Jura - Wit
Cave de la Reine Jeanne
Arbois Tradition blanc 2015
Interessante assemblage van de twee witte druivenrassen uit de Jura. De chardonnay wordt traditioneel opgevoed
en de savagnin heeft een licht oxidatief karakter gekregen. Mooi droge en eigenzinnige wijn, die bovendien uitstekend kan ouderen.
€22,95
Cave de la Reine Jeanne
Arbois Chardonnay 'Chantemerle' Jérôme Arnoux 2015
Jerôme Arnoux is de keldermeester van La Cave de Reine Jeanne en maakt in kleinere oplages wijn onder zijn eigen naam op het label. De stijl is persoonlijk, zeer natuurlijk vanuit spontane vergisting. Verrassende topwijn die de beste Jura chardonnay's naa
€24,95
Benedicte & Stephane Tissot
Arbois Chardonnay Patchwork 2019
De naam Patchwork geeft perfect aan dat het hier gaat om een wijn afkomstig uit een mix aan perceeltjes,
die een rijke, pure chardonnay vol finesse opleveren: aromatisch gul, maar tevens met mooie zuren en mineraal.
€34,95
Macle
NV Macvin de Jura
De Macvin van Macle is afkomstig van chardonnaydruiven en is een traditionele versterkte, zoete wijn, die wordt gemaakt door het ongefermenteerd druivensap te blenden met een destillaat van druivenschillen, de Marc du Jura.
€43,95
Benedicte & Stephane Tissot
Arbois Traminer - Savagnin Ouillé 2016
Traminer is een oude, lokale naam voor het druivenras savagnin. Een adembenemende droge wijn, die het moet hebben van zijn spanning en elegantie, prachtige zuren en reductief wordt opgevoed om de oxidatieve werking van zuurstof te vermijden.
€49,95
Benedicte & Stephane Tissot
Arbois Chardonnay Les Bruyeres 2018
Een fenomenale Arbois Chardonnay van een enkele wijngaard met de naam Les Bruyères. De wijnstokken van meer dan 50 jaar oud en gelegen op kleibodem op een ondergrond van van blauwe mergel geven een magnifieke wijn met complexiteit, fraicheur en mineralit
€56,95
Benedicte & Stephane Tissot
Arbois Graviers 2018
Een verbazingwekkende biodynamische chardonnay van één enkele wijngaard 'Les Graviers'. Het mondgevoel is spannend en zeer origineel met een kristalijne, ziltige mineraliteit en een eindeloze afdronk. Dit type karaktervolle chardonnay komt eigenlijk alle
€56,95
Benedicte & Stephane Tissot
Arbois Chardonnay La Mailloche 2018
De Mailloche wijngaard geeft een heerlijk fris type chardonnay en karakteristiek kruidig met verkwikkende citrus en appeltonen, rokerige vuursteen, en hints van gezouten amandel in de complexe neus. Met een kruidige minerale zuurgraad in de smaak.
€64,95
Benedicte & Stephane Tissot
Vin Jaune La Vasée 2012
Het is Stéphane voor het eerst gelukt om 6 verschillende Vin Jaune te maken van zijn terroirs. Een bijzondere prestatie. Hij laat zien dat ook bij klassieke wijnen met oxidatieve opvoeding het terroir er wel degelijk toe doet.
€99,95
Benedicte & Stephane Tissot
Château Chalon 2012
Vanaf 2007 maakt Stéphane Tissot een biodynamische Chateau-Chalon- de beroemde appellation voor alleen Vin Jaune- een klassieke oxidatieve wijnsoort van de lokale en daarvoor uiterst geschikte savagnindruif.
€109,95
Macle
Château Chalon 2011
De Chateau-Chalon van Macle is een iconische wijn. De jaargang 2009 kreeg 100 punten van Robert Parker, maar de jaargangen doen nauwelijks voor elkaar onder. Liefhebbers weten genoeg en hebben deze scores niet nodig.
€129,00
Benedicte & Stephane Tissot
Arbois Chardonnay Le Clos de la Tour du Curon 2017
De chardonnay van Le Clos de la Tour de Curon, is wellicht Stéphane Tissots meest opzienbarende witte wijn.
Een bijzondere ervaring om een chardonnay te drinken die veel Bourgondische cru's in de schaduw stelt en volledig authentiek is.
€139,00