Fondrèche
Fondrèche
Rosé 2016
Het biodynamisch bewerken van de wijngaarden en vroeger oogsten hebben eraan bijgedragen dat deze wijn nog verder aan finesse en verteerbaarheid gewonnen heeft (slechts 12% alcohol!).
€10,95
Fondrèche
L'Eclat 2013
In de geur treffen we florale aroma’s van acacia bloesem, meidoorn en kamperfoelie, naast de hints van peer, citrusfruit en vanille. De aanzet in de smaak is open, fris en vooral heel direct.
€11,50
Fondrèche
Blanc du Domaine 2015
De heerlijke florale tonen worden omlijst door een hoge mineraliteit met ziltige aspecten. Daar waar het veel witte Rhône wijnen mankeert aan frisse zuren, zijn die hier juist bepalend voor de extra klasse van de wijn. 2015 is een groot jaar.
€12,95
Fondrèche
Blanc du Domaine 2014/16
Daar waar het veel witte Rhône wijnen mankeert aan frisse zuren, zijn die hier juist bepalend voor de extra klasse van de wijn. We vermoeden na recente vergelijkende proeverijen, dat Fondrèche met deze wijn een groot succes zal hebben...
€13,50
Fondrèche
Rouge du Domaine 2015
De fraîcheur, stenige mineraliteit en het lagere alcoholniveau ondersteunen het pure ‘vloeibare’ bessenfruit en de subtiele vleugen van wilde kruiden. De 2014 kreeg al direct 90 Parkerpunten, 2015 belooft nog meer!
€13,95
Fondrèche
Nadal 2012
De wijn heeft, net als de Fayard, aardbeien in de geur, maar daarnaast domineren hier meer zwarte kersen, blauwe bessen, viooltjes, wierook en een toef chocola. Mooi vol van smaak, maar niet zwaar.
€15,95
Fondrèche
Persia Blanc 2016
Slechts één groot vat wordt er jaarlijks van de Persia Blanc geproduceerd. Hier wordt de verwende wijndrinker danig door verrast. De wijn is gemaakt van het allerbeste perceel met oude roussanne.
€19,95
Fondrèche
Persia Blanc 2015
De aanzet is breed en overtuigend en de voortzetting energiek, maar niet te machtig en vermoeiend. Het terroir spreekt hier, zoals Fondrèche het graag wil. Natuurlijke aroma’s en boordevol nuances. Rijk, maar koel. Vol, maar met fraicheur.
€19,95
Fondrèche
Persia Rouge 2012
Een volle geur van zwarte bessen, crème de cassis, kersen en ook hints van acacia bloesem, thijm en olijven. Een pure terroirwijn met pit in een fluwelen jasje. De wijn heeft bewezen makkelijk 8-10 jaar te kunnen rijpen.
€19,95

Fondrèche

Het jaar 2015 betekende een keerpunt voor het wijndomein Fondrèche, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Twintig jaar lang heeft Sébastien Vincenti met zijn team intensief de identiteit van het terroir bestudeerd en dit volledig in kaart gebracht, hierbij uitgaande van het microklimaat en hoe dat wordt beïnvloed door de omgeving. Het doorgronden van een terroir is cruciaal: wat in het ene oogstjaar waarheid en lering lijkt te zijn, kan in het volgende jaar met andere omstandigheden teniet worden gedaan. Wat een bijzonder terroir voor rode wijnen is, is niet meteen hoogstaand voor witte. En er bestaan weer andere criteria voor het produceren van rosé. Daarom zijn de wijngaarden en het wijngoed volledig geherstructureerd.
Alle rode wijnen worden geproduceerd op het historische terroir van het domein en de druivenrassen voor de witte wijnen zijn ‘verplaatst’ naar bodems met roze kalksteen en zanderige grond. Tevens is het aantal druivenrassen uitgebreid. Anno 2015 heeft dat geleid tot een nieuwe reeks wijnen onder de naam Domaine de Fondrèche. Rood, wit en rosé weerspiegelen dit werk. De stijl is nu nog herkenbaarder en de kwaliteit van alle wijnen is wederom verhoogd.