Dupraz
Dupraz
Apremont Les Terres Blanches 2019
Les Terres Blanches is een wijn van 50 jaar oude stokken Jacquère, geplant op een atypisch terroir, die de wijn een ultieme frisheid en finesse verschaft. Een wijn met een ware Dupraz identiteit.
€16,95
Dupraz
Apremont Montracul 2018
De cuvée Montracul is afkomstig van het lokale druivenras Jacquère. De wijnranken zijn ruim een eeuw oud en geven witte wijnen met onvergelijkbare rijkdom, tegelijk superelegant en met precisie geproduceerd.
€19,95
Dupraz
Apremont Phoenix 2018
De gletsjermorene van Reposoir midden in de appellatie Apremont is een atypisch terroir voor Jacquèredruiven, maar geeft wel een verbazingwekkende diepgang aan de wijn. Een betoverend gastronomische wijn met zijn pure kracht en zijn natuurlijke fruit.
€34,95

Dupraz

Het familie wijngoed Dupraz beheert al vanaf 1880, 6 generaties lang, wijngaarden in de bergachtige Franse regio Savoie. Aan de voet van het Chartreuse-massief in de cru Apremont en genesteld op steile hellingen op een hoogte van tussen 350 en 450 meter. Het bedrijf exploiteert 18 hectare wijngaarden met de typische lokale druivenrassen. Vooral zeer oude wijnranken van jacquère, maar ook altesse en mondeuse komen goed tot hun recht op deze prachtige percelen. De oriëntatie op het oosten, met uitzicht op de rijzende zon, zorgt voor een langzame en juiste rijping. Ook profiteert het gebied van een regelmatige en lichte wind. Deze twee kenmerken leiden tot gezonde wijnstokken. De diversiteit aan terroirs komen mooi terug in de verschillende wijnen.

Vandaag de dag zijn het de 5e generatie (Marc) en de 6e generatie (Jérémy en Maxime) die het beroep van wijnbouwer met passie en respect voortzetten. In 2014 herinvesteerde de familie in de oude kelders van het domein om de tradities te bestendigen. Een milieuvriendelijke aanpak heeft de wijnmakers in staat gesteld om bijzonder zuivere wijnen te produceren. De bijdrage van de natuurlijke plantenbedekking op de bodem is essentieel, omdat zo de biodiversiteit wordt vergroot en erosie wordt voorkomen. ER wordt gebruik gemaakt van RVS en betonnen eieren. De rijping op vat is vaak lang, en is het niet ongebruikelijk dat een cuvée meer dan 24 maanden rijpt voordat deze wordt gebotteld.