Maume-Marchand-Tawse
Maume-Marchand-Tawse
Bourgogne Chardonnay 2019
Bourgogne met een citrus gevulde neus en rijpe peer- en appelgeuren. Zachte, ronde en heerlijke smaken eindigen in een schone en droge afdronk die behoorlijk complex en lang is.
€34,95
Maume-Marchand-Tawse
Savigny-les-Beaune 1er Cru Les Vergelesses 2019
Witte Bourgogne van de belangrijke premier cru Les Vergelesses. Gericht op het zuiden met 30 jaar oude stokken geeft deze cru een fraaie, frisse, complexe en mineralige wijn door de hoeveelheid kalk in de bodem. 
€64,95
Maume-Marchand-Tawse
Ladoix 1er Cru Les Gréchons et Foutrierès 2020
Ladoix is een minder bekend dorpje aan de Côtes-de-Beaune maar de 1er Cru Les Gréchons et Foutrierès ligt hoog op de helling grenzend aan de fameuze Grand cru Corton Charlemagne en is de beste cru van Ladoix voor witte Bourgogne.
€72,95
Maume-Marchand-Tawse
Meursault 2020
Meursault Village afkomstig van drie verschillende wijngaarden: Les Grands Charrons, Les Petits Charrons en Les Vireuils. Zowel rijpe als frisse neus met tonen van acaciabloesem, fruit van rijpe peer en licht geroosterde hazelnoot.
€99,00
Maume-Marchand-Tawse
Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2020
Brede, frisse, complexe Bourgogne en subtiel getoast. Weelderig, met rijpe citrus en steenfruit. Rijk, vol en met een ruggengraat van zuren om lengte en evenwicht te geven. Lange finale.
€149,00
Maume-Marchand-Tawse
Meursault 1er Cru Les Genevrieres 2020
De premier cru Genevrieres geeft prestigieuze wijnen. Het perceel is dan ook gelegen vlak naast de Perrières en heeft een geweldige expositie op een steenachtige bodem met veel kalksteen.
€199,00
Maume-Marchand-Tawse
Clos Saint Denis Grand Cru 2016
De Clos Saint Denis Grand Cru van 65 jaar oude stokken is een opvallend grote wijn in wording met een fantastisch volume van Marchand-Tawse. Parker 93-95punten
€239,95
Maume-Marchand-Tawse
Mazis Chambertin grand cru 2016
De helft van de wijnstokken van deze Mazis-Chambertin Grand Cru werd geplant in 1929. Bij Tawse wordt de wijn beschreven als een "slapende reus" en zal  een aantal jaren op fles nodig hebben
€269,00

Maume-Marchand-Tawse

Pascal Marchand, Canadees van geboorte en afkomstig uit Quebec kreeg bekendheid als 'flying winemaker' in Australie en Chili, maar vanwege zijn passie voor Bougogne en de adviezen van de legendarische Henri Jayer  kwam hij 1983 naar Frankrijk om in zijn favoriete streek daadwerkelijk wijnmaker te worden. Hij werd direct geïnspireerd door de jonge generatie pioniers, die organische en biodynamische methoden gingen gebruiken. Bij het voortreffelijke Domaine Comte Armand en Domaine de la Vougeraie kreeg zijn carriere een solide gestalte met voortreffelijke resultaten. Marchand heeft ontwikkeldezijn eigen wijndomein en heeft zich met zijn financiele partner Moray Tawse gevestigd als micro-negociant onder de naam Marchand-Tawse. Daarnaast heeft dit partnerschap in 2011 het voormalige en belangrijke Domaine Maume verworven, dat nu onder de naam Maume-Marchand-Tawse geëtiketeerd wordt en waar sindsdien positieve hervormingen zijn doorgevoerd. Ondanks de uitbreidingen wil Marchand het bewust kleinschalig houden op het domein. Zijn wijnen bieden al jong bijzonder veel drinkplezier, maar zijn zodanig gevinifieerd dat ze vol vertrouwen mooi kunnen riipen en zich goed blijken te ontwikkelen. Elke geproduceerde wijn wordt individueel benaderd om het eigen karakter en de terroir afkomst optimaal te kunnen tonen. Het houtgebruik is zodoende sterk gedifferentieerd en de biodynamische werkwijzen worden steeds meer merkbaar.