Comte Abbatucci
Comte Abbatucci
Faustine Rouge VV 2020
De Faustine wijnen zijn de beste introductie tot het assortiment unieke, biodynamische wijnen van Abbatucci. De wijn wordt gemaakt van vooral sciaccarellu en heeft een fris knapperig karakter met smaken van vers geoogste rode bessen en frambozen.
€39,95

Comte Abbatucci

Het wijndomein wordt gerund door Jean-Charles Abbatucci, een directe afstammeling van generaal Jean-Charles Abbatucci, kameraad van Napoleon, wiens naam je nog vaak tegenkomt in Ajaccio de hoofdstad van Corsica. Nu zijn het vooral de wijnbars en restaurants waar je de naam Abbatucci tegenkomt. Corsicanen zijn trotse verdedigers van hun tradities en wijnmaker Jean Charles heeft daar onmiskenbaar voordeel van, maar zijn wijnen zijn van grootse klasse en het succes is zijn eigen verdienste.
Zijn wijnen zijn biodynamisch gecertificeerd en hij gelooft in het naleven van de meest verregaande en strenge biodynamische wijnbouw methoden. Op zijn grote landgoed ten zuiden van Ajaccio houdt hij een ongerept polycultuur-ecosysteem op zijn plaats, compleet met kuddes schapen die tussen zijn wijnstokken foerageren, olijfbomen op oude terrassen en grote delen met ongerept oerbos. Zijn wijnstokken zijn afkomstig van wijngaardperceeltjes met inheemse druiven, die hij vooral in de jaren '60 in het geïsoleerde en bergachtige binnenland van het eiland heeft gekocht van oude wijnboeren. Bij Abbatucci worden de lokale rassen geblend in een serie indrukwekkende topwijnen. De Franse wijnpers heeft allang zijn niveau ontdekt (drie sterren in de Revue du Vin de France, vier sterren bij Bettane & Desseauve) maar ook de internationale schrijvende wijnjournalisten.