Remi Jobard
Remi Jobard
Bourgogne Blanc 2020
Aantrekkelijke pure chardonnay met een licht tropische neus, spiegelt tonen van meloen en citrusschil. De fruitige en pure smaken met een verleidelijke structuur zijn levendig op een schone, droge afdronk, die bijna knapperig en heerlijk verfrissend is.
€39,95
Remi Jobard
Bourgogne Cote d"Or 2020
Deze Bourgogne Vieilles Vignes komt van biologische wijngaarden met oude stokken. Lagering in (Oostenrijkse) Stockinger vaten markeert de wijnen niet met aroma's van hout en vanille, maar bevordert een zeer natuurlijke expressie van de wijn.
€54,95
Remi Jobard
Meursault Sous La Velle 2020
Meursault Sous la Velle komt van een perceel met de oudste wijnstokken van het domein geplant in 1940. Rijping in Stockinger demi-muids vaten vermijdt aroma's van hout en vanille en maakt de wijn puur en natuurlijk koel en spannend gestructureerd.
€99,95
Remi Jobard
Meursault en Luraule 2020
De Meursault en Luraule komt van een perceel dat grenst aan de 1er Cru Goutte d'Or. Hier flirt de expressieve, rijpe en frisse neus met  een exotische karaktertrek met hints van citrus, witte perzik, acaciabloesem en sinaasappelschil en bloemige geuren.
€109,95
Remi Jobard
Meursault 1er Cru Les Charmes 2020
Meursault Les Charmes komt van een biologisch perceel en is het tegendeel van een vette en dikke Meursault. Luchtige en elegante aroma's bieden vrijelijk hun nuances aan en in de mond bezit hij verfijnde, pure en energieke smaken vol mineraliteit.
€199,00
Remi Jobard
Meursault 1er Cru Les Genevrières 2020
De Meursault Genevrières is een schoolvoorbeeld van een geslaagde wijn afkomstig van deze gewaardeerde cru en zijn maker Remi Jobard. Het resultaat is een precieze, bijna minimalistische stijl van Meursault met een ongewone transparantie en spanning.
€199,00

Remi Jobard

Remi Jobard is de dynamische zoon van Charles Jobard, die jaren gewijd heeft aan de opbouw van dit kleine wijngoed van 9 hectare, maar met grootse percelen in Meursault. Remi liet zijn talent direct zien met modern gemaakte wijnen die vooral puur en mineralig, oorspronkelijk en niet overgeconcentreerd zijn. Het domaine heeft het gebruik van herbiciden en chemicaliën al sinds 1988 afgeschaft en de wijnen zijn volledig biologisch gecertificeerd, zodat de terroirs met hun prachtige kalkstenen heuvels optimaal tot hun recht komen. De oogst wordt elk jaar door hetzelfde team uitgevoerd, de plukkers zijn ervaren en voeren een eerste sortering direct in de wijngaard uit. Naast biologische wijnbouw wordt bij de vinificatie zo weinig mogelijk ingegrepen, de veroudering in Stockinger demi-muids, 650 liter Oostenrijkse eikenhouten vaten, brengt zeer weinig houtaroma's, maar een mooie structuur. Deze bourgognes ontvangen vaak hoge beoordelingen bij de pers en zijn een prima referentie van de appellatie Meursault, met gebeitelde en pure wijnen. De premier cru's Poruzot en Genevrières behoren samen met de Charmes en Perrières tot de volmaakste terroirs, die Meursault te bieden heeft.