021
Een boeket met fijne en delicate aroma's. Hij is puur en aangenaam, opent met een bloemige toets en roept de geur van ochtenddauw op. Stevig, compact, met een heerlijke zuivere fruitbasis met daarbij een opvallende kruidige toon die hem ondersteunt.
€149,00
Dujac
Chambolle-Musigny 2020
Goed getypeerde Chambolle (van drie percelen): elegant en behoorlijk floraal, kruidig en met fris rood fruit. Slank en mineralig, maar met een mooie lengte. Enig geduld vereist. Drinken 2023-2028.
€149,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru 2019
Een boeket met fijne en delicate aroma's. Hij is puur en aangenaam, opent met een bloemige toets en roept de geur van ochtenddauw op. Stevig, compact, met een heerlijke zuivere fruitbasis met daarbij een opvallende kruidige toon die hem ondersteunt.
€159,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru Les Perrieres 2021
Een frisse en zeer aangename neus met mooie primaire fruitaroma's naast een dichte en geconcentreerde structuur
in de smaak en een buitengewone lengte met een afdronk van zwarte kersen en kruiden. Groot rijpingspotentieel.
€175,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru Aux Boudots 2019
Een wijn die heel typerend is voor de appellatie Nuits Saint Georges: zijn rondheid, zijn vlezige molligheid, zijn discrete maar effectieve structuur. Zijn grote rijpheid en zijn evenwicht logenstraffen de reputatie van soberheid die bij Nuits hoort.
€189,00
Pagina 1 van 2