Taylor's

Quinta de Vargellas Vinha Velha 2004

Quinta de Vargellas Vinha Velha 2004
Licht
Krachtig

Quinta de Vargellas is een van de meest gewaardeerde port-terroirs van de Douro. Gelegen in de wilde en heuvelachtige oostelijke uithoek van de vallei, is deze wijngaard al sinds de jaren 1820 een bron van de mooiste portwijnen.

De elegante en fijnzinnige wijnen van Vargellas zijn opmerkelijk door hun complexe fruit, hun kenmerkende geurige kwaliteit en hun goed geïntegreerde pezige tannines. Deze zijn het duidelijkst zichtbaar in de Single Quinta de Vargellas Vintage Ports, maar natuurlijk ook als onderdeel van de klassieke Taylor Vintage Ports waarbij de beste wijnen van Vargellas worden geblend met die van Quinta de Terra Feita en, sinds enkele jaren, Quinta do Junco.

Echter, de wijn die de kwintessens van het terroir van Vargellas vertegenwoordigt is de zeldzame Quinta de Vargellas Vinha Velha Vintage Port, die gemaakt wordt van de zeer kleine hoeveelheden druiven van de oudste wijnstokken op het terrein.

Het oorspronkelijke deel van Quinta de Vargellas bestaat uit het op het noorden gelegen amfitheater van terrasvormige wijngaarden hoog boven de rivier de Douro, met in het centrum daarvan het huis en de wijnmakerij. Op de steile hellingen aan de westkant van de wijnmakerij rijzen de stenen muren van de oudste terrassen op, die deel uitmaken van de 'Vinha Velha' oftewel de 'Oude Wijngaard'.

Lees meer
€215,00 per stuk
Op voorraad
  • KleurRood
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Francesca
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Taylor's