Ramonet

Montrachet Grand Cru 2020

Montrachet Grand Cru 2020
Licht
Krachtig

De Montrachet wijngaard produceert wijn met de beste uitdrukking van de Chardonnay druif waar ook ter wereld en in de Bourgogne zelf. Hij dankt zijn naam aan de Mont-Rachet met zijn arme, schrale bodem op de harde kalkstenen ondergrond, doorkruist door een laag van roodachtige mergel, met de beste helling in het gebied ten opzichte van de andere naburige Grands Crus. Zijn oorsprong gaat terug tot de Middeleeuwen in de 15e eeuw.

Het kopen van een stuk grond van de beroemde wijngaard Le Montrachet is al jaren onmogelijk en was iets dat alleen door de meest rijke en ambitieuze producenten is geprobeerd. De aankoop van Ramonet in 1978 is een van de meest legendarische verhalen in de Bourgogne. Toen Père Ramonet, 72 jaar oud, grootvader van Noël & Jean-Claude, het advocatenkantoor in Beaune binnenliep en het perceel (met wijnstokken geplant in 1937) volledig in contanten betaalde en zich vervolgens verontschuldigde om terug te keren naar de luwte van zijn wijngaarden en kelder.

Ramonet's wijnen van de Montrachet zijn afkomstig uit 20 rijen wijnstokken gelegen op de geologische breuk bekend als de mirroir de Faille. Ongetwijfeld de topwijn van het wijngoed. Het is de meest intense, expressieve en complexe witte wijn. Een combinatie van het gewicht en de punch van de Bâtard met de superieure verfijning van de Chevalier. Een wijn nectar met een strakke structuur als ze nog jong is. Ramonet's Montrachet belichaamt het allerbeste wat Chardonnay in de wereld te bieden heeft. Een zekerheid met het ouder worden, tot minstens 20 jaar.

Lees meer
€4.499,00 per stuk
Op voorraad
  • Kleurwit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)Chardonnay
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Ramonet