Mullineux
Mullineux
Old Vines White 2021
De Mullineux Old Vines White is een aromatische wijn gemaakt op basis van chenin blanc, afkomstig van verschillende bodemsoorten. De blend wordt verder aangevuld met kleine delen semillon, viognier, verdelho, clairette blanc en grenache blanc.
€29,95
Mullineux
Old Vines Syrah 2020
Deze Mullineux Syrah komt van zes verschillende percelen. In de geur rijp zwart fruit, witte lelies en olijven tapenade. De smaak is fruitig met pruimen, amarene kersen en zwarte peper. De wijn ontwikkeld gemakkelijk nog een aantal jaren verder op fles.
€32,95
Mullineux
Schist Chenin 2021
Deze chenin blanc biedt veel energie en is aromatisch in de neus met een mooie expressie van kweepeer, meloen, witte perzik en bloesem. De afdronk is lang met een mooie balans tussen de frisheid en het fruit.
€79,95
Mullineux
Granite Chenin 2021
De Chenin Granite komt van een 46 jaar oude wijngaard aan de Paardeberg genaamd Eikelaan. De wijn toont een geweldige mineraliteit en smaken van steenfruit, bloesem en citrusvruchten. De afdronk is mooi fris en blijft zeer lang hangen.
€84,95
Mullineux
Granite Syrah 2020
De Granite Syrah heeft rijp rood, kruidigheid van zwarte peper en florale tonen. De wijn is enorm elegant en heeft een fijne zachte afdronk waarbij het fruit lang blijft hangen. Wederom een groot rijpingspotentieel van 10 tot 15 jaar.
€109,95
Mullineux
Schist Syrah 2020
Deze Syrah, afkomstig van Schist bodems, toont net als de andere Syrah's van Mullineux een fijne frisheid. De aroma's zijn fruitig en floraal en doen denken aan potpourri. Mooi op dronk en zal zich blijven ontwikkelen in de komende 10-15 jaar.
€109,95

Mullineux

Chris en Andrea Mullineux vestigden in 2007 het wijngoed Mullineux Family Wines in de regio Swartland in Zuid-Afrika. Wijnmaker Andrea Mullineux groeide op in Californië en studeerde wijnbouw en oenologie aan de Davis universiteit, voordat ze in Stellenbosch ging werken en Chris ontmoette. Al snel ontwikkelde het wijnhuis zich als een van de meest geziene merken van Zuid-Afrika, zowel lokaal als internationaal. Het Swartland heeft een unieke geologie, die het mogelijk maakt de verschillende terroirs met graniet- en schistebodems te beproeven met traditioneel gebruikte Kaapse variëteiten zoals onder meer chenin blanc en syrah. Hun bekendheid kreeg een extra boost, toen Andrea Mullineux in 2016 uitgeroepen werd tot Wine Enthusiast’s Winemaker of the Year. En het bedrijf behaalde tot nu toe 5 maal de titel Platter’s Winery of the year.