Stölzle

Stölzle

Stölzle Lausitz is een glasbedrijf waar de roots al 500 jaar terug gaan. Maar de grootste verandering -op het gebied van wijnglazen- kwam zo'n 10 jaar geleden. Riedel nam destijds Spiegelau over en heeft toen het grootste gedeelte van het personeel van Spiegelau ontslagen.
Stölzle zag het enorme potentieel van deze mensen om zelf een wijnglazenlijn op te starten en zodoende konden zij glazen maken van dezelfde kwaliteit als Spiegelau, alleen voor een veel aantrekkelijkere prijs! 
Zo is de Exquisit serie van Stölzle nagenoeg indentiek aan de Autenthis serie van Spiegelau, alleen dan 45% voordeliger! 

De glazen van Stölzle gemaakt van loodvrij kristal, ook wel kristalline genoemd. Ze hebben daardoor een mooie glans, zijn sterk en kunnen gewassen worden in de vaatwasser.

Inmiddels produceert Stölzle meer dan 35 miljoen glazen per jaar, met oog voor detail. Zo bieden zij ook een graveer service aan, waardoor meerdere van onze horecaklanten wijn in Stölzle glazen serveert met hun eigen logo erop. Indien u daar meer informatie over wilt, neem dan contact met ons op. 

Hieronder een film van Stölzle hoe hun glaswerk gemaakt wordt.