Ramonet
Ramonet
Bourgogne pinot noir 2018
De instapwijn van Ramonet de Bourgogne Pinot Noir van Jean-Claude Ramonet is al direct gastronomisch te noemen en een entrée naar de grote -kostbare-wijnen van dit beroemde domein uit Chassagne.
€34,95
Ramonet
Bourgogne pinot noir 2019
De instapwijn van Ramonet de Bourgogne Pinot Noir van Jean-Claude Ramonet is al direct gastronomisch te noemen en een entrée naar de grote -kostbare-wijnen van dit beroemde domein uit Chassagne.
€34,95
Ramonet
Bourgogne Blanc 2019
Ramonet's basis witte wijn Bourgogne Blanc kan gemakkelijk worden ingedeeld op het niveau van Chassagne Montrachet. Het is een wijn in de meest pure stijl van Jean Claude Ramonet, ongetwijfeld een van de beste generieke Bourgognes die op dit moment gepro
€49,95
Ramonet
Chassagne Montrachet 2018
Deze village wijn (aangeplant in 1972!) van Ramonet licht al een tipje van de sluier op wat betreft hun premier en grand cru's. Hij is medium-bodied en zuiver in geur en smaak met een goede rijkdom en een sterke finish.
€99,00
Ramonet
Puligny Montrachet 2018
De Puligny-Montrachet Village komt van de lieu-dit Les Nosroyes, gelegen onder de premier cru Les Perrières, In het parfum tonen van citrusolie, room, geroosterde amandelen en witte bloesem. In de mond elegant van textuur en strak, met pittige zuren en e
€99,00
Ramonet
Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2017
De grootste 1er cru in Chassagne Montrachet is Morgeot. De bodem bestaat uit limestone en de stokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. De wijnen afkomstig van deze cru zijn voor 'Chassagne begrippen' energiek, mineralig en puntig.
€139,00
Ramonet
Chassagne-Montrachet 1er Cru Boudriotte 2018
De Boudriotte is gespierd, intens en full bodied maar bezit mooie zuren waardoor hij een mooie spannende lengte heeft. Vrij jong is de wijn al toegankelijk. De gemiddeld 40 jaar oude stokken geven een duikelijke hint van de limestone af.
€179,00
Ramonet
Puligny-Montrachet 1er Cru Champs Canet 2018
De wijn is diep van smaak en aroma's. Hij heeft een pure concentratie en een klassieke neus van acacia, citrus en peer. Hij bezit een goed smaakvolume en veel spanning, aanhoudende lengte en geweldige diepte.
€219,00
Ramonet
Chassagne-Montrachet 1er Cru Ruchottes 2018
Door consequente herbeplanting is de chardonnay" Ruchottes" van zeer hoge kwaliteit, met een weelderige textuur en geparfumeerd karakter. Het royale ekenis verweven met tonen van karamel en Indiase kruiden, ingebed in een fijne textuur.
€229,00
Ramonet
Bienvenue Bâtard Montrachet 2016
De wijnen zijn meestal ingetogen, maar elegant en discreet als ze jong zijn, hebben de puurste zuiverheid van witte perzik, peer en groene appelaroma's met een fijne minerale structuur, die komt en gaat met een duurzame verbluffende lengte.
€625,00
Ramonet
Batard Montrachet 2016
Het vertoont aanvankelijk ingetogen, maar elegante tonen van geroosterd brood, boomgaardfruit van citrus en appel, met een prachtige zuiverheid, mineraliteit en een prachtige lengte die eindigt in een ongelooflijk intense langdurige finish.
€695,00
Ramonet
Montrachet 2019
Ongetwijfeld de topwijn van het wijngoed. Het is de meest intense, expressieve en complexe witte wijn. Een combinatie van het gewicht en de punch van de Bâtard met de superieure verfijning van de Chevalier.
€3.999,00

Ramonet

Noël en Jean-Claude Ramonet zijn de derde generatie die het grootse wijngoed Ramonet beheren, met als opdracht het handhaven van de schitterend opgebouwde reputatie. Er wordt verteld dat grootvader Pierre in de late jaren twintig in de Bourgogne arriveerde met niet meer dan zijn knapzak. Na jarenlang druiven aankopen en daarvan wijn maken, kon hij geleidelijk wijnpercelen kopen in zijn uitverkoren dorp Chassagne. Met in 1978 als ultieme hoogtepunt de aankoop van een perceel van Le Montrachet, en nog cash betaald ook!

Het huidige wijndomein omvat tegenwoordig 17 hectare, met de belangrijkste wijngaarden in Chassagne-Montrachet en Puligny. Een aantal 1er cru's, 7 in Chassagne (Ruchottes, Morgeots, Caillerets, Clos de la Boudriotte, Clos Saint-Jean, Chaumées en Vergers) en één 1er cru in Puligny (Champs-Canet). En daarbij natuurlijk de trotse bezittingen in de grand cru's: Bâtard-Montrachet (0,45 ha), Bienvenues-Bâtard-Montrachet (0,56 ha) en Montrachet (0,26 ha). Het accent ligt op de productie van witte wijnen, maar de rode wijnen uit Chassagne zijn ook erg geliefd (1er Cru Clos de la Boudriotte en Saint-Jean).

De broers Ramonet zijn net als hun grootvader echte wijnboeren gebleven, maar om de verdeling van hun wijnen wordt wereldwijd gevochten. In theorie is Noël verantwoordelijk voor de wijnkelders en Jean Claude voor de wijngaarden. De vinificatie volgt zijn natuurlijke weg en er wordt geen bâtonnage toegepast. De rijping vindt - afhankelijk van de wijngaard - plaats op 8% tot 70% nieuwe eiken vaten.