Taylor's
Taylor's
Late Bottled Vintage 2017 375ml
Taylor’s is de grondlegger van de Late Bottle Vintage (LBV). Een prachtige LBV met alle mooie kenmerken van een vintageport én is direct op dronk.
€10,95
Taylor's
Fine White Port
De individuele wijnen worden ongeveer drie jaar in eiken vaten gerijpt, waar ze zachtheid en karakter verwerven. Vervolgens worden ze gemengd om een rijke witte port te leveren in de traditioneel zachte maar volle stijl.
€15,95
Taylor's
Chip Dry White Port
Drink de Chip Dry jong en koel, tussen 9 en 12º graden. Leuk is ook de Chip-Chip: een combinatie van ijs, 1/3 deel Chip Dry en 2/3 deel tonic, verrijkt met een gekneusd blaadje munt (of eventueel basilicum). Lekker met gezouten amandelen.
€15,95
Taylor's
Select Reserve Port
Taylor’s maakt in de wijnbereiding weinig onderscheid tussen zijn instap- en zijn topwijnen. Zo worden de druiven voor de Select met de hand geplukt en passeert een deel de ‘lagares’; grote betonnen open cuves waarin de druiven met de voet getreden.
€16,95
Taylor's
Late Bottled Vintage 2017
Taylor’s is de grondlegger van de Late Bottle Vintage (LBV). Deze port heeft alle mooie kenmerken van een vintageport en zijn jaargang, maar is wel direct op dronk.
€20,95
Taylor's
10 years Old Tawny
Het gebruik van vaten uit meerdere jaargangen geeft de wijn meer complexiteit en diepgang. Dit type port is dan ook absoluut één van de meest interessante en spannende stijlen. De kleur van de port is oranje-bruin.
€29,95
Taylor's
20 years Old Tawny
Het gebruik van vaten uit meerdere jaargangen geeft de wijn meer complexiteit en diepgang. Dit type port is dan ook absoluut één van de meest interessante en spannende stijlen.
€59,95
Taylor's
Vintage Port 2000 0,375ltr
De 2000 belooft een legendarische vintage port te worden. De druiven waren perfect rijp, met een dikke schil en de most had een indrukwekkende dichtheid en rijkdom. De opbrengsten waren aan de lage kant, maar de kwaliteit was uitstekend.
€113,00
Taylor's
Quinta de Vargellas Vinha Velha 2004
De wijn die de kwintessens van het terroir van Vargellas vertegenwoordigt is de zeldzame Quinta de Vargellas Vinha Velha Vintage Port, die gemaakt wordt van de zeer kleine hoeveelheden druiven van de oudste wijnstokken op het terrein.
€215,00
Taylor's
Quinta de Vargellas Vinha Velha 1995
De wijn die de kwintessens van het terroir van Vargellas vertegenwoordigt is de zeldzame Quinta de Vargellas Vinha Velha Vintage Port, die gemaakt wordt van de zeer kleine hoeveelheden druiven van de oudste wijnstokken op het terrein.
€215,00

Taylor's

In 2017 bestaat Taylor’s 325 jaar en dit wordt gevierd met een prachtige limited edition tawny jubileumport (zie onderaan). In 1692 verscheepte Job Bearsley, een Engelse handelaar, zijn eerste port van Portugal naar Londen en richtte hij het bedrijf op dat bekend werd als Taylor’s. Het is gevestigd in portstad Vila Nova de Gaia, beroemd om zijn ontelbare lodges waar port wordt opgeslagen en ligt te rijpen. Bearsley begon zijn zaken in Noord-Portugal met de ruilhandel van gezouten kabeljauw (bacalao), graan, fruit en olie tegen Engelse schapenwol. In het logo van Taylor’s staat dan ook 4XX, het oorspronkelijke wolmerk van het bedrijf. Bearsley profiteerde van het handelsverdrag dat Engeland met Portugal sloot; zo konden er belastingvrij lakens geïmporteerd worden in Portugal. De Engelse tegenprestatie was een lage heffing op Portugese wijnen, die slechts 1/3 was van die voor Franse wijnen. Wellicht speelde mee dat Engeland in die tijd voortdurend in oorlog was met Frankrijk… Begin 18e eeuw leidde de pioniersgeest
van Jobs zoon Peter hem stroomopwaarts en kwam hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit van een stuk grond in het Douro-gebied, in Salgueiral. Het behoort nog steeds tot de bezittingen van Taylor’s. Vele generaties volgden elkaar op en tot op de dag van vandaag is Taylor’s nooit verkocht. De quinta’s Vargellas, Terra de Feita en Junco behoren tot de beroemdste wijngaarden ter wereld maar zijn zeer verschillend van karakter, mede door de bodems met wisselende aandelen leisteen, schist, kalk en kiezel. De wijnen hiervan worden gemaakt in de centraal gelegen Noguiera Winery bij São João da Pesqueira. Het bedrijf is bijzonder toegewijd aan het toekomstig behoud van de eeuwenoude wijngaarden en het ecologische welzijn van de Douro-vallei. Hiertoe werkt men met smalle terrassen (met slechts één rij stokken!) om erosie tegen te gaan, wordt er geen herbicide gebruikt en werkt men met bodembedekkende vegetatie met als doel een optimaal evenwicht tussen de planten en hun natuurlijke omgeving.