Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Knoll

Knoll

Emmerich Knoll behoort tot de absolute top van de Wachau en heel Oostenrijk. Het wijngoed is sinds 1825 in bezit van de familie Knoll en beslaat nu ca. 14 hectare. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met grüner veltliner en riesling, en daarnaast met muskateller en traminer.
 Ongeveer 35% van de stokken staat op terraswijngaarden waar tractoren onmogelijk kunnen komen en alle werkzaamheden derhalve handmatig gebeuren.
De wijngaarden worden natuurlijk bewerkt en ook in de wijnkelders wordt de wijn op zeer traditionele wijze gemaakt. Vergisting en lagering gebeurt op foeders of roestvrijstalen tanks, beslist niet op barriques. De wijnen van Knoll zijn net zo barok als het prachtige etiket, dat al sinds de jaren zestig de flessen siert. In hun jeugd zijn de wijnen al heerlijk, maar vaak toch nog een beetje gesloten (karafferen is in dat geval aan te raden). Met enige rijping laten ze hun ware klasse zien.
 De wijnen zijn zeer zuiver en etaleren een enorme concentratie en minerale energie.

Knoll Grüner Veltliner Federspiel Loibner 2015
Knoll

Grüner Veltliner Federspiel Loibner 2015

Medium geel groen van kleur. Het aroma stuift het glas uit met nuances van kweepeer, honingmeloen en mint, vermengd met de typische kruidige geur van Grüner Veltliner. Licht tot medium vol met verleidelijk frisse zuren in de afdronk.

€22,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Knoll Grüner Veltliner Federspiel Ried Kreutles 2015
Knoll

Grüner Veltliner Federspiel Ried Kreutles 2015

In de geur rijp fruit van abrikozen en limoen en een hints van honing en peper. Slank, mineralig en droog in de smaak. Complex, finesserijk, sappig met fijne zuren. Mooie harmonie en een elegante lange afdronk.

€25,50
Meer informatie Nu bestellen
- +
Knoll Gruner Veltliner Ried Kreutles Smaragd 2015
Knoll

Gruner Veltliner Ried Kreutles Smaragd 2015

Het aroma heeft een compacte en rokerige samenhang, waarin men veelvuldig kruiden, rijpe appel, sinaasappelschil en honing ruikt. Op de tong ervaart met associaties van groene appel, citrus en orientaalse kruidigheid met een fijne zurenstructuur.

€34,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Knoll Riesling Loibenberg Smaragd 2013
Knoll

Riesling Loibenberg Smaragd 2013

Riesling

€42,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies