Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Matthias Müller Bopparder Hamm Mandelstein Riesling Spätlese 2015

De vergisting gebeurt langzaam, op lage temperatuur en de wijn rust nog een tijd op zijn fijne ‘lie’ van gistcellen. Hierdoor wordt nog extra complexiteit aan de weelderige, geconcentreerde wijn toegevoegd.

  • Bij 12 stuks 12% korting
€16,95 Incl. btw
 In winkelwagen
Schrijf een review
Nog geen beoordeling

Ook de wijngaard Mandelstein ligt in het middengedeelte van de Bopparder Hamm. De wijngaard staat bekend om zijn wijnen met een bijzondere fruitigheid en mineraliteit. De druiven voor de Spätlese worden pas eind oktober geplukt, als ze maximaal rijp en zoet zijn. Ze komen van oude stokken met lage opbrengsten. Tijdens de handmatige oogst worden de druiven streng geselecteerd. De vergisting gebeurt langzaam, op lage temperatuur, en vervolgens rijpt de wijn nog een tijd op zijn fijne ‘lie’ van afgestorven gistcellen.
Hierdoor wordt nog extra complexiteit aan de weelderige, geconcentreerde wijn toegevoegd. Door het samenspel van zoet en zuren komt de wijn alsnog heel fris, bijna dorstlessend, over.


Kleur: Wit
Inhoud (ltr): 0,75
Druivenras(sen): Riesling
Bijzonderheden:
Beoordelingen:

Riesling (67)
 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.

Geen reviews gevonden...

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies