Stellenbosch - Wit
Jordan
Unoaked Chardonnay 2023
In de geur heeft de wijn frisse citrus-limoentonen, met op de achtergrond wat tropisch fruit en meloen. De smaak is rijk en breed en de wijn is mooi in balans. Een wijn om te ontdekken hoe puur een Chardonnay kan zijn!
€17,25
Jordan
Chenin Blanc Inspector Péringuey 2023
De op hout vergiste wijn blijft nog 8 maanden ‘sur lie’ rijpen op het vat en wordt daarna geblend met het andere deel. Het resultaat is een wijn met een frisse zuurgraad, aroma’s van citrus, peer, ananas en een vleugje honing.
€17,50
Jordan
The Outlier Sauvignon Blanc 2022
Sauvignon Blanc deels gerijpt op Frans eiken vaten, een vrij unieke wijn! In de smaak kenmerkt de wijn zich met tonen van rijpe vijgen, kruisbessen en tropische vruchten, aangevuld met zachte, rokerige, vanille nuances van het eikenhout.
€18,95
Jordan
Barrel Fermented Chardonnay 2022
Pure expressie van de chardonnaydruif met heerlijk fruit en elegantie. In de smaak wat toast, boter, hazelnoot en citrusfruit. Het is Nieuwe Wereld wijn met een flinke knipoog naar de Bourgogne.
€24,75
Keermont
Terrasse 2020
De witte blend Terasse ontleent zijn naam aan de terrasvormige wijngaarden op Keermont waarvan de druiven worden geoogst. De ruggengraat van deze blend is chenin blanc van een 46 jaar oude (niet-geïrrigeerde) wijngaard genaamd 'Riverside'.
€25,95
Uva Mira
The Mira Chardonnay 2021
Hét alternatief voor (dure) Bourgogne is deze Chardonnay van Uva Mira! Hij heeft een aantrekkelijke, rijke geur met mooi wit fruit. In de smaak opent de wijn strak en mineralig om later weer met wit fruit te eindigen.
€26,95
Jordan
Nine Yards Chardonnay 2022
Door ‘Decanter’ uitgeroepen tot ‘s werelds beste chardonnay’ op de World Wine Awards! We ontdekken tonen van butterscotch, kruidnagel, citroen en sinaasappelschil, eindigend in perzik en meloen met de getoaste tonen van het eiken.
€47,75
Keermont
Terrasse 2021 Magnum
De witte blend Terrasse ontleent zijn naam aan de terrasvormige wijngaarden op Keermont waarvan de druiven worden geoogst. De ruggengraat van deze blend is chenin blanc van een 46 jaar oude (niet-geïrrigeerde) wijngaard genaamd 'Riverside'.
€57,95
Uva Mira
Single Tree Chardonnay 2021
Deze chardonnay is afkomstig van een enkele wijngaard, genoemd naar de statige boom die het centrum van dit blok siert. Tonen van steenfruit, een kalkachtige mineraliteit en een frisse lineaire zuurgraad. Alles wordt perfect afgerond door een zachte, romi
€59,95
Uva Mira
Chardonnay 2021
'The heartbeat of Uva Mira'. De smaak is schoon, helder en lineair van structuur met pittige citrus gedreven smaken van citroen en limoen met iets kweepeer. Geconcentreerd met indrukwekkende lengte en een zachte, romige, licht geroosterde afdronk.
€74,95