Knoll
Knoll
Gruner Veltliner Loibner Steinfeder 2022
De lichtste categorie wijnen van de Gruner Veltliner uit Wachau heet Steinfeder, met een alcoholpercentage tot 11,5%. In de geur heeft de wijn nuances van appel,  frisse peer en bloemige aroma's. Hij is evenwichtig in de mond, lichtvoetig, met fijne zuren
€26,95
Knoll
Grüner Veltliner Federspiel Ried Kreutles 2022
In de geur rijp fruit van abrikozen en limoen en een hints van honing en peper. Slank, mineralig en droog in de smaak. Complex, finesserijk, sappig met fijne zuren. Mooie harmonie en een elegante lange afdronk.
€36,95
Knoll
Gruner Veltliner Ried Kreutles Smaragd 2022
Het aroma heeft een compacte en rokerige samenhang, waarin men veelvuldig kruiden, rijpe appel, sinaasappelschil en honing ruikt. Op de tong ervaart met associaties van groene appel, citrus en orientaalse kruidigheid met een fijne zurenstructuur.
€49,95

Knoll

Emmerich Knoll behoort tot de absolute top van de Wachau en heel Oostenrijk. Het wijngoed is sinds 1825 in bezit van de familie Knoll en beslaat nu ca. 14 hectare. De wijngaarden zijn voornamelijk beplant met grüner veltliner en riesling, en daarnaast met muskateller en traminer.
 Ongeveer 35% van de stokken staat op terraswijngaarden waar tractoren onmogelijk kunnen komen en alle werkzaamheden derhalve handmatig gebeuren.
De wijngaarden worden natuurlijk bewerkt en ook in de wijnkelders wordt de wijn op zeer traditionele wijze gemaakt. Vergisting en lagering gebeurt op foeders of roestvrijstalen tanks, beslist niet op barriques. De wijnen van Knoll zijn net zo barok als het prachtige etiket, dat al sinds de jaren zestig de flessen siert. In hun jeugd zijn de wijnen al heerlijk, maar vaak toch nog een beetje gesloten (karafferen is in dat geval aan te raden). Met enige rijping laten ze hun ware klasse zien.
 De wijnen zijn zeer zuiver en etaleren een enorme concentratie en minerale energie.