Knoll
Knoll
Grüner Veltliner Federspiel Loibner 2020
De neus van deze wijn is nog iets gesloten met zachte hints van gist en rode appel. In de mond komt hij van glorieus los met rijpe maar volle smaken van appel- en citrus. Hij is fantastisch fris, geconcentreerd sappig en gedreven.
€25,95
Knoll
Grüner Veltliner Federspiel Ried Kreutles 2019
In de geur rijp fruit van abrikozen en limoen en een hints van honing en peper. Slank, mineralig en droog in de smaak. Complex, finesserijk, sappig met fijne zuren. Mooie harmonie en een elegante lange afdronk.
€29,95
Knoll
Gruner Veltliner Ried Kreutles Smaragd 2019
Het aroma heeft een compacte en rokerige samenhang, waarin men veelvuldig kruiden, rijpe appel, sinaasappelschil en honing ruikt. Op de tong ervaart met associaties van groene appel, citrus en orientaalse kruidigheid met een fijne zurenstructuur.
€42,95
Knoll
Gruner Veltliner Ried Loibenberg Smaragd 2017
Rijk en rond met tonen van met abrikoos en honing. Uitstekend voorbeeld van een wulpse maar tegelijk verfijnde Grüner Veltliner Smaragd uit het relatief warmere Loiben.
€44,95
Knoll
Riesling Smaragd Ried Schutt 2019
De Ried Schutt Riesling is krachtig, vol van smaak met fijn geel tropisch fruit plus limoen en toont zich strak en pikant in de mond. Een gestructureerde, maar buitengewoon verfijnde riesling met een lange en intense, ziltige afdronk.
€63,95
Knoll
Riesling Loibner Smaragd Vinothekfullung 2016
Het beste van Knoll zowel van gruner veltliner als riesling. Zoals gebruikelijk selecties uit de beste locaties van Loibenberg, Kellerberg en Kreutles. Altijd gemaakt met botrytis-druiven. Dit resulteert in typische cuvées met een groot spectrum aan exot
€84,95

Knoll

Emmerich Knoll behoort tot de absolute top van de Wachau en heel Oostenrijk. Het wijngoed is sinds 1825 in bezit van de familie Knoll en beslaat nu ca. 14 hectare. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met grüner veltliner en riesling, en daarnaast met muskateller en traminer.
 Ongeveer 35% van de stokken staat op terraswijngaarden waar tractoren onmogelijk kunnen komen en alle werkzaamheden derhalve handmatig gebeuren.
De wijngaarden worden natuurlijk bewerkt en ook in de wijnkelders wordt de wijn op zeer traditionele wijze gemaakt. Vergisting en lagering gebeurt op foeders of roestvrijstalen tanks, beslist niet op barriques. De wijnen van Knoll zijn net zo barok als het prachtige etiket, dat al sinds de jaren zestig de flessen siert. In hun jeugd zijn de wijnen al heerlijk, maar vaak toch nog een beetje gesloten (karafferen is in dat geval aan te raden). Met enige rijping laten ze hun ware klasse zien.
 De wijnen zijn zeer zuiver en etaleren een enorme concentratie en minerale energie.