Dujac
Dujac
Chambolle-Musigny 2014
Goed getypeerde Chambolle (van 3 percelen): elegant en behoorlijk floraal, kruidig en met fris rood fruit. Slank en mineralig, maar met een mooie lengte. Enig geduld vereist. Drinken 2018-2025.
€69,95
Dujac
Morey-Saint-Denis 2014
De vintage is op zijn minst goed tot zeer goed voor Dujac. Basis Morey-Saint-Denis van 4 verschillende percelen. Mooi donker fruit, aardse tonen, rijk en vrij zacht. Enig geduld vereist. Drinken 2018-2025.
€69,95
Dujac
Morey-Saint-Denis 1er Cru 2014
De 1e cru komt voor 70% van de zeer goede wijngaard Ruchot. Mooi gedefinieerd, medium body, verleidelijk mondgevoel en evenwichtig. Moet het niet van hoge concentratie hebben maar van diepte en fijnheid. Drinken 2018-2028.
€149,95
Dujac
Vosne-Romanée 1er Cru Les Beaux Monts 2014
De premier cru's uit Vosne-Romanée van Dujac oogsten vrijwel dezelfde superlatieven als de zo voortreffelijke grand cru's van het wijngoed! Zeer attractief, sensueel, zijdeachtig van structuur met prachtig fruit. De finish is indrukwekkend.
€299,00
Dujac
Vosne-Romanée 1er Cru Aux Malconsorts 2014
De premier cru Malconsorts uit Vosne-Romanée is geweldig complex en intens floraal. Breedgeschouderde wijn. Vraagt om behoorlijk wat geduld: vanaf 2020 tot 2030.
€349,00
Dujac
Echezeaux Grand Cru 2014
Dit is een heel fijnzinnige, zeer geavanceerde Grand Cru Echézeaux in wording, die zoals vaker met de vereiste flessenrust ruim boven de gegeven scores uitkomt. De wijn met de meest bewonderenswaardige minerale structuur en krachtige omlijnde zuren.
€359,00
Dujac
Clos de la Roche Grand Cru 2014
Als een rots, vaak de signatuur van het domein! Voorzichtig worden hier de positieve aspecten van de biodynamie proefbaar! Spannende wijn met imponerende kracht en een robuuste finale. Vraagt veel kelderrijping met gegarandeerde beloning! 2022-2040
€395,00
Dujac
Clos Saint-Denis Grand Cru 2014
Eleganter en meer compact dan de wijn van de naburige grand cru Clos de la Roche, maar uiterst expressief met veel nuances in de florale tonen en het genuanceerde fruit. Prachtige balans en persistente smaakvoortzetting. Kelderen! 2021-2030
€395,00

Dujac

Domaine Dujac in de Bourgogne, gelegen in de Côte-de-Nuits, werd in 1967 door Jacques Seysses verworven. Het wijndomein in het dorp Morey-Saint-Denis had aanvankelijk 4 hectare aan wijngaarden en is vervolgens uitgebouwd tot een oppervlak van 11,5 hectare. Domaine Dujac kwam snel op de kaart te staan als een serieus kwaliteitsdomein en heeft daarna nimmer verzaakt. Integendeel, het bevat nu percelen in belangrijke Grand Cru's: Clos de la Roche, Clos Saint-Denis, Bonnes-Mares, Echézeaux en Charmes-Chambertin en wijnstokken in een aantal belangrijke 1er Cru's in de bekendste dorpen van de de Côte-de-Nuits, vooral toppercelen in Vosne-Romanée. In 1973 trouwde Jacques met Rosalind Boswell, een jonge Californische vrouw die voor de oogst in de wijngaard kwam werken en niet meer vertrokken is. De eerste twee van hun zonen Jeremy en Alec zijn al jaren fulltime betrokken bij het bedrijf, net als Jeremy's vrouw Diana die aan het Davis Wijninstuut in Californië is getraind als oenologe. In 2000 startte Jeremy Seysses met zijn vader Jacques een kleinschalig négociant-bedrijf bekend als Dujac Fils et Père.

Vanaf 1987 werden op Domaine Dujac de principes van de geïntegreerde wijnbouw gehanteerd, in 2001 werd de biologische landbouw geïntroduceerd en vandaag de dag gelden voor 75% van de wijngaarden, met inbegrip van alle premier en grand cru's, toegevoegde biologisch-dynamische richtlijnen. "Gebruik de kennis en technologie om schade aan de druiven - bijvoorbeeld door slecht weer - tegen te gaan, maar zonder onheil moet je nooit ingrijpen," zegt Seysses. Dit principe geldt bij Dujac zowel als gids in de wijngaarden als in de kelders. Dujac wijnen worden niet gefilterd, noch geklaard en alle premier en grand cru's rijpen op de beste eiken vaten. Er wordt recentelijk over de hele linie bewust minder nieuw eiken gebruikt dan in eerdere oogstjaren, hetgeen de wijnen zeer ten goede komt. Dit zijn wijnen van de hoogste orde.

Jacques Seysses en de nu verantwoordelijke Jeremy en Diana zijn belangrijke tegenstanders van het ontstelen van de druiven voor het fermentatieproces, om daarmee ongewenst kneuzen (en oxidatie) van de druiven te voorkomen. Echter, in elk oogstjaar wordt de werkwijze afgestemd op de kwaliteit en totale rijpheid van de druiven. De kelders in Morey-Saint-Denis zijn in de afgelopen jaren uitgebreid en verbeterd. Zo kunnen de vaten nu op een koele temperatuur worden bewaard, zodat de malolactische gisting rustiger kan plaatsvinden.
 
Dujac's wijnen zijn niet noodzakelijk die met de diepste kleur, maar staan bekend om hun uitzonderlijke bouquetvorming en aantrekkelijke aromatiek, mooie structuur en duurzaamheid. Met zeven grand cru's in de stal is Dujac vandaag de dag een van de belangrijkste domeinen van de gehele Bourgogne.