Meo-Camuzet
Meo-Camuzet
Bourgogne Côte d'Or Hemisphere Nord 2021
Hempisphere Nord uit de Côte de Nuits is een serieuze, evenwichtige en structureel indrukwekkende Bourgogne Rouge van topwijngaarden in de Côte de Nuits. Fruit uit Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Vosne-Romanée en Vougeot.
€69,00
Meo-Camuzet
Hautes Cotes de Nuits Clos St. Philibert 2021
Chardonnay van een enkele wijngaard, geheel in eigendom van Méo-Camuzet. Expressieve aroma's in de geur van citrusolie, groene peer en hazelnoot. In de mond kalkachtig en strakdroog met een sappige rijpe kern van fruit.
€69,95
Meo-Camuzet
Hautes Cotes de Nuits Clos St. Philibert 2020
Chardonnay van een enkele wijngaard, een Monopole (geheel in eigendom van Meo-Camuzet) Expressieve aroma's in de geur van citrusolie, groene peer en hazelnoot. In de mond kalkachtig en strakdroog met een sappige rijpe kern van fruit.
€69,95
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 2021
Nuits Saint-Georges, een villagewijn van oude wijnstokken. De wijn heeft een uitnodigend boeket met aroma's van bramen, wilde aardbeien en oranjebloesem. De wijn is medium-bodied met levendig rood fruit. Rijpingspotentieel tussen 8 en 12 jaar.
€89,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 2020
Nuits Saint-Georges, villagewijn van oude wijnstokken. De wijn heeft een uitnodigend boeket met aroma's van bramen, wilde aardbeien en oranjebloesem. De smaak is medium-bodied met levendig rood fruit. Rijpingspotentieel tussen 8 en 12 jaar.
€99,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru 2021
Een boeket met fijne en delicate aroma's. Hij is puur en aangenaam, opent met een bloemige toets en roept de geur van ochtenddauw op. Stevig, compact, met een heerlijke zuivere fruitbasis met daarbij een opvallende kruidige toon die hem ondersteunt.
€149,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru 2019
Een boeket met fijne en delicate aroma's. Hij is puur en aangenaam, opent met een bloemige toets en roept de geur van ochtenddauw op. Stevig, compact, met een heerlijke zuivere fruitbasis met daarbij een opvallende kruidige toon die hem ondersteunt.
€159,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru Les Perrieres 2021
Een frisse en zeer aangename neus met mooie primaire fruitaroma's naast een dichte en geconcentreerde structuur
in de smaak en een buitengewone lengte met een afdronk van zwarte kersen en kruiden. Groot rijpingspotentieel.
€175,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru Aux Boudots 2019
Een wijn die heel typerend is voor de appellatie Nuits Saint Georges: zijn rondheid, zijn vlezige molligheid, zijn discrete maar effectieve structuur. Zijn grote rijpheid en zijn evenwicht logenstraffen de reputatie van soberheid die bij Nuits hoort.
€189,00
Meo-Camuzet
Chambolle Musigny 1er Cru Les Cras 2021
Deze 1er cru uit Chambolle heeft rijpheid, rondheid en een vriendelijk karakter. De neus is zuiver en delicaat met fijne toetsen van rode bessen, aardbei en framboos. Gebaseerd op een fluwelen textuur biedt hij een zeer aangename fruitigheid.
€199,00
Meo-Camuzet
Nuits Saint Georges 1er cru Aux Boudots 2021
Een wijn die heel typerend is voor de appellatie Nuits Saint Georges: zijn rondheid, zijn vlezige molligheid, zijn discrete maar effectieve structuur. Zijn grote rijpheid en zijn evenwicht logenstraffen de reputatie van soberheid die bij Nuits hoort.
€209,00
Meo-Camuzet
Chambolle-Musigny 1er Cru Les Feusselottes 2020
Les Feusselottes is prachtig gelegen op het zuiden, op wat echt een zonne-terroir is. Hij barst van de aroma's van rode kersen, rijpe bessen, aardse tonen, sinaasappelschil en specerijen. In de smaak is het een rijke wijn, rond en charmant.
€219,00
Meo-Camuzet
Vosne Romanee 1er Cru Les Chaumes 2021
Vosne-Romanée les Chaumes, is een ruime 1er cru aan de voet van de geweldige la Tâche. Het domein beheert 2 klassieke toppercelen met voor de Bourgogne zeer bejaarde wijnranken tussen de 50 en 70 jaar oud.
€229,00
Meo-Camuzet
Clos de Vougeot Grand Cru 2019
De Clos de Vougeot rijpt er opvallend vroeg en geven wijnen van grootse finesse, met een delicate textuur en een prachtige lengte. Is fris, open, met een mooie aromatische helderheid en kan opvallend jong benaderd worden.
€359,00
Meo-Camuzet
Clos de Vougeot Grand Cru 2021
De Clos de Vougeot; de druiven rijpen er opvallend vroeg en geven wijnen van grootse finesse, met een delicate textuur en een prachtige lengte. Is fris, open, met een mooie aromatische helderheid en kan opvallend jong gedronken worden.
€365,00
Meo-Camuzet
Clos de Vougeot Grand Cru 2020
De Clos de Vougeot; de druiven rijpen er opvallend vroeg en geven wijnen van grootse finesse, met een delicate textuur en een prachtige lengte. Is fris, open, met een mooie aromatische helderheid en kan opvallend jong benaderd worden.
€389,00
Meo-Camuzet
Corton Charlemagne Grand Cru 2021
Deze Corton Charlemagne heeft aroma's van peer, room, limoensiroop, witte bloemen lichte anijs en versgebakken brood. Is vol in de mond, met een vlezige kern van fruit, een genereuze textuur en een opmerkelijk compacte concentratie.
€399,00
Meo-Camuzet
Richebourg Grand Cru 2021
Het proeven van een Richebourg is een unieke ervaring. Hij maakt indruk met zijn finesse, lengte en delicate sensaties. De balans is sensationeel, waardoor je alle facetten en rijkdom aan aromatische tonen kunt waarderen.
€2.499,00
Meo-Camuzet
Richebourg Grand Cru 2020
Het proeven van een Richebourg is een unieke ervaring. Hij maakt indruk met zijn finesse, lengte en delicate sensaties. De balans is vaak sensationeel, waardoor je al de facetten en rijkdom aan aromatische tonen kunt waarderen.
€2.999,00

Meo-Camuzet

Méo-Camuzet is een van de onbetwiste sterrendomeinen van Bourgogne. Tot 1988 werden de meeste wijngaarden van het domein verhuurd aan andere wijnbouwers en grotendeels de wijn in bulk verkocht aan onderhandelaars.
In de geschiedenis vóór de huidige gevestigde exploitanten zijn er twee belangrijke namen die verband houden met dit grote domein van Vosne-Romanée. De eerste is Etienne Camuzet, een politieke figuur die van 1902 tot 1932 gedeputeerde was voor de Côte d'Or en die tijdens zijn leven een aantal belangrijke wijngaarden kocht, evenals het beroemde kasteel van Clos de Vougeot, dat hij later aan de Confrérie des Chevaliers du Tastevin schonk. Zijn naam komt regelmatig voor in rechtszaken om te beslissen welke percelen wijngaard al dan niet deel uit moesten maken van een grand cru. Zijn wijngaardbezit ging over op een dochter, Maria Noirot, die kinderloos stierf, en daarna in 1959 aan een verder familielid, Jean Méo. In dit stadium werden de wijngaarden verzorgd door pachters en werd de wijn in bulk verkocht. Het bottelen van het Domaine begon pas in 1985 en kwam op volle toeren met de komst van Jean-Nicolas Méo, die de leiding nam in 1989. De eerdere pachtovereenkomsten zijn nu allen beëindigd, behalve het contact met een van de voormalige pachters, Christian Faurois, die als rechterhand van Jean-Nicolas Méo in de wijngaarden blijft. De tweede grote persoonlijkheid is natuurlijk de legenarische Henri Jayer, die al in de Tweede Wereldoorlog werd uitgenodigd om voor de Camuzet-wijnstokken te zorgen, hoewel hij niet eerder bij het bedrijf betrokken was geweest. Jayer bleef deelpachter tot aan zijn (eerste) pensionering in 1988, waarna hij het domein bleef adviseren.
Tegenwoordig is het een totaal ander verhaal. Meo Camuzet heeft nu meer dan 2,5 hectare aan Grands Crus zoals Clos Vougeot, Richebourg en Echezaux en 8 hectare aan enkele van de beste 1er Cru-wijngaarden van Nuits-St.Georges en Vosne-Romanée. De meeste wijngaarden worden biologisch bewerkt, maar dat is in de Bourgogne bijna onmogelijk voor alle wijngaarden. De druiven worden op het domein gesorteerd, ontsteeld, eventueel gekoeld tot 15 ° C voor een korte maceratie voorafgaand aan de gisting. De wijnen worden op eiken gerijpt met 50% nieuw hout voor de grote dorpen, 60-70% voor de premiers crus en 100% voor de grands crus. Jean-Nicolas heeft zijn houtkeuze de afgelopen jaren zeer verfijnd, met behoud van de tonnelier François Frères als min of meer enige leverancier. Jean-Nicolas Méo en Christian Faurois runnen het Domaine en samen produceren ze enkele van de allerbeste wijnen van de Côte d'Or. Jean-Nicolas en zijn team werken voortdurend verder aan het verbeteren hun wijnen, met respect voor de natuur, liefde voor het land en het vak. In 2019 vierde het wijngoed zijn 60 jarig bestaan waarvan 30 jaar onder regie van Jean-Nicolas Meo Camuzet. Meo-Camuzet staat bekend om zijn volle, rijke, geconcentreerde doch uitgebalanceerde wijnen, die een serieuze Bourgogne drinker niet over het hoofd mag zien.