Vincent Dureuil-Janthial
Vincent Dureuil-Janthial
Rully Rouge 2017
Elegante, levendige en vooral aangenaam zuivere pinot noir. Het kersenfruit is in perfecte balans met de aardse tonen, zoete kruidigheid en een heerlijke romigheid.
€37,95
Vincent Dureuil-Janthial
Rully Blanc 'Maizieres' 2017
Biodynamische witte Bourgogne van prachtige kwaliteit, de top in Rully. Gebotteld na 16 maanden, in overeenstemming met de maancyclus. Verse kruidigheid en een zuivere frisheid om van te watertanden. Eetlustopwekkend.
€49,95

Vincent Dureuil-Janthial

De wijnen uit Rully, gelegen in de zuidelijke Bourgogneregio Chalonnais, moeten het opnemen tegen beroemde wijnen uit de Côte d'Or. Goed gemaakte Rully is echter een stuk aangenamer in prijs dan zijn beroemde buren. Vincent Dureuil-Janthial maakt wijnen die zó goed zijn dat ze met afstand de beste zijn van de appellatie. Het domein telt 17 hectare, verdeeld over zo'n 20 verschillende wijnen. Vincent is een jonge wijnmaker, die het wijngoed van zijn vader heeft overgenomen en het op zijn eigen wijze leidt. Hij is net zo goed in het maken van witte als rode wijnen, hetgeen vrij zeldzaam is in de Bourgogne. Alle druiven worden handmatig geoogst en sinds 2012 zijn al zijn wijnen biodynamisch gecertificeerd. De wijnen hebben een loepzuivere stijl en verfijnde textuur. Dit is bourgogne voor de liefhebber, met een ideale prijs/kwaliteit-verhouding. Naast de serie wijnen uit de Chalonnais maakt hij ook een prachtige 1er cru Nuits-Saint-Georges en een 1er cru Puligny-Montrachet.