Louis Roederer
Louis Roederer
Collection 242 Brut
De tijd waarin we leven, met de klimaatverandering en het belang van een duurzame wijnbouw, is de belangrijkste factor voor de creatie van de Roederer Collection Champagne. Vanaf de oogst van 2012 elk jaar verrijkt met wijnen van de laatste oogst.
€66,95
Louis Roederer
Cristal 2013
De Cristal champagne van Louis Roederer is een exclusieve, zeldzame champagne die slechts in de beste jaren wordt gemaakt en door liefhebbers over de hele wereld wordt gezocht.
€339,00
Louis Roederer
Cristal Rosé 2008
Er is een explosie van intense, rijke, verse smaken. In de mond is de 2008 zeer elegant, fijn, puur, precies en fris, maar toch dicht, intens en vlezig. De ziltige finale met poederachtig krijt en pittige citrusaroma's is zeer puur en intens fris.
€575,00

Louis Roederer

Het champagnehuis Louis Roederer is gevestigd in Reims.
Het huis is een van de oudste onder de champagnehuizen en werd in 1776 als Dubois Père & Fils opgericht. In 1833 erfde Louis Roederer het bedrijf en hij vernoemde het bedrijf naar zichzelf.
Roederer verkocht toen een groot deel van de omzet in Rusland.                                                       Een van de tsaren, met zijn huishouding kocht Roederer en wenste een 'eigen' flesdesign te zien om zich te onderscheiden. Daarom werd de bekende kristallen fles vervaardigd. Het kristal is zo sterk dat de fles geen ziel nodig heeft. Tsaar Nicolaas II maakte Roederer tot zijn hofleverancier.
Roederer bezit vandaag de dag 214 hectare wijngaarden en kan daarmee voor 2/3e deel in de eigen behoefte aan druiven voorzien. De rest wordt bij boeren ingekocht. De champagnes van Louis Roederer zijn typisch voor de "style de Reims" waar de champagnehuizen traditioneel veel pinot noir in de assemblages gebruiken. Roederer gebruikt alleen de premier en grand cru's van de champagne en de vintage cuvées rijpen enige tijd op eiken vaten.
Typerend voor Roederer is dat men bij de wijnbereiding de spontane melkzuurgisting voorkomt door de wijn te koelen, omdat het huis de voorkeur geeft aan frisheid en levendigheid van de wijnen.