Bertrand-Delespierre
Bertrand-Delespierre
Enfant de la Montagne Brut 1er cru 0,375
De Enfant de la Montagne is meteen al hét visitekaartje van Bertrand-Delespierre. Het is een blend van pinot noir (40%), chardonnay (40%) en pinot meunier (20%). De basis van de blend is 2017 (60%), de overige 40% is reservewijn. 
€24,95
Bertrand-Delespierre
Enfant de la Montagne Rosé Brut 1er cru
Niet alleen de 'gewone' Enfant is van de buitencategorie voor zijn prijs, deze rosé gaat hier moeiteloos in mee. De blend bestaat uit pinot noir (46%), chardonnay (36%) en pinot meunier (18%), alle van premier cru wijngaarden.
€39,95
Bertrand-Delespierre
Enfant de la Montagne Brut 1er cru
De Enfant de la Montagne is meteen al hét visitekaartje van Bertrand-Delespierre. Het is een blend van pinot noir (40%), pinot meunier (40%) en chardonnay (20%). De basis van de blend is 2017 (60%), de overige 40% is reservewijn. 
€39,95
Bertrand-Delespierre
Elixir Dix Vins 1er cru demi sec
De Elixir Dix Vins is een bijzondere demi-sec champagne. Hij wordt gemaakt van 10 verschillende cuvees, allemaal 'vins de reserve', gemiddeld ouder dan 10 jaar. Het grootste percentage is van chardonnay, die 10 jaar op de lie heeft gelegen.
€44,95
Bertrand-Delespierre
L' Ame de 2012 Extra Brut
Deze vintage champagne is een blend van 3 gelijke delen chardonnay, pinot noir en pinot meunier, van premier cru wijngaarden. Een stijlvolle Extra Brut , met veel frisheid, delicate citroenschil in de geur en een knapperige en pittige smaak.
€57,95
Bertrand-Delespierre
Pinot Noir des Terres Amoureuses 2015
De eerste pure Blanc de Noirs gemaakt van 100% Pinot Noir. De druiven hiervoor komen uit Chamery. Half opgebouwd in stalen tanks en half in 600 liter eiken vaten . Er een dosage van 2 gr/liter toegepast waardoor het een extra brut champagne is.
€59,95
Bertrand-Delespierre
Chardonnay des Terres Amoureuses 2015
Deze 2015 vintage champagne bestaat voor 100% uit chardonnay van terroirs in Chamery en Ecueil. Alles is bij deze champagne gericht op finesse en elegantie. In de smaak veel zachte citroen en een aangename zuurgraad.
Speels met wat ziltigheid.
€59,95
Bertrand-Delespierre
Meunier des Terres Amoureuses 2016
Deze 2016 vintage champagne wordt gemaakt van enkel pinot meunier, een fijne selectie van een 1er cru perceel op het zanderige terroir van Villedommange; Les Champs Cantal. Ongefilterd en slechts 1 gram dosage; 100% karakter.
€59,95
Bertrand-Delespierre
Origines Croisées 2013
De Origines Croisées is één van de topcuvee's van Bertrand-Delespierre. De champagne is een blend van 50% chardonnay vanaf de kalkrijke wijngaarden in Chamery en 50% pinot noir afkomstig van de zandrijke wijngaarden in Écueil.
€59,95
Bertrand-Delespierre
Enfant de la Montagne Brut 1er cru Magnum
De Enfant de la Montagne is meteen al hét visitekaartje van Bertrand-Delespierre. Het is een blend van pinot noir (35%), pinot meunier (30%) en chardonnay (35%). De basis van de blend is 2014 (60%), de overige 40% is reservewijn. 
€84,95

Bertrand-Delespierre

Bertrand-Delespierre is opgericht in 1980 door Chantal Delespierre en Didier Bertrand, beide afkomstig uit een wijnmakers familie. Het domein beslaat 10 hectare en inmiddels zijn twee van de drie kinderen, Clémence en Adrien ook toegetreden tot het wijnmakersteam. Ze zijn onafhankelijke wijnmakers en controleren elke stap in het wijnmaak proces zelf, tot aan de verkoop van de flessen aan toe. 
Het domein ligt in het plaatsje Chamery, in het hart van de 'Montagne de Reims', tussen Reims en Epernay. Alle druiven zijn afkomstig uit vier verschillende plaatsen: Chamery, Ecueil, Villedommange en Montbré, allen geclassificeerd als premier cru. 
Alle drie de druivenrassen (chardonnay, pinot noir en pinot meunier) worden gebruikt voor de productie van hun champagnes en zijn in gelijke delen terug te vinden in hun wijngaarden. De gemiddelde leeftijd is met 30 jaar vrij hoog en zorgt ervoor dat het de champagnes van Bertrand-Delespierre niet ontbreekt aan karakter. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens de HVE (High Environmental Value), waarbij het gebruik van chemische middelen zo veel mogelijk wordt voorkomen. 
De spontane vergisting vind plaats op 'demi-muids', eiken vaten van 600 liter en alle wijnen liggen tenminste vier jaar op de lie, de hogere wijnen nog veel langer. Er wordt nauwelijks malolactische vergisting toegepast. Hier worden prachtige en zeer betaalbare champagnes gemaakt!