Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Matthias Müller

Matthias Müller

De Mittelrhein is een van de mooiste wijnstreken van Duitsland. Het waren de Romeinen die hier de eerste wijnstokken plantten. Met zijn steile wijngaarden, dramatische rotsformaties, burchten en middeleeuwse stadjes, biedt het smalle Rijndal tussen Bingen en Bonn een schilderachtige aanblik. Het toch al imposante landschap wordt extra indrukwekkend door de arbeidsintensieve wijnbouw die bedreven wordt op de steile hellingen, vooral in het zuidelijk gedeelte van de streek: het Oberes Mittelrheintal. Dit unieke cultuurlandschap is in 2002 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Dit specifieke gedeelte van het Rijndal is ideaal voor wijnbouw, met zeer steile hellingen (tot wel 70%!), veelal op het zuiden gericht, en leisteenbodems.

Matthias Müller wordt gezien als de beste producent van het gebied, welke eigenlijk ten onrechte weinig aandacht kreeg. Al sinds 2007 maakt hij deel uit van de VDP, de vereniging van de beste wijnproducenten in Duitsland. Zijn Weingut bevindt zich in Spay, een dorpje langs een bocht van de Rijn, iets boven de beroemde wijngaarden van de Bopparder Hamm. De naam Müller is al lange tijd verbonden aan de wijn uit Spay, maar het was Matthias die zich volledig stortte op de wijnbouw. Hij breidde het wijngaardarsenaal van het familiebedrijf aanzienlijk uit, naar 14 hectare, en kreeg geweldige versterking van zijn in Geisenheim opgeleide zoon Johannes. Matthias Müller bezit wijngaarden op de hellingen van de Bopparder Hamm, waar de ondergrond bestaat uit leisteen. Hier komen prachtige elegante rieslings en grauburgunders vandaan. Inmiddels is de erkenning daar en hebben zijn wijnen vele prijzen gewonnen.

Het hoogtepunt was in 2012, toen Gault Millau hem uitriep tot ‘Winzer des Jahres’. Müller werkt in een zeer zuivere, precieze stijl. Zijn wijnen worden gekenmerkt door fijne zuren en subtiele aroma’s. Ook zijn delicate zoete wijnen mogen niet overgeslagen worden.

Matthias Müller Rheinschiefer Riesling 2015/16
Matthias Müller

Rheinschiefer Riesling 2015/16

Deze toegankelijke droge riesling wordt gekenmerkt door een expressief fruitig boeket en een grote levendigheid. Een wijn die verleidt door zijn zuiverheid en doordrinkbaarheid.

€11,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Matthias Müller Bopparder Hamm Grauer Burgunder 2016
Matthias Müller

Bopparder Hamm Grauer Burgunder 2016

Ondanks dat de druiven eerder worden geplukt dan de riesling, heeft de wijn zachtere en fijnere zuren, die weer een mooi spel vertonen met de kruidige tonen van de grauer burgunder. Een aanrader!

€13,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Matthias Müller Bopparder Hamm Riesling ‘Alte Reben’ 2015/16
Matthias Müller

Bopparder Hamm Riesling ‘Alte Reben’ 2015/16

Deze droge riesling komt van oude stokken die in het begin van de jaren 70 werden aangeplant op de steile hellingen van de Bopparder Hamm wijngaard. De wijn heeft geel steenfruit: abrikoos en wat mango. Finesse en elegantie!

€14,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Matthias Müller Bopparder Hamm Riesling Feuerlay 2016
Matthias Müller

Bopparder Hamm Riesling Feuerlay 2016

De Feuerlay wijngaard is centraal gelegen en bevat naast leisteen ook leem. De ‘S’ in de naam van deze droge cuvée staat voor ‘Spätlese’: dit betekent dat de druiven laat en zeer rijp geoogst zijn.

€16,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Matthias Müller Bopparder Hamm Mandelstein Riesling Spätlese 2015
Matthias Müller

Bopparder Hamm Mandelstein Riesling Spätlese 2015

De vergisting gebeurt langzaam, op lage temperatuur en de wijn rust nog een tijd op zijn fijne ‘lie’ van gistcellen. Hierdoor wordt nog extra complexiteit aan de weelderige, geconcentreerde wijn toegevoegd.

€16,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies