Tramin
Tramin
Pinot Grigio 2022
Gebotteld bergsap, zo noemen wij deze populaire Pinot Grigio van Tramin. Deze Pinot Grigio is inderdaad fris en kraakhelder als een bergbeekje. In de delicate geur vind je bloesem en groene appels, maar ook iets notigs en wat honing.
€14,95
Tramin
Lagrein 2021
De wijn is aromatisch, met mooi rood fruit en wat bramen. Hij heeft veel sap, een hint van viooltjes, subtiele zuren en een fijne aardse aanzet omlijst met wat chocola en teer. De tannines in Lagrein hebben altijd een opvallend fijne structuur.
€16,95
Tramin
Sauvignon Blanc 2023
De wijn vertoont geen spoor van groene smaak- en geurcomponenten. Het heel pure -vooral lekkere- fruit varieert van fris steen- en citrusfruit, vlierbes tot een hele lichte toets van exotisch passiefruit.
€16,95
Tramin
Gewürztraminer 2022
Het kan niet anders dan dat de uitlopers van de Alpen zorgen voor een van de bekendste wijnen van dit huis: de gewürzraminer. Tramin is de bakermat van de Gewürztraminer en het inheemse ras traminer aromatico voelt zich daar uitermate thuis.
€17,95
Tramin
Unterebner Pinot Grigio 2019
Een Pinot Grigio zoals je hem nog nooit hebt gedronken. De Unterebner won al twee keer de finale van het Proefschrift Wijnconcours in zijn categorie.
€34,95
Tramin
Nussbaumer Gewürztraminer 2020
De wijn is erg zuiver van smaak met o.a. tropisch fruit, rozenblad, en een oosterse kruidigheid. Met een mooie zuurgraad tegenover de restsuikers. Drink deze wijn nooit te koud: 12-14Cº
€34,95

Tramin

Cantina Tramin is een coöperatie in de Alto Adige die eigendom is van 290 wijnboeren. Samen bezitten deze boeren 245 hectare aan wijngaarden, waarvan in totaal anderhalf miljoen flessen geproduceerd worden. Dat lijkt een flink aantal, maar voor een coöperatie is dit zeer beperkt. Tramin is in staat om een kwaliteit te produceren die vergelijkbaar is met die van kleine producenten. Het bedrijf wordt dan ook gerekend tot de 30 beste domeinen van Italië. De afgelopen 10 jaar zijn hier maar liefst 20 Tre Bicchieri (hoogste Italiaanse prijs) wijnen gemaakt! Dit succes is te danken aan wijnmaker Willi Stürz, die in 2004 uitgeroepen werd tot ‘wijnmaker van het jaar’ in Italië. De wijnen van Tramin zijn uitzonderlijk puur door de natuurlijke bewerking van de wijngaarden en het met precisie werken in de kelder. In 2001 is het wijnbedrijf volledig verbouwd en sindsdien wordt er in de kelder uitsluitend gewerkt met behulp van de zwaartekracht. Het doel is om wijnen te maken die de maximale reflectie zijn van hun druivenras.