Perrin-Beaucastel
Perrin-Beaucastel
Gigondas Clos des Tourelles 2017
Clos des Tourelles heeft zich de laatste jaren aangesloten bij de absolute top in de Zuid Rhone. De bijzonder fijnzinnige wijnen met geweldige elegantie gaan gepaard aan kracht. De opbrengsten zijn met ongeveer 15 hectoliter per hectare zeldzaam laag.
€69,95
Perrin-Beaucastel
Châteauneuf du Pape 2019
De neus van de Beaucastel is rijk en complex en combineert prachtige tonen van kruiden, vers fruit, cacao en cognac. Zeer elegant, vol en genereus met een zijdeachtige textuur en krachtige aroma's van zwarte bessen en kruiden. Met een zeer mooie lengte.
€122,50
Perrin-Beaucastel
Châteauneuf-du-Pape blanc 2020
Aroma's van geel fruit zoals perzik, nectarine en gele pruim met hints van wilde tijm, anijs en gember. De smaak heeft een mooie stijl met tropisch fruit, anijs en hazelnoot en is vet, bijna olieachtig en soepel gestructureerd en is heel subtiel getoast
€125,00
Perrin-Beaucastel
Châteauneuf-du-Pape Vieilles Vignes blanc 2014
Deze bijzondere witte Chateauneuf wordt beschouwd als een van de mooiste wijnen uit Frankrijk. Er worden maar een paar duizend flessen per jaar gemaakt, afkomstig van meer dan een eeuw oude wijnranken van de roussanne, met een navenant laag rendement.
€185,00
Perrin-Beaucastel
Châteauneuf-du-Pape Roussanne Vieilles Vignes blanc 2020
Deze bijzondere witte Châteauneuf wordt beschouwd als één van de mooiste wijnen uit Frankrijk. Er worden maar een paar duizend flessen per jaar gemaakt, afkomstig van oude roussanne wijnranken geplant in 1909, met een navenant laag rendement.
€219,00
Perrin-Beaucastel
Châteauneuf du Pape Hommage à Jacques Perrin 2013
De Hommage à Jacques Perrin is een mix van 60% mourvedre, 20% grenache en de rest syrah en counoise. De wijn is ongelofelijk aromatisch en de oude betoverende mourvedre, die in de blend de toon zet, geeft deze wijn tegelijk elegantie en diepte.
€499,00

Perrin-Beaucastel

Er is geen domein in Châteauneuf-du-Pape dat meer aanzien geniet dan Beaucastel. In de 16 eeuw kreeg het wijngoed reeds zijn naam. De familie Perrin, inmiddels meer dan 100 jaar eigenaar van Château de Beaucastel, kan worden gezien als pionier op het gebied van de biologische wijnbouw in de Rhône. Al een halve eeuw bewerkt men de wijngaarden op een duurzaam en biologisch verantwoorde wijze. De familie Perrin is de grootste biologisch werkende producent in de zuidelijke Rhône.

Château de Beaucastel bezit ongeveer 130 hectare wijngaarden, waarvan altijd slechts 75% is beplant (dit om uitputting van de bodem te voorkomen). De stokken staan aangeplant op een bodem met een onderlaag van zandsteen en een toplaag van aangeslibd materiaal uit de Alpen, met grote hoeveelheden rolkeien. De keien slaan overdag warmte op, om deze tijdens de koele nachten aan de bodem en wijnstok af te geven.

In de wijngaarden van Beaucastel staan alle 13 binnen de herkomstbenaming Châteauneuf-du-Pape toegestane druivenrassen aangeplant. Bovendien maken ook alle 13 druivenrassen, waarvan 5 witte soorten, onderdeel uit van de uiteindelijke assemblage van de rode Châteauneuf-du-Pape. Iedere variëteit heeft zijn eigen eigenschappen en is mede bepalend voor het eindresultaat. Witte Châteauneuf-du-Pape is zeer schaars: slechts 5% van de gehele productie in de appellation is wit. Het warme klimaat in de regio vraagt veel kennis van de wijngaard om de witte druiven te behoeden voor overrijpheid. Naast de prachtige rode wijnen beschikt de familie Perrin over jarenlange ervaring in de vinificatie van witte wijnen, en ook deze worden wereldwijd gerekend tot de absolute top.