Terra de Asorei
Terra de Asorei
Terra de Asorei Albariño 2016
De wijn heeft in de geur aromatische kruiden, dille, laurier, balsamico, citrusfruit, tropisch fruit en perzik. De smaak is opwekkend met een subtiel vetje – van de drie maanden rijping op zijn lie –, heerlijk citrusfruit en perzik. Een wijn die gema...
11% korting
€10,95 €9,75
Terra de Asorei
Nai e Señora Albariño 2015
Een perfect voorbeeld van de albariño die momenteel zo geliefd is, in de crispy, frisse stijl. Een echte 'zomer-albariño' met aroma’s van kruiden zoals munt, citrusfruit, peer en appel maar ook een tropische toets van lychees.
€10,95

Terra de Asorei

Graag presenteren wij u de Albariño's van Terra de Asorei uit het Spaanse Galicië . Zes families met fantastische wijngaarden hebben voor dit project de handen ineen geslagen en maken in de meest moderne kelder prachtige wijnen. Het totale bezit aan wijngaarden is 70 hectare, waarvan drie verschillende albariño’s worden gemaakt. Het wijnbedrijf ligt in het hart van de Rías Baixas, in de subzone Valle del Salnés. Het gebied staat, mede door de grote invloed van de Atlantsiche Oceaan, bekend om zijn uitermate frisse wijnen gemaakt van de albariño druif. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken bij Terra de Asorei is 20 jaar, waardoor hier wijnen geproduceerd kunnen worden met niet alleen een goede frisheid, maar ook een mooie diepgang. Van de drie verschillende albariño’s hebben wij er twee geselecteerd. De Nai e Señora is de meest frisse, het onstuimige type; de Terra de Asorei is ronder en zachter. Beide hebben dezelfde prachtige lengte.