Jacques Selosse
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Jacques Selosse

 'Het is de mens die de natuur het meest verstoort en dus moet je je zo vaak mogelijk onthouden van ingrijpen'.

Het champagnedomein van Jacques Selosse is gelegen in het dorp Avize, in de Côte de Blancs. Het is een familiebedrijf dat meer dan 8 hectare aan wijngaarden bezit in de Crus van Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ en Ambonnay. Van 1990 tot 1996 werden de principes van agrobiologie toegepast in de wijngaarden, vanaf 1996 richtte hij zijn aandacht op biologische dynamiek. De afgelopen twintig jaar Is Selosse nog een aantal stappen verder gegaan en heeft de familie een eigen systeem van wijnbouw ontwikkeld, een benadering die geen vaste methode volgt, maar zich permanent aanpast aan de omstandigheden die zich tijdens het groeiseizoen in de verschillende wijngaardpercelen voordoen.
De overgang en transmissie naar de volgende generatie is een beweging op het domein die kan worden vergeleken met een estafettewedstrijd waarbij de atleten het stokje overgeven; het stokje van passie voor wijn, wijnstokken én lekker eten en drinken. Met grote integriteit, ruimdenkendheid en vitaliteit bereidt de nu verantwoordelijke Guillaume Selosse zichzelf voor om zijn eigen stempel te drukken op de familiegeschiedenis van dromen, ambitie en charisma die de zijne zijn.

Vandaag de dag strekt de gecultiveerde wijngaard zich uit over 8,3 hectare, grotendeels geplant met oude wijnstokken waarvan de leeftijd teruggaat tot 1922. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is hoger dan 55 jaar. De wijnstokken zijn verspreid over 54 percelen gelegen op hoog aangeschreven percelen, bijna allemaal geclassificeerd Grand Cru.
Chardonnay, is het dominante druivenras, en de aanplant beslaat totaal 7,3 hectare groot en ligt in de Côte de Blancs in hoofdzaak in Avize, maar ook in Cramant, Oger en Le-Mesnil-sur-Oger. De pinot noir-variëteit vertegenwoordigt slechts 1,0 hectare totaal en is te vinden in Ay, Mareuil-sur-Aÿ en Ambonnay.