Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Levante

Onze selectie wijnen uit Levante

Tussen La Mancha en de Middellandse Zee, in het achterland van steden als Valencia, Alicante en Murcia liggen diverse DO's die allen onder de noemer Levante vallen. Een gebied dat zich de laatste jaren sterk verbeterd heeft in kwaliteit en er worden voornamelijk met regionale druivenrassen gewerkt. Al is er veel ruimte voor experimenten met internationale rassen als de syrah, cabernet sauvignon en merlot. 

De bekendste regio's zijn Yecla, Jumilla, Alicante, Utiel-Requena en Valencia. Uit deze streken komen zowel eenvoudige landwijnen als (vooral rode) wijnen die zich kunnen meten met de betere wijnen van Spanje. Vooral in Valencia en Jumilla is dat het geval. Door het droge, hete klimaat en de natuurlijke beschutting wordt hier steeds vaker biologisch gewerkt. 

De druivenrassen die je hier het meest zult aantreffen zijn de monastrell, bobal en tempranillo in Valencia en in de Jumilla en Yecla worden deze rassen aangevuld met cabernet sauvignon, merlot, syrah en petit verdot.

Wit

Wit

Rood

Rood

Zoet

Zoet

Mousserend

Mousserend

Rosé

Rosé

Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies