Roucas Toumba
Roucas Toumba
Vacqueyras Les Restanques de Cabassole 2016
De Vacqueyras is heel verleidelijk in zuiverheid en aromatische rijkdom van zwarte bessen, zwarte kersen, viooltjes en garriguekruiden. De smaak is gespierd en krachtig, maar met een opvallend elegant en fris mondgevoel. Een stoere bondgenoot aan tafel.
€39,95

Roucas Toumba

Eric Bouletin is de gepassioneerde wijnmaker van het wijndomein Roucas Toumba in het dorp Vacqueyras, een cru in de zuidelijke Rhône vallei. Roucas Toumba is de Provençaalse naam voor le Rocher Tombé, gevallen rots. Eric verloor op jonge leeftijd zijn vader en probeerde zijn eigenzinnige richting als artisanale wijnmaker te vinden in de wijngaarden en in de kelders. Met zijn liefde voor de natuur en de landelijke schoonheid van zijn omgeving, maakt hij zijn wijnen volgens streng ecologische inzichten. Maar Eric Bouletin is een 'down to earth' wijngaardman en wars van de marketing van organische wijnen en blijft verre van de volgens hem onzinnige certificeringen. De vinificatieruimte van Eric  bestond aanvankelijk slechts uit een garage aan huis en hij verkocht zelfs de helft van zijn druiven aan Perrin van Beaucastel en een deel aan de coöperatie. Hij besloot met de wijngaarden met zeer oude stokken zijn eigen domein te beginnen. Inmiddels heeft hij een nieuwe kelder gebouwd en een kleine serie bijzondere wijnen opgebouwd. Hij breidde zijn wijngaardareaal uit tot 11 hectare. De terraspercelen met de naam Les Restanques de Cabassole zijn al sinds 1723 in bezit van de familie en vooral de 80-120 jaar oude grenache stokken zijn indrukwekkend.