Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Vincent Dureuil-Janthial

Vincent Dureuil-Janthial

De wijnen uit Rully, gelegen in de zuidelijke Bourgogneregio Chalonnais, moeten het opnemen tegen beroemde wijnen uit de Côte d'Or. Goed gemaakte Rully is echter een stuk aangenamer in prijs dan zijn beroemde buren. Vincent Dureuil-Janthial maakt wijnen die zó goed zijn dat ze met afstand de beste zijn van de appellatie. Het domein telt 17 hectare, verdeeld over zo'n 20 verschillende wijnen. Vincent is een jonge wijnmaker, die het wijngoed van zijn vader heeft overgenomen en het op zijn eigen wijze leidt. Hij is net zo goed in het maken van witte als rode wijnen, hetgeen vrij zeldzaam is in de Bourgogne. Alle druiven worden handmatig geoogst en sinds 2012 zijn al zijn wijnen biodynamisch gecertificeerd. De wijnen hebben een loepzuivere stijl en verfijnde textuur. Dit is bourgogne voor de liefhebber, met een ideale prijs/kwaliteit-verhouding. Naast de serie wijnen uit de Chalonnais maakt hij ook een prachtige 1er cru Nuits-Saint-Georges en een 1er cru Puligny-Montrachet.

Vincent Dureuil-Janthial Rully Rouge 2011
Vincent Dureuil-Janthial

Rully Rouge 2011

Elegante, levendige en vooral aangenaam zuivere pinot noir. Het kersenfruit is in perfecte balans met de aardse tonen, zoete kruidigheid en een heerlijke romigheid.

€28,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Vincent Dureuil-Janthial Rully 1er Cru Les Margotés 2013
Vincent Dureuil-Janthial

Rully 1er Cru Les Margotés 2013

In de mond spreekt de wijn ook direct met prachtige, opbouwende zuren. Breed, rijk, en met mooie bitters. Grote wijn, met een spannende, volle afdronk, die meer aan een prachtige Meursault doet denken dan een Rully.

€39,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies