Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Franschhoek / Paarl

Onze selectie wijnen uit Franschhoek en Paarl

Paarl
Vroeger een ward in Paarl, nu een district met 965 ha wijngaarden. Omdat er aan twee kanten hoge bergen uitsteken boven de vallei, is het klimaat redelijk gevarieerd. Zo zijn de zomers warmer dan Stellenbosch, maar dankzij de hellingen is er 's nachts voldoende koelte om de wijnen fris te houden. Zo kan zelfs een pinot noir, die het juist goed doet in koelere streken, gekozen worden tot beste rode wijn van Zuid-Afrika. 

Franschhoek
In Franschhoek vestigden de Franse hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen er nog steeds Franse namen hebben. Ook de namen van de wijnen – La Motte, Plaisir de Merle, Dieu Donné, Chamonix – houden de herinnering aan de Fransen levend. Het gebied is bekend om zijn cabernet sauvignon en sémillon. Er wordt ook sauvignon blanc, shiraz, chardonnay en merlot verbouwd. De laatste deccenia ontpopt Franschhoek zich meer en meer tot dé kwaliteitsstreek. Het zijn de wijnen van Boekenhoutskloof en Chamonix die tot de allerbesten van het land gerekend worden.

Wit

Wit

Rood

Rood

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies