Portugal - Madeira
Barbeito
Madeira Malvasia 5 years Old 0,50 ltr
Deze Madeira is zoet en komt van het druivenras malvasia. Hij is geoogst van wijngaarden op een vulkanische bodem met een dunne laag klei. Uitstekend als digestief. Geopend blijft de wijn lang in vorm.
€15,95
Barbeito
Madeira Boal 5 years Old 0,50 ltr
Deze madeira komt van het druivenras boal. Hij is geoogst van wijngaarden op een vulkanische bodem met een dunne laag klei. Gerijpt volgens de Canteiro methode, gedurende 5 jaar op franse eikenhouten vaten.
€15,95
Barbeito
Madeira Rainwater 5 years Old 0,50 ltr
Een typische oxidatieve madeira-neus: rozijnen, gedroogd fruit, gedroogde appeltjes, walnoten, amandelen, met een licht rokerig aroma. In de smaak lichtzoet in aanhef.
€15,95
Barbeito
Madeira Sercial 10 years Old Reserve
Deze Madeira is een droge reserve wijn van het druivenras sercial en heeft een licht vettige aanhef met gecarameliseerd citrusfruit en een strak vervolg met pittige zuren en een droge afdronk met frisse geconfijte citroen.
€45,95
Barbeito
Madeira Verdelho 10 years Old Reserve
Prachtig complex, met hints van rozijnen en crème brûlée. Het zuur geeft pit aan het eind en daardoor een droge eindindruk. Kan meerdere decennia bewaard worden.
€45,95
Barbeito
Madeira Boal 10 years Old Reserve
Deze Madeira is half zoet, gemaakt van het druivenras Boal. Gerijpt gedurende 10 jaar op grote eikenhouten voeders. Optimaal gedronken op 13-14 Cº.
€45,95
Barbeito
Madeira Malvasia 10 years Old Reserve
Deze zoete Madeira komt van het druivenras malvasia. Gerijpt gedurende 10 jaar op grote eikenhouten voeders. Optimaal gedronken op 13-14 Cº.
€45,95
Barbeito
Madeira Frasqueira Sercial 1992 50cl
Deze Madeira Fresqueira rijpte voor ruim 20 jaar in een oud vat van Frans eiken. Dankzij deze lange rijping heeft de wijn aroma's van vijgen, noten en gedroogd fruit gekregen. Een enorm complexe wijn met een fijne balans tussen de suikers en de zuren.
€169,00

Portugal - Madeira

Portugals meest onderschatte wijn komt van het eiland Madeira, ver weg in de Atlantische Oceaan. Het is een wijn met een volstrekt uniek karakter, net als port. Hij dankt dat karakter aan de geforceerde oxidatieve opvoeding, compleet met opslag in warme ruimtes. Door de oxidatie krijgt de wijn het buitengewoon complexe aroma dat hem zo bijzonder maakt. In smaak varieert hij van droog tot zoet, met altijd een hoge zuurgraad. Vooral de zoete versies lijken het eeuwige leven te hebben.

Sercial is een amberkleurige, droge wijn die vaak als aperitief wordt gedronken, of bij soep en visgerechten. De sercial-druiven groeien op circa 800 m hoogte; lager zouden ze door het grotere aantal zonne-uren een hogere suikerconcentratie bereiken. De van velden op circa 500 m hoogte afkomstige verdelho is dan ook een mediumdroge, taankleurige wijn en kan als aperitief maar ook als dessertwijn worden gedronken. 
De volle, licht naar noot smakende bual is een goede begeleider van kazen als stilton en rijke desserts, terwijl de volzoete malmsey  op zijn plaats is bij de meest rijke desserts, maar zelfs ook bij koffie uitstekend smaakt.