Boekenhoutskloof
Boekenhoutskloof
The Chocolate Block 2018
Een hedonistische wijn, alsof je er niet genoeg van kunt krijgen. Zijn rijkdom aan smaken en toegankelijkheid maken het tot een unieke wijn. De afdronk is warm en zacht.
€28,95
Boekenhoutskloof
Noble Late Harvest Semillon 2003
Gemaakt van de semillon die bekend staat om zijn Sauternes-wijnen, maar Boekenhoutskloof weet er ook raad mee. Een intense, rijke en prachtig zoete, witte dessertwijn met een aroma van abrikozen, karamel maar ook wat citrus.
€32,95
Boekenhoutskloof
Semillon 2015
De wijn heeft nadrukkelijk fruit van gele perziken en een levendige fraicheur van appels. In de mond is de wijn romig met smaaknuances van perzikfruit, amandelen, met een honingachtig aspect dat zo typisch is voor grote semillonwijnen.
€35,95
Boekenhoutskloof
Cabernet Sauvignon 2014
Prachtig karaktervolle en typerende cabernet sauvignon! Een rijkdom aan nuances van diep fruit, cederhout en tabak. In de smaak geven de rijke, aanwezige tannines structuur aan de wijn.
€48,95
Boekenhoutskloof
Syrah 2015
Een billboard voor Zuid-Afrikaanse Syrah! Indrukwekkend is de balans tussen fruit, tanninestructuur en zuren, dit belooft een grootse toekomst.
€53,95

Boekenhoutskloof

'Platter's South African Winery of the Year 2012'!

Een mooie en terechte beloning voor het wijngoed dat pas 20 jaar geleden nieuw leven werd ingeblazen, door een overeenkomst van zes investeerders. Het landgoed Boekenhoutskloof, een van de oudste in de streek Franschhoek, werd bijna 250 jaar geleden gesticht door Franse hugenoten. 20 jaar geleden werden door de nieuwe beheerders nieuwe wijnranken aangeplant en een nieuwe wijnkelder geïnstalleerd. De aanstelling van Marc Kent als wijnmaker was een juiste keuze. Kent werd tevens de nieuwste aandeelhouder. We kennen Marc Kent ook als belangrijk adviseur van 'ons' domein Gayda in de Languedoc. Onder zijn leiding verwierf Boekenhoutskloof in een recordtempo een plek in de top van Zuid-Afrika en de wijnen worden inmiddels tot de meest gewilde ter wereld gerekend.
Marc Kent is regelmatig in de Franse Rhône te vinden, omdat hij erg van deze streek en zijn wijnen houdt. Vergelijkbare stijlen en kwaliteiten uit dat gebied kan men in de wijnen van Boekenhoutskloof terugvinden.