Bertrand-Delespierre

Enfant de la Montagne Brut 1er cru 0,375

Enfant de la Montagne Brut 1er cru 0,375
Licht
Krachtig

De Enfant de la Montagne is meteen al hét visitekaartje van Bertrand-Delespierre. Het is een blend van pinot noir (40%), pinot meunier (30%) en chardonnay (30%). De basis van de blend is 2015 (60%), de overige 40% is reservewijn.
De wijn is afkomstig voor 100% van premier cru wijngaarden en dit draagt bij aan de kracht en de klasse van deze champagne. Nadat de druiven handmatig zijn geplukt en vergist (alleen een deel van de reservewijnen krijgt een malolactische vergisting) wordt de wijn tenminste voor 4 of 5 jaar gerijpt op zijn lie. Dit bevordert de complexiteit van de wijn. 
Het is een frisse champagne met rijke tonen, perfect in balans. Zo heeft de champagne florale tonen, wat citrus en een lichte toast. De afdronk is lang en 'spicy'. Het is een mooie champagne als aperitief, maar naast menig gerecht staat hij zijn mannetje. Drink hem gerust bij de Aziatische keuken, gefrituurde calamaris en gerookte zalm. Tip: drink de wijn niet in te smalle glazen! Dat gaat ten koste van zijn balans en rijkdom. 


Lees meer
€19,95 per stuk
Op voorraad
  • Kleurwit
  • Inhoud (ltr)0,375
  • Druivenras(sen)pinot noir, pinot meunier, chardonnay
  • BijzonderhedenDosage: 8 gram
  • Beoordelingen91 punten Robert Parker, 92 punten Wine Spectator

Bertrand-Delespierre