Schäfer-Fröhlich
Schäfer-Fröhlich
Fröhlich Trocken 2015
De instapcuvée van Schäfer-Fröhlich, lekker ongecompliceerd en smaakvol. De wijn is een blend van müller-thurgau en riesling, welke groeien op een ondergrond van porphyr en waarvan de gemiddelde leeftijd van de stokken 45 jaar is.
€13,50
Schäfer-Fröhlich
Weissherbst Spätburgunder Trocken 2015
Eén van de lekkerste rosé’s in ons assortiment is de Weissherbst van Schäfer-Fröhlich! Heel bewust bieden wij deze wijn altijd pas na een jaar aan, dan begint hij zijn optimale moment te naderen! De wijn wordt voor 100% gemaakt van pinot noir.
€14,95
Schäfer-Fröhlich
Gewürztraminer Trocken 2015
Het is een droge Gutswein opgevoed op stalen vaten, met een fijne elegante neus met rozen en exotisch fruit. De smaak is intens en de wijn toont zich mooi droog en zuiver getypeerd, met een fijne droge smaak en een lange, krachtige afdronk.
€15,50
Schäfer-Fröhlich
Weissburgunder 2015
De Weisserburgunder van Schäfer-Fröhlich is net als de riesling van bijzondere klasse en lengte. Hij heeft een fijne geur van rijp geel fruit, meloen en een hint van mint. In de smaak is de wijn overtuigend en compact, met een fijne structuur.
€15,50
Schäfer-Fröhlich
Riesling Trocken 2015
In de geur heeft de wijn aroma’s van perzik en tropisch fruit zoals papaja, passievrucht en een hint van ananas. In de smaak ook weer subtiel exotisch fruit, citroengras en citroenmelisse, fraaie zuren en licht ziltige minerale tonen.
€16,95
Schäfer-Fröhlich
Vulkangestein Riesling Trocken 2015
De ‘Riesling Vulkangestein’, de naam zegt het al, is afkomstig van een wijngaard waarvan de bodem uit porphyr (vulkanisch gesteente, kristallen en kwarts) bestaat. Een uitstekende ondergrond voor de rieslingdruif.
€22,95
Schäfer-Fröhlich
Weissburgunder 'S' 2014/15
Het terroir voor deze wijn bestaat voornamelijk uit rode leisteen en maakt de wijn in zijn jeugd mineralig en strak. Een indrukwekkende wijn en misschien wel één van de mooiste pinot blanc’s van de wereld!
€23,95
Schäfer-Fröhlich
Schiefergestein Riesling Trocken 2015
Een terroirgedreven riesling met veel diepgang en complexiteit. Het is een wijn die rustig 15 jaar mee kan en nog mooier en interessanter wordt met enkele jaren kelderrust. Een grote wijn, gemaakt met de precisie van een laser.
€27,50
Schäfer-Fröhlich
Felseneck Spätlese 2015
De Felseneck spätlese heeft wat restzoet. Dit restzoet zorgt voor een hele andere beleving van de wijn wanneer je deze met de trocken vergelijkt. Het grote verschil zit in de aanwezigheid van het fruit. Dit is veel meer op de voorgrond.
€27,50
Schäfer-Fröhlich
Schiefergestein Riesling Trocken 2014
Hij heeft een diepe complexe kern, met tonen van natte steen, roze grapefruit, wilde gisten, kruidigheid en citrusschil. Wederom gemaakt met de precisie van een laser, een wijn die rustig 15 jaar mee kan!
€27,50
Schäfer-Fröhlich
Bockenauer Felseneck Auslese 2003 0,375
De Riesling Auslese Bockenauer Felseneck is een indrukwekkende geconcentreerd wijn, prachtig in balans en verpakt in een zijdezachte textuur. De gelaagde smaak lijkt wel van vloeibare gesteente, zo intens mineralig.
€43,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Stromberg Grosses Gewachs 2013
Stromberg is een nieuw wijngaard van Schäfer-Fröhlich. Het terroir bestaat voornamelijk uit stenen, waaronder ook vuursteen. Stevige wijn, rijk, veel kracht, mandarijn, lengte en sap. De wijn kreeg bij onlangs herproeven 96 punten bij Parker !
€49,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Halenberg Grosses Gewachs 2013
Het terroir van de Halenberg bestaat voornamelijk uit leisteen. De wijnstokken zijn ouder dan 45 jaar. De wijn heeft een waanzinnige lengte, super zuiver en bijzonder krachtig.
€49,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Stromberg Grosses Gewachs 2014
Stromberg is een nieuw wijngaard van Schäfer-Fröhlich. Het terroir bestaat voornamelijk uit stenen, waaronder ook vuursteen. Stevige wijn, rijk, veel kracht, mandarijn, lengte en sap.
€52,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Halenberg Grosses Gewachs 2014
Het terroir van de Halenberg bestaat voornamelijk uit leisteen. De wijnstokken zijn ouder dan 45 jaar. De wijn heeft een waanzinnige lengte, super zuiver en bijzonder krachtig.
€52,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Stromberg Grosses Gewachs 2016
De zeer steile Stromberg wijngaard met 60 jaar oude rieslingstokken is op het zuiden gericht en heeft een bodem van vulkanisch (porphyr)gesteente. In deze GG vinden we veel perzikfruit en een wilde, flinty toets met een hint van komijn.
€54,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Halenberg Grosses Gewachs 2016
De Halenberg is elk jaar weer een wijn met ongekende finesse, spanning en complexiteit. Delicaat en spannend, met levendige zuren en grootse lengte. Minerale diepgang, stenig en iets smoky, met sprankelende, precieze zuren.
€54,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Stromberg Grosses Gewachs 2015
Complexe wijn met ongekend veel mineraliteit dankzij het grootse terroir. Precies en strak, puur en direct. Fenomenale diepgang met vuursteenaroma’s en fijne zuren.
€54,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Halenberg Grosses Gewachs 2015
Finesse, precisie, elegantie. Het jaar 2015 zorgt voor nog meer concentratie en een kristalheldere zuiverheid. Minerale diepgang, stenig en rokerig, geel fruit en grapefruit, sprankelende, precieze zuren.
€54,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Felseneck Grosses Gewachs 2014
Zoals elk jaar de mooiste GG van Schäfer-Fröhlich. Complex, vol, stimulerende zuren, ananas en mineralen.
€57,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Felseneck Grosses Gewachs 2013
Het terroir van de Felseneck is een unieke mix van leisteen, quartz en basalt. De meest mineralige wijn van de drie, maar ook super elegant, pittig met een spicy mintje na.
€57,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Felseneck Grosses Gewachs 2016
Een wijn met een enorme, maar ingetogen intensiteit. Onnavolgbare balans tussen kracht en finesse, levendige zuren en een flinty mineraliteit, complexiteit en sap van fris tropisch en perzikfruit. Nog erg gesloten, een wijn om lang weg te leggen.
€59,95
Schäfer-Fröhlich
Riesling Felseneck Grosses Gewachs 2015
Kristalzuiver, gefocust, met een stuivende mineraliteit en in 2015 voorzien van een bijzonder fijne extra rijkdom en gulheid. Onnavolgbare balans tussen kracht en finesse, complexiteit en volheid, levendige zuren en tropisch fruit.
€59,95
Schäfer-Fröhlich
Bockenauer Felseneck Beerenauslese 2009 0,375
De Riesling Beerenauslese Bockenauer Felseneck is een volmaakte botrytis riesling, zoals eigenlijk alleen Tim Fröhlich die kan produceren!! Verwerf een paar flessen, één voor elk van de volgende drie decennia.
€91,95
Pagina 1 van 2

Schäfer-Fröhlich

De mondiale vraag naar de wijnen van Schäfer-Fröhlich wordt alsmaar groter, evenals de kwaliteit. Elk nieuw jaar lijkt wel een nieuwe mijlpaal voor waar Tim Fröhlich toe in staat is. De wijnen zijn uitzonderlijk mooi, perfect in balans en hebben fantastisch fruit. Het succes van Schäfer-Fröhlich is groot. Zo werden zijn droge riesling en de spätlese riesling beide uitgeroepen tot de beste van Duitsland bij de 'Königsdisziplinen des deutschen Rieslings' en in de Gault Millau 2013 eindigden zijn spätleses op plaats 1 en plaats 4.
'De meester van de spontane gisting' wordt Tim Fröhlich genoemd, en volgens de Gault Millau zijn de prijzen van zijn wijnen in internationale context 'een grap'. En zoals Eichelmann in zijn gelijknamige gids zegt: 'De wijnen worden steeds beter, hebben nog meer precisie. Zowel de droge als de edelzoete rieslings van Schäfer-Fröhlich zijn de top in Duitsland.' Zo kregen de drie Grosse Gewächse 2013 die wij van Tim voeren alle drie 95 Parkerpunten!

LAATSTE NIEUWS:
Schäfer-Fröhlich heeft de prijs 'Kollektion des Jahres' gewonnen, uitgeloofd door het toonaangevende Duitse wijnmagazine 'Feinschmecker'! Bekijk hieronder de video. 
 
Copyright: M. Bartz, Der Feinschmecker