Saint-Estephe

Montrose St. Estèphe 2ième Grand Cru Classé 2018

Montrose St. Estèphe 2ième Grand Cru Classé 2018
Licht
Krachtig

De jonge Montrose 2018 is diep granaatpaars van kleur en heeft flink lucht nodig om de levendige geuren van geplette bramen, geconserveerde pruimen en cassis te openen met hints van steranijs, ceder- en kreupelhout, oosterse kruiden, iets van ijzer, plus een zweem van viooltjes. Het volle palet bevat voortreffelijk rijpe tannines die een degelijke ruggengraat bieden met enorme frisheid die het strakke, gespierde fruit oplift met een lange en minerale afdronk. Deze Montrose is van een grote weelde, rijkdom en diepte. Puur hedonisme in zijn jeugd met een fantastische 40+ jaar keldering voor de boeg.

Het ontstaan van Montrose lijkt wel een sprookje. Etienne Dumoulin ontdekte de kwaliteit van een stuk onbewerkt land waar niemand naar omkeek. Hij legde er een wijngaard aan en bouwde de benodigde faciliteiten. Veertig jaar later, in 1855, was er de totaal onverwachte geboorte van de Grand Cru Château Montrose in de officiële classificatie. Een spectaculaire prestatie voor een wijngaard van amper 40 jaar oud. De familie Charmolue is van 1896-2006 onlosmakelijk verbonden geweest met Montrose en heeft ondanks oorlogen en crisissen de kwaliteit op een bewonderenswaardige wijze bewaakt.
Martin en Olivier Bouygues verwierven het Château in 2006. Ze begonnen het landgoed en het architectonische ensemble van de gebouwen te restaureren, maar ook naar de maatstaven van vandaag te vernieuwen (zoals met de plaatsing van 1700 zonnepanelen en optische sorteertafels voor de druiven...).

Montrose maakt krachtige wijnen die een lang leven hebben. Alhoewel tanninerijk is de elegantie en vooral intensiteit memorabel. De wijn is uitermate rijk geschakeerd, zeer complex en heeft een enorm lange afdronk. Montrose is één der allerbeste wijnen uit Saint-Estèphe. Château Montrose heeft de 2ème Grand Cru Classé status maar zou met gemak mee kunnen in de hoogste 1er Grand Cru klasse. 

Lees meer
€309,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)
  • Bijzonderheden
  • BeoordelingenRobert Parker 98+ punten

Saint-Estephe