Australië - Rood
Glaetzer Wines
Heartland Shiraz 2018
De wijn heeft een karaktervolle, frisse smaak met rode, zwarte en blauwe bessen. Een verademing naast alle jammige Australische wijnen die nog te vaak worden aangeboden. Drinken nu tot 7 jaar na de oogst.
€19,95
Glaetzer Wines
Wallace 2020
De shiraz wordt gelagerd op Franse (80%) en Amerikaanse eiken vaten van twee en drie jaar oud en de grenache op roestvrijstaal. Het is een wijn met een aantrekkelijke geur van rode kersen en frambozen.
€22,95
Tim Adams
Shiraz 2021
Shiraz met een opvoeding van 24 maanden op Amerikaans eiken van 1 en 2 jaar oud. Daardoor krijgt de wijn een fluwelen mondgevoel, met stijl en kracht. Weelderig fruit van zwarte bessen, bramen, moerbei en nuances van mint, eucalyptus, kokos en cacao.
€23,95
Aphelion
Confluence Grenache 2021
Het fruit voor de Confluence is afkomstig van 85 jaar oude stokken in Blewitt Springs. Het fruit is zeer spannend en gelaagd. In de mond vol roze peperkorrels, pruimen en aardbeien en erbovenop een stenige mineralige drive. Wat een wijn! Wat een plezier!
€29,95
Glaetzer Wines
Heartland Director's Cut Shiraz 2019
Een super-complexe wijn met een mix van bramen, bosbessen, viooltjes, cacao, sigarenkistjes, kruiden, pepers, mokka en drop. Met een uitstekende concentratie plus een flinke dosis (mooi) eikenhout, dat het gulle, donkere fruit goed ondersteunt.
€32,95
Glaetzer Wines
Bishop 2021
Deze wijn is mondvullend en toegankelijk in één! Het fruit is donker met een rijpe, bijna zoete impressie. Daarbij tonen van chocolade, espresso, kruidnagel en leer. De afdronk is ontzettend lang en volmaakt in zijn kruidigheid.
€32,95
Shaw & Smith
Shiraz Adelaide Hills 2021
Inmiddels is deze shiraz al eens tot de beste van Australië bekroond. De stijl is een ommekeer in het land te noemen, want er zijn maar weinig ‘wineries’ in Australië in staat om wijnen te maken met zoveel verfijning, finesse en terroirexpressie.
€37,95
Henschke
Henry’s Seven 2021
Henry's Seven uit de Barossa Valley is gemaakt van grenache, shiraz en viognier. In de smaak toont de wijn primair bessenfruit en andere fruitige nuances. De wijn is krachtig en compact in de mond, maar neigt al naar rond en soepel, levendig en sappig.
€43,95
Glaetzer Wines
Anaperenna 2021
Glaetzer's Anaperenna is prachtig samenspel tussen de twee druivenvariëteiten shiraz en cabernet sauvignon. De druivenverhouding is 82% shiraz en 18% cabernet sauvignon. De wijngaarden hebben uitzonderlijke oude wijnranken.
€52,95
Leeuwin Estate
Cabernet Sauvignon Art Series 2019
De topcuvées in zowel wit als rood krijgen de naam ‘Art Series’ mee. Het label wijzigt jaarlijks en wordt steeds voorzien van een ander Australisch kunstwerk. En niet alleen het label is kunst, de wijnen zijn ook 'kunststukken' van zéér hoog niveau.
€59,95
Henschke
Keyneton Euphonium 2018
De Keyneton Euphonium 2018 is een blend van shiraz, cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot. Het hout geeft een ondertoon van rook en ceder, maar het uitbundige fruit voert de boventoon, met rijpe kersen, cassis, bessen, bramen en een hint van salie
€65,95
Glaetzer Wines
Amon-Ra 2019
De wijn is gemaakt van 100% shiraz. De druivenstokken zijn ontzettend oud, van 50 tot wel 130 jaar! Deze wijn behoort tot de allerbeste shiraz van Australië.
€72,95
Henschke
Mount Edelstone Shiraz 2017
De Mount Edelstone werd in 1912 al aangeplant met shiraz. Deze topwijn is een heel complete shiraz. Hij toont van aanzet tot finale een bijzondere finesse en complexiteit, tegelijk hartig en gracieus met een buitengewone balans in fruit, zuren en tannine.
€225,00
Henschke
Mount Edelstone Shiraz 2018
De Mount Edelstone werd in 1912 al aangeplant met shiraz. Deze topwijn is een heel complete shiraz. Hij toont van aanzet tot finale een bijzondere finesse en complexiteit, tegelijk hartig en gracieus met een buitengewone balans in fruit, zuren en tannine.
€225,00
Henschke
Hill of Grace 2018
Hill of Grace. Grace by name, grace by nature. Genade bij naam, genade door de natuur. Een perfect ingelijste, elegante momentopname van ongerept fruit, locatie en seizoen. Mijn god, wat is dit heerlijk!. 99 punten.  Halliday Wine Companion
€895,00
Penfolds
Shiraz Bin111A 2016
De Shiraz Bin111A is een recente exclusieve toevoeging aan de Penfolds wijnreeks. Een shiraz die de torenhoge verwachtingen waarmaakt. Een blend van fruit uit Clare Valley en Barossa Valley, uit wijngaarden die al tijden ook fruit leveren voor de Grange.
€1.299,00