Jacques Selosse
Jacques Selosse
Initial Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
De Cuvée Initial is een extra brut champagne, die wordt gemaakt van 100% chardonnay. De wijn smaakt vol, is gelaagd met veel textuur en een multidimensionaal profiel met kracht en concentratie en een zeer lange finale.
€215,00
Jacques Selosse
Exquise Sec
De Exquise van Jacques Selosse is een 'sec' champagne, een champagne die door de dosage van 24 gram lichtzoet overkomt. Afkomstig van wijngaarden in Avize en Cramant, vaak een blend van 3 verschillende jaargangen. Een elegante champagne.
€235,00
Jacques Selosse
Version Originale Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut
Een pure, frisse, enorm complexe en aanhoudende cuvée met een stevige structuur en een bijzonder lange, gelaagde finale. Een geweldige wijn!
€239,00
Jacques Selosse
Rosé Brut
Een absoluut opwindende wijn! Selosse's Rose Brut is gewoonweg een geweldige champagne. Bij deze release draait het allemaal om energie, defenitie en mineraliteit, een mix van vintage chardonnay met de toevoeging van een plukje pinot.
€325,00
Jacques Selosse
Sous le Mont Extra Brut Grand Cru
Met de Collection Lieux-Dits wil wijnmaker Anselme Selosse, de verschillende terroirs van 6 dorpen apart weergeven in biodynamische gemaakte champagnes. Sous le Mont is een enkele grand cru wijngaard uit het dorp Mareuil-sur-Ay.
€349,00
Jacques Selosse
Le Bout du Clos Extra Brut Grand Cru
Met de Collection Lieux-Dits wil wijnmaker Anselme Selosse, de verschillende terroirs van 6 dorpen apart weergeven in biodynamische gemaakte champagnes. Le Bout du Clos is een blanc de noirs uit Ambonnay.
€349,00
Jacques Selosse
La Cote Faron Extra Brut Grand Cru
Met de Collection Lieux-Dits wil wijnmaker Anselme Selosse, de verschillende terroirs van 6 dorpen apart weergeven in biodynamische gemaakte champagnes. La Côte Faron Extra Brut is een blanc de noirs uit het dorp Äy.
€369,00
Jacques Selosse
Les Carelles Extra Brut Grand Cru
Met de Collection Lieux-Dits wil wijnmaker Anselme Selosse, de verschillende terroirs van 6 dorpen apart weergeven. Les Carelles Extra Brut is een Blanc de blancs van een op het zuiden gerichte zeer steile wijngaard in het dorp Mesnil-sur-Oger.
€399,00
Jacques Selosse
Substance Grand Cru Blanc de Blancs Brut
De Substance Grand Cru Blanc de Blancs Brut komt voort uit een solerasysteem vanaf 1986. De basiswijnen rijpen op 70% nieuwe barriques, zonder enige merkbare houtinvloed, maar die slechts nieuwe lagen toevoegen aan een diepgaande ervaring. Hier is de kans
€429,00
Jacques Selosse
Millésime 2009
Millésime 2009 van Jacques Selosse is een assemblage van 50% chardonnay en 50% pinot noir afkomstig uit twee percelen gelegen in Avize. Een zeldzame verschijning!
€599,00

Jacques Selosse

 'Het is de mens die de natuur het meest verstoort en dus moet je je zo vaak mogelijk onthouden van ingrijpen'.

Het champagnedomein van Jacques Selosse is gelegen in het dorp Avize, in de Côte de Blancs. Het is een familiebedrijf dat meer dan 8 hectare aan wijngaarden bezit in de Crus van Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ en Ambonnay. Van 1990 tot 1996 werden de principes van agrobiologie toegepast in de wijngaarden, vanaf 1996 richtte hij zijn aandacht op biologische dynamiek. De afgelopen twintig jaar Is Selosse nog een aantal stappen verder gegaan en heeft de familie een eigen systeem van wijnbouw ontwikkeld, een benadering die geen vaste methode volgt, maar zich permanent aanpast aan de omstandigheden die zich tijdens het groeiseizoen in de verschillende wijngaardpercelen voordoen.
De overgang en transmissie naar de volgende generatie is een beweging op het domein die kan worden vergeleken met een estafettewedstrijd waarbij de atleten het stokje overgeven; het stokje van passie voor wijn, wijnstokken én lekker eten en drinken. Met grote integriteit, ruimdenkendheid en vitaliteit bereidt de nu verantwoordelijke Guillaume Selosse zichzelf voor om zijn eigen stempel te drukken op de familiegeschiedenis van dromen, ambitie en charisma die de zijne zijn.

Vandaag de dag strekt de gecultiveerde wijngaard zich uit over 8,3 hectare, grotendeels geplant met oude wijnstokken waarvan de leeftijd teruggaat tot 1922. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is hoger dan 55 jaar. De wijnstokken zijn verspreid over 54 percelen gelegen op hoog aangeschreven percelen, bijna allemaal geclassificeerd Grand Cru.
Chardonnay, is het dominante druivenras, en de aanplant beslaat totaal 7,3 hectare groot en ligt in de Côte de Blancs in hoofdzaak in Avize, maar ook in Cramant, Oger en Le-Mesnil-sur-Oger. De pinot noir-variëteit vertegenwoordigt slechts 1,0 hectare totaal en is te vinden in Ay, Mareuil-sur-Aÿ en Ambonnay.