Uva Mira
Uva Mira
The Mira Chardonnay 2018
€22,95
Uva Mira
Single Tree Chardonnay 2017
€47,95
Uva Mira
D.W. Syrah 2016
€52,95
Uva Mira
Chardonnay 2016
€69,95
Uva Mira
O.T.V. Bordeauxblend 2015
€79,95

Uva Mira

Uva Mira is een 'boutique winery' in Stellenbosch aan de rand van de Helderberg. Het ligt op één van de mooiste plekken op aarde. Uva Mira (latijn voor 'de Prachtige Druif') is een 'cool climate' wijnbedrijf met wijngaarden die tot op wel 620 meter hoogte liggen. Vanaf deze locatie kijk je uit over Stellenbosch, Kaapstad, de Tafelberg, Constantia en de False Bay, die slechts 9 kilometer verwijderd is van het domein. De False Bay is van grote invloed op de wijngaarden van Uva Mira. De temperatuur van het water in deze baai is zelfs in de zomer extreem laag (12 tot 15 graden) en zorgt ervoor dat de wijngaarden elke nacht weer compleet worden afgekoeld. De ideale omstandigheid om verfijnde, frisse wijnen te maken.
Het domein beslaat 127 hectare, waarvan 23 hectare is beplant met wijnranken. De overige hectaren worden vooral gebruikt om de diversiteit in de natuur te behouden en er bevindt zich daarom veel 'fynbos' op het terrein.
In de wijngaarden tref je 6 verschillende druivenrassen aan: sauvignon blanc, chardonnay, syrah, merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. De wijngaarden worden duurzaam bewerkt en daarnaast creëert Uva Mira een beschermde omgeving voor uilen en bijen, zodat de natuurlijke weerstand vanuit de wijngaard zelf komt, ipv vanuit de spuit. Al het werk in de wijngaard gebeurt met de hand en er wordt niets aan het toeval overgelaten, om zo de best mogelijke kwaliteit uit hun wijngaarden te halen.

Het resultaat mag er dan ook zeker zijn met verdiende palmares waar je u tegen zegt: diverse 5-sterren wijnen bij Platter's en daarnaast al de toegekende titel 'beste chardonnay van de wereld'. Stijlvolle wijnen die fris, elegant en boeiend zijn. Uva Mira is een ontdekking die wij graag met u delen!