Stellenbosch - Wit
Jordan
Chenin Blanc Inspector Péringuey 2019
De op hout vergiste wijn blijft nog 8 maanden ‘sur lie’ rijpen op het vat en wordt daarna geblend met het andere deel. Het resultaat is een wijn met een frisse zuurgraad, aroma’s van citrus, peer, ananas en een vleugje honing.
€12,95
Jordan
Unoaked Chardonnay 2019
In de geur heeft de wijn frisse citrus-limoentonen, met op de achtergrond wat tropisch fruit en meloen. De smaak is rijk en breed en de wijn is mooi in balans. Een wijn om te ontdekken hoe puur een Chardonnay kan zijn!
€12,95
Jordan
The Outlier B.F. Sauvignon Blanc 2019
Sauvignon Blanc deels gerijpt op Frans eiken vaten, een vrij unieke wijn! In de smaak kenmerkt de wijn zich met tonen van rijpe vijgen, kruisbessen en tropische vruchten, aangevuld met zachte, rokerige, vanille nuances van het eikenhout.
€15,25
Reyneke
Sauvignon Blanc 2015
Stoere en ronde stijl sauvignon blanc zonder groene tonen. Flink fruit in de geur van roze grapefruit, gele perzik, kruisbessen, aromatiek van limoenschil en witte bloesem, dit in harmonie met een stenige mineralige frisheid.
€18,95
Jordan
Barrel Fermented Chardonnay 2019
Pure expressie van de chardonnaydruif met heerlijk fruit en elegantie. In de smaak wat toast, boter, hazelnoot en citrusfruit. Het is Nieuwe Wereld wijn met een flinke knipoog naar de Bourgogne.
€19,50
Keermont
Terrasse 2017
De witte blend Terasse ontleent zijn naam aan de terrasvormige wijngaarden op Keermont waarvan de druiven worden geoogst. De ruggengraat van deze blend is chenin blanc van een 46 jaar oude (niet-geïrrigeerde) wijngaard genaamd 'Riverside'.
€23,50
Uva Mira
The Mira Chardonnay 2019
Hét alternatief voor (dure) Bourgogne is deze Chardonnay van Uva Mira! Hij heeft een aantrekkelijke, rijke geur met mooi wit fruit. In de smaak opent de wijn strak en mineralig om later weer met wit fruit te eindigen.
€24,95
Jordan
Nine Yards Chardonnay 2019
Door ‘Decanter’ uitgeroepen tot ‘s werelds beste chardonnay’ op de World Wine Awards! We ontdekken tonen van butterscotch, kruidnagel, citroen en sinaasappelschil, eindigend in perzik en meloen met de getoaste tonen van het eiken.
€34,95
Boekenhoutskloof
Semillon 2017
De wijn heeft nadrukkelijk fruit van gele perziken en een levendige fraicheur van appels. In de mond is de wijn romig met smaaknuances van perzikfruit, amandelen, met een honingachtig aspect dat zo typisch is voor grote semillonwijnen.
€35,95
Uva Mira
Single Tree Chardonnay 2016
Deze chardonnay is afkomstig van een enkele wijngaard, genoemd naar de statige boom die het centrum van dit blok siert. Tonen van steenfruit, een kalkachtige mineraliteit en een frisse lineaire zuurgraad. Alles wordt perfect afgerond door een zachte, romi
€47,95
Uva Mira
Chardonnay 2017
'The heartbeat of Uva Mira'. De smaak is schoon, helder en lineair van structuur met pittige citrus gedreven smaken van citroen en limoen met iets kweepeer. Geconcentreerd met indrukwekkende lengte en een zachte, romige, licht geroosterde afdronk.
€69,95