Saint-Estephe
Saint-Estephe
Montrose St. Estèphe 2ième Grand Cru Classé 2022
Top-10 Bordeaux ! 99-100 punten in de Wine Advocate van Robert Parker! Harmonieus en zeer gebalanceerd. Verleidelijk met blauwe bessen, bramen, viooltjes en drop. Romig, verfijnd en gelaagd. Goede zuren. Een 'must have' voor elke Bordeaux liefhebber.
€225,00
Saint-Estephe
Cos d'Estournel St. Estephe 2ième Grand Cru Classé 2017
De Cos d'Estournel 2017 is diep granaatpaars gekleurd en onthult langzaam prachtige expressies van geconserveerde pruimen, zwarte bessen, wilde bosbessen met hints van oosterse kruiden, menthol en seringen, plus een overtuigende suggestie van ijzer.
€262,95
Saint-Estephe
Cos d'Estournel 2ième Grand Cru Classé 2019
De Cos d'Estournel 2019 is schitterend geworden, een wijnbouwkundig meesterwerk in wording. Vol, breed en omhullend en gepolijst, zijn ruime chassis van fijne, fluweelachtige tannine zit volledig verborgen in een diepe kern van sappig, knapperig fruit.
€279,00
Saint-Estephe
Cos d'Estournel St. Estèphe 2ième Grand Cru Classé 2022
Cos d'Estournel 2022 is een brede, gespierde wijn die diep donker in het glas is. Aroma's van zoete bessen, pruimenlikeur en rijke kruiden worden in de smaak gevolgd foor een gestructureerde wijn met een rijpe kern van fruit en stevige tannines. 50% nw ei
€285,00
Saint-Estephe
Montrose St. Estèphe 2ième Grand Cru Classé 2018
De jonge Montrose 2018 heeft flink lucht nodig om de levendige geuren van geplette bramen, geconserveerde pruimen en cassis te openen met hints van steranijs, ceder- en kreupelhout, oosterse kruiden, iets van ijzer, plus een zweem van viooltjes.
€343,00
Saint-Estephe
Cos d'Estournel St. Estephe 2ième Grand Cru Classé 2018
De Cos d'Estournel 2018 is diep paarszwart gekleurd en heeft nog veel zuurstof nodig om een krachtige rijke neus van crème de cassis, gestoofde pruimen, kersen, wilde bosbessen en chocolade te openen, gevolgd door nuances van Sichuanpeper, en steranijs.
€389,00

Saint-Estephe

Saint Estèphe is de meest noordelijke van de gemeentelijke appellations van de Médoc. De 1200 hectare wijngaarden van de appellatie St Estèphe ligggen aan oevers van de Gironde en strekken zich uit over 7 km aan heuvels en plateaus. Het is het meest gevarieerde terroir van de Médoc met goed doorlatende grindheuvels en klei- en kalksteenbodems. Echte lokale wijnen, de rode wijnen van Saint Estèphe zijn krachtig en rijk, robuust en tanninerijk. De kleur is donker, de tannines zijn rond en vlezig, de structuur is krachtig, met veel finesse in de aroma's. De blend van Saint Estèphe-wijnen wordt gedomineerd door cabernet sauvignon, maar het relatief grote aandeel merlot maakt de wijnen bijzonder waardoor ze in hun jeugd kunnnen worden gewaardeerd. Er zijn slechts 5 Grands Crus Classés, maar van gemiddeld hoge kwaliteit.

2e grand crus classés

•Château Cos d'Estournel

•Château Montrose

3e grand cru classé

•Château Calon-Ségur

4e grand cru classé

•ChâteauLafon-Rochet

5e grand cru classé

•Château Cos Labory