Musar
Musar
Jeune Blanc 2021
De Musar Jeune Blanc is rijk aan exotisch fruit, perziken en peren met een duidelijke florale finale. Serveer lichtjes gekoeld met fruits de mer, gegrilde tijgergarnalen, gerookte makreel en natuurlijk Libanese mezze.
€20,95
Musar
Hochar Pere et Fils 2018
De Hochar heeft een heldere robijnrode kleur met een neus van donkere bosvruchten, cassis en zwarte kersen. Er zijn aroma's van leer, tabak en zoete specerijen te herkennen.
€29,95
Musar
Red 2016 0,375
Een verfijnde grote wijn, rijp en complex van smaak. Door de rijping toegankelijk met fijne tannines. De wijnen van Château Musar hebben bewezen zeer goed te kunnen ouderen.
€32,95
Musar
White 2017
De witte Château Musar is zeldzaam en bijzonder van karakter. De druiven hebben voor ons onbekende namen: obaideh en merwah, maar zijn volgens Musar gerelateerd aan chardonnay en sémillon. De wijn gist en rijpt 9 maanden op eersteklas Frans eiken.
€51,95
Musar
Red 2017
Een verfijnde grote wijn, rijp en met een complexe neus van granaatappel, kers, cassis, rabarber, wild, munt en eucalyptus. Droog, vol en krachtig met fluweelzachte tannines. De wijnen van Château Musar hebben bewezen zeer goed te kunnen ouderen.
€59,95
Musar
Red 2016 Magnum
Een verfijnde grote wijn, rijp en met een complexe neus van granaatappel, kers, cassis, rabarber, wild, munt eneucalyptus. Droog, vol en krachtig met fluweelzachte tannines. De wijnen van Château Musar hebben bewezen zeer goed te kunnen ouderen.
€124,95

Musar

Het zal duidelijk zijn dat er een grote passie voor nodig is om onder zulke moeilijke omstandigheden als in Libanon door te blijven gaan met wijnmaken en het zelfs tot de meest gerenommeerde wijnhuizen wereldwijd te schoppen. Dat fanatisme is bij de familie Hochar in ruime mate aanwezig. Château Musar werd in 1930 door Gaston Hochar gecreërd in het historische familiekasteel, dat dateert uit de 18e eeuw. Dit leende zich perfect voor het maken en opslaan van de wijnen. Op dit moment liggen in de kelders ongeveer een miljoen flessen te rijpen en te wachten om ze op het meest optimale moment over de gehele wereld te presenteren. Gedurende de burgeroorlog is het wijnmaken hier onverminderd doorgegaan. Alleen in de jaren ’76 en ’84 is er vanwege de oorlogshandelingen geen wijn gemaakt. 
Grondlegger Gaston Hochar werd in 1959 opgevolgd door zijn zoon Serge, die oenologie had gestudeerd in Bordeaux en stage had gelopen op Château Léoville-Barton. Op het domein wordt hij bijgestaan door zijn jongere broer Ronald en door zijn kinderen, Gaston en Karine. Vanwege de studie van Serge in Bordeaux is het zeer verklaarbaar dat de rode wijn in veel jaren een bordeaux-achtige uitstraling heeft, met een krachtig en rijp karakter, ondersteund door fraai hout. Sinds enige jaren wordt er ook een witte wijn geproduceerd, die eveneens een uitgesproken krachtig en aromatisch karakter heeft. Het maakt Château Musar tot een grote naam in de wereld van de wijn.