Fondrèche
Fondrèche
Blanc du Domaine 2022
De heerlijke florale tonen worden omlijst door een hoge mineraliteit met ziltige aspecten. Daar waar het veel witte Rhône wijnen mankeert aan frisse zuren, zijn die hier juist bepalend voor de extra klasse van de wijn.
24% korting
€14,95 €11,29
Fondrèche
Rosé 2023
Het biodynamisch bewerken van de wijngaarden en vroeger oogsten hebben eraan bijgedragen dat deze wijn nog verder aan finesse en verteerbaarheid gewonnen heeft (slechts 12,5% alcohol!).
€13,95
Fondrèche
Rouge du Domaine 2021
De fraîcheur, stenige mineraliteit en het lagere alcoholniveau ondersteunen het pure ‘vloeibare’ bessenfruit en de subtiele vleugen van wilde kruiden. 90-92 punten Robert Parker!
€14,95
Fondrèche
Persia Blanc 2017
Slechts één groot vat wordt er jaarlijks van de Persia Blanc geproduceerd. Hier wordt de verwende wijndrinker danig door verrast. De wijn is grotendeels gemaakt van het allerbeste perceel met oude roussanne.
25% korting
€22,95 €17,29
Fondrèche
Persia Rouge 2020
Een volle geur van zwarte bessen, crème de cassis, kersen en ook hints van acacia bloesem, thijm en olijven. Een pure terroirwijn met pit in een fluwelen jasje. De wijn heeft bewezen makkelijk 8-10 jaar te kunnen rijpen.
€22,95
Fondrèche
Il Etait Une Fois 2020
Deze cuvée met de poëtische naam ‘Il Etait une Fois’ wordt alleen gemaakt in topjaren, waarin de oudste grenache stokken uit 1936 jaar de wijn op basis van balans, finesse en lengte dragen. Een intense wijn waarin het pure rode fruit de wijn definieert.
€39,95
Fondrèche
Divergente 2016
De rode cuvée Divergente wordt alleen geproduceerd in uitzonderlijke jaargangen en in een zeer beperkte oplage. Met het woord 'divergent' bedoelt men iets als creatief, ‘out of the box’ denken. Een voor Ventoux unieke bewaarwijn van oude syrahstokken.
€49,95

Fondrèche

Het jaar 2015 betekende een keerpunt voor het wijndomein Fondrèche, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Twintig jaar lang heeft Sébastien Vincenti met zijn team intensief de identiteit van het terroir bestudeerd en dit volledig in kaart gebracht, hierbij uitgaande van het microklimaat en hoe dat wordt beïnvloed door de omgeving. Het doorgronden van een terroir is cruciaal: wat in het ene oogstjaar waarheid en lering lijkt te zijn, kan in het volgende jaar met andere omstandigheden teniet worden gedaan. Wat een bijzonder terroir voor rode wijnen is, is niet meteen hoogstaand voor witte. En er bestaan weer andere criteria voor het produceren van rosé. Daarom zijn de wijngaarden en het wijngoed volledig geherstructureerd.
Alle rode wijnen worden geproduceerd op het historische terroir van het domein en de druivenrassen voor de witte wijnen zijn ‘verplaatst’ naar bodems met roze kalksteen en zanderige grond. Tevens is het aantal druivenrassen uitgebreid. Anno 2015 heeft dat geleid tot een nieuwe reeks wijnen onder de naam Domaine de Fondrèche. Rood, wit en rosé weerspiegelen dit werk. De stijl is nu nog herkenbaarder en de kwaliteit van alle wijnen is wederom verhoogd.