Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Boekenhoutskloof

Boekenhoutskloof

'Platter's South African Winery of the Year 2012'!

Een mooie en terechte beloning voor het wijngoed dat pas 20 jaar geleden nieuw leven werd ingeblazen, door een overeenkomst van zes investeerders. Het landgoed Boekenhoutskloof, een van de oudste in de streek Franschhoek, werd bijna 250 jaar geleden gesticht door Franse hugenoten. 20 jaar geleden werden door de nieuwe beheerders nieuwe wijnranken aangeplant en een nieuwe wijnkelder geïnstalleerd. De aanstelling van Marc Kent als wijnmaker was een juiste keuze. Kent werd tevens de nieuwste aandeelhouder. We kennen Marc Kent ook als belangrijk adviseur van 'ons' domein Gayda in de Languedoc. Onder zijn leiding verwierf Boekenhoutskloof in een recordtempo een plek in de top van Zuid-Afrika en de wijnen worden inmiddels tot de meest gewilde ter wereld gerekend.
Marc Kent is regelmatig in de Franse Rhône te vinden, omdat hij erg van deze streek en zijn wijnen houdt. Vergelijkbare stijlen en kwaliteiten uit dat gebied kan men in de wijnen van Boekenhoutskloof terugvinden.

Boekenhoutskloof The Chocolate Block 2014
Boekenhoutskloof

The Chocolate Block 2014

Een hedonistische wijn, alsof je er niet genoeg van kunt krijgen. Zijn rijkdom aan smaken en toegankelijkheid maken het tot een unieke wijn. De afdronk is warm en zacht.

€28,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Boekenhoutskloof Noble Late Harvest Semillon 2003
Boekenhoutskloof

Noble Late Harvest Semillon 2003

Gemaakt van de semillon die bekend staat om zijn Sauternes-wijnen, maar Boekenhoutskloof weet er ook raad mee. Een intense, rijke en prachtig zoete, witte dessertwijn met een aroma van abrikozen, karamel maar ook wat citrus.

€32,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Boekenhoutskloof Syrah 2011
Boekenhoutskloof

Syrah 2011

Een billboard voor Zuid-Afrikaanse Syrah! Indrukwekkend is de balans tussen fruit, tanninestructuur en zuren, dit belooft een grootse toekomst.

€47,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Boekenhoutskloof Cabernet Sauvignon 2012
Boekenhoutskloof

Cabernet Sauvignon 2012

Prachtig karaktervolle en typerende cabernet sauvignon! Een rijkdom aan nuances van diep fruit, cederhout en tabak. In de smaak geven de rijke, aanwezige tannines structuur aan de wijn.

€49,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies