Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Ramonet

Ramonet

Noël en Jean-Claude Ramonet zijn de derde generatie die het grootse wijngoed Ramonet beheren, met als opdracht het handhaven van de schitterend opgebouwde reputatie. Er wordt verteld dat grootvader Pierre in de late jaren twintig in de Bourgogne arriveerde met niet meer dan zijn knapzak. Na jarenlang druiven aankopen en daarvan wijn maken, kon hij geleidelijk wijnpercelen kopen in zijn uitverkoren dorp Chassagne. Met in 1978 als ultieme hoogtepunt de aankoop van een perceel van Le Montrachet, en nog cash betaald ook!

Het huidige wijndomein omvat tegenwoordig 17 hectare, met de belangrijkste wijngaarden in Chassagne-Montrachet en Puligny. Een aantal 1er cru's, 7 in Chassagne (Ruchottes, Morgeots, Caillerets, Clos de la Boudriotte, Clos Saint-Jean, Chaumées en Vergers) en één 1er cru in Puligny (Champs-Canet). En daarbij natuurlijk de trotse bezittingen in de grand cru's: Bâtard-Montrachet (0,45 ha), Bienvenues-Bâtard-Montrachet (0,56 ha) en Montrachet (0,26 ha). Het accent ligt op de productie van witte wijnen, maar de rode wijnen uit Chassagne zijn ook erg geliefd (1er Cru Clos de la Boudriotte en Saint-Jean).

De broers Ramonet zijn net als hun grootvader echte wijnboeren gebleven, maar om de verdeling van hun wijnen wordt wereldwijd gevochten. In theorie is Noël verantwoordelijk voor de wijnkelders en Jean Claude voor de wijngaarden. De vinificatie volgt zijn natuurlijke weg en er wordt geen bâtonnage toegepast. De rijping vindt - afhankelijk van de wijngaard - plaats op 8% tot 70% nieuwe eiken vaten.

Ramonet Chassagne Montrachet 2014
Ramonet

Chassagne Montrachet 2014

Deze village wijn (aangeplant in 1972!) van Ramonet licht al een tipje van de sluier op wat betreft hun premier en grand cru's. Hij is medium-bodied en zuiver in geur en smaak met een goede rijkdom en een sterke finish.

€59,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Chassagne-Montrachet 1er Cru Boudriotte 2014
Ramonet

Chassagne-Montrachet 1er Cru Boudriotte 2014

De wijn heeft doorgaans veel kleur en is zeer geparfumeerd, doordrenkt met tonen van zoethout en kruiden met puur fruit van van zwarte kersen, cassis en bessen. Met enige rijpingstijd krijgt de wijn zijn zijdeachtige structuur en prachtige balans.

€59,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Chassagne-Montrachet Clos Saint jean 2014
Ramonet

Chassagne-Montrachet Clos Saint jean 2014

Clos Saint-Jean wordt beschouwd als de beste wijngaard in Chassagne-Montrachet voor pinot noir en Domaine Ramonet's percelen -tegen de heuvel op- produceren een van de aantrekkelijkste wijnen uit de gehele Côte de Beaune.

€64,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2014
Ramonet

Chassagne-Montrachet 1er Cru Morgeot 2014

De grootste 1er cru in Chassagne Montrachet is Morgeot. De bodem bestaat uit limestone en de stokken zijn gemiddeld 40jaar oud. De wijnen afkomstig van deze cru zijn voor 'Chassagne begrippen' energiek, mineralig en puntig.

€79,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Puligny-Montrachet 1er Cru Champs Canet 2013
Ramonet

Puligny-Montrachet 1er Cru Champs Canet 2013

De wijn is diep van smaak en aroma's. Hij heeft een pure concentratie en een klassieke neus van acacia, citrus en peer. Hij bezit een goed smaakvolume en veel spanning, aanhoudende lengte en geweldige diepte.

€87,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Chassagne-Montrachet 1er Cru Boudriotte 2014
Ramonet

Chassagne-Montrachet 1er Cru Boudriotte 2014

De Boudriotte is gespierd, intens en full bodied maar bezit mooie zuren waardoor hij een mooie spannende lengte heeft. Vrij jong is de wijn al toegankelijk. De gemiddeld 40 jaar oude stokken geven een duikelijke hint van de limestone af.

€89,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Chassagne-Montrachet 1er Cru Ruchottes 2014
Ramonet

Chassagne-Montrachet 1er Cru Ruchottes 2014

Door consequente herbeplanting is de chardonnay" Ruchottes" van zeer hoge kwaliteit, met een weelderige textuur en geparfumeerd karakter. Het royale ekenis verweven met tonen van karamel en Indiase kruiden, ingebed in een fijne textuur.

€129,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Bienvenue Bâtard Montrachet 2013
Ramonet

Bienvenue Bâtard Montrachet 2013

De wijnen zijn meestal ingetogen, maar elegant en discreet als ze jong zijn, hebben de puurste zuiverheid van witte perzik, peer en groene appelaroma's met een fijne minerale structuur, die komt en gaat met een duurzame verbluffende lengte.

€349,00
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Batard Montrachet 2014
Ramonet

Batard Montrachet 2014

Het vertoont aanvankelijk ingetogen, maar elegante tonen van geroosterd brood, boomgaardfruit van citrus en appel, met een prachtige zuiverheid, mineraliteit en een prachtige lengte die eindigt in een ongelooflijk intense langdurige finish.

€399,00
Meer informatie Nu bestellen
- +
Ramonet Montrachet 2014
Ramonet

Montrachet 2014

Ongetwijfeld de topwijn van het wijngoed. Het is de meest intense, expressieve en complexe witte wijn. Een combinatie van het gewicht en de punch van de Bâtard met de superieure verfijning van de Chevalier.

€1.199,00
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies