Contact
+31 20 6622455

Ma t/m vrij van 08:30 tot 18:00
Zaterdag 09:30 tot 17:30, zondag gesloten

Musar

Musar

Het zal duidelijk zijn dat er een grote passie voor nodig is om onder zulke moeilijke omstandigheden als in Libanon door te blijven gaan met wijnmaken en het zelfs tot de meest gerenommeerde wijnhuizen wereldwijd te schoppen. Dat fanatisme is bij de familie Hochar in ruime mate aanwezig. Château Musar werd in 1930 door Gaston Hochar gecreërd in het historische familiekasteel, dat dateert uit de 18e eeuw. Dit leende zich perfect voor het maken en opslaan van de wijnen. Op dit moment liggen in de kelders ongeveer een miljoen flessen te rijpen en te wachten om ze op het meest optimale moment over de gehele wereld te presenteren. Gedurende de burgeroorlog is het wijnmaken hier onverminderd doorgegaan. Alleen in de jaren ’76 en ’84 is er vanwege de oorlogshandelingen geen wijn gemaakt. 
Grondlegger Gaston Hochar werd in 1959 opgevolgd door zijn zoon Serge, die oenologie had gestudeerd in Bordeaux en stage had gelopen op Château Léoville-Barton. Op het domein wordt hij bijgestaan door zijn jongere broer Ronald en door zijn kinderen, Gaston en Karine. Vanwege de studie van Serge in Bordeaux is het zeer verklaarbaar dat de rode wijn in veel jaren een bordeaux-achtige uitstraling heeft, met een krachtig en rijp karakter, ondersteund door fraai hout. Sinds enige jaren wordt er ook een witte wijn geproduceerd, die eveneens een uitgesproken krachtig en aromatisch karakter heeft. Het maakt Château Musar tot een grote naam in de wereld van de wijn.

Musar White 2007
Musar

White 2007

De witte Château Musar is zeldzaam en bijzonder van karakter. De druiven hebben voor ons onbekende namen: obaideh en merwah, maar zijn volgens Musar gerelateerd aan chardonnay en sémillon. De wijn gist en rijpt 9 maanden op eersteklas Frans eiken.

€36,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Musar Red 2009
Musar

Red 2009

Een verfijnde grote wijn, rijp en complex van smaak. Door de rijping toegankelijk met fijne tannines. De wijnen van Château Musar hebben bewezen zeer goed te kunnen ouderen.

€42,95
Meer informatie Nu bestellen
- +
Voor een goed werkende site maken wij gebruik van cookies. Uitsluitend voor eigen gebruik. Wijzigen kan hier: Manage cookies