Eric Rodez
Eric Rodez
Cuvée des Crayères Grand Cru
€47,95
Eric Rodez
Rosé Grand Cru
€56,95
Eric Rodez
Blanc de Noirs Grand Cru
€56,95
Eric Rodez
Blanc de Blancs Grand Cru
€56,95
Eric Rodez
Cuvée Zéro Dosage Grand Cru
€59,95
Eric Rodez
Blanc de Noirs Grand Cru Magnum
€119,95

Eric Rodez

Tijdens een bezoek aan Jacques Selosse met een groep Belgische topsommeliers viel de naam Eric Rodez. Volgens hen was dit domein een van de meest spectaculaire domeinen naast Selosse. Eveneens bleek dit domein de favoriet van Anselme Selosse te zijn. Helaas konden wij destijds niet bij Rodez terecht, maar gelukkig konden we zijn wijnen wel kopen in een - overigens prachtige - wijnhandel in Epernay. Thuis direct de champagnes geproefd en er was niets te veel gezegd. De stijl, de finesses en de complexiteit; werkelijk uniek! Gelukkig konden wij in september wel bij Rodez langs en konden we zien hoe de druiven geperst werden in zijn persen uit de jaren ’30.

Eric Rodez was, voordat hij terugkeerde op het familiedomein, wijnmaker bij het beroemde Krug. Iets wat terug te vinden is in de stijl van zijn wijnen. Hij combineert daarin kracht, diepte en raffinement en weet de invloeden van de houten vaten precies op de juiste manier toe te passen. En net als Krug vinifieert hij alle percelen apart en blendt hij uiteindelijk 60 verschillende wijnen tot zijn cuvées. Reeds in de jaren ‘80 besloot Eric Rodez biologisch te gaan werken. Hij vond de balans in zijn wijngaarden echter nog niet goed genoeg en stapte in 2009 over op de biodynamische wijnbouw. Vrij uniek in Champagne, slechts 110 van de 11.000 wijnboeren in deze streek werken überhaupt biologisch.

Dat de champagnes van Eric Rodez een cultstatus gaan krijgen, à la Jacques Selosse of Krug, lijkt slechts een kwestie van tijd. De unieke kwaliteiten zijn er, en gelukkig zijn de champagnes (nu nog) redelijk betaalbaar.