Musar

Jeune Blanc 2021

Jeune Blanc 2021
Licht
Krachtig

Musar Jeune Blanc werd voor het eerst in de Libanese Bekaa Vallei geproduceerd in 2006. Afkomstig van jonge, nieuw aangeplante druivenrassen: vermentino (40%), viognier (30%) en chardonnay (30%) Chardonnay was als eerste aangeplant met slechts een opbrengst van 10 hl / ha, gevolgd door viognier en de vermentino als laatste, beide met een rendement van slechts 15hl /ha. De wijngaarden gebruikt voor de Musar Jeune Blanc zijn organisch gecertificeerd en omvatten twee verschillende terroirs met verschillende bodemsamenstelling.
De gisting van deze witte druiven gebeurt op roestvrij stalen vaten. De vermentinostokken afkomstig van Sardinie en Corsica hebben zich moeiteloos aangepast aan het oostelijke mediterrane klimaat. De vermentino voegt een aromatische toon van citrusblad toe aan de wijn, een goede rijkdom, mineraliteit en verfrissende zuren.De chardonnay ontwikkelde veel meer kleur in de schil dan elders en dit nam nog toe bij de persing. De viognier toont een prachtige combinatie van smaak en geur en belooft een lange ontwikkeling. Beide druiven geven expressieve aroma's van met ananas, lychee en mandarijn.De wijnen ondergingen een malolactische gisting en de assemblage en botteling vond daarna plaats.
De Musar Jeune White heeft een bleke gele kleur, een medium body met een gematigd alcoholpercentage en is rijk aan exotisch fruit, perziken en peren met een duidelijke florale finale.
Serveer lichtjes gekoeld met fruits de mer, gegrilde tijgergarnalen, gerookte makreel en natuurlijk Libanese mezze.

Lees meer
€20,95 per stuk
  • Bij 12 stuks €19,95 per fles
Op voorraad
  • KleurWit
  • Inhoud (ltr)0,75
  • Druivenras(sen)vermentino, chardonnay viognier
  • Bijzonderheden
  • Beoordelingen

Musar