Matrot
Matrot
Bourgogne Chardonnay 2020
De basis Chardonnay van Matrot is al direct een herkennning naar de hogere witte wijnen van het domein. Natuurlijke vergisting geeft een zuivere, ronde wijn met veel fraicheur naast zacht fruit en lichte houttonen
€34,95
Matrot
Meursault 2020
Deze village Meursault komt van 11 verschillende percelen, waaronder de mooie lieux-dits Limozin, Vireuils en Dressoles, met wijnstokken van meer dan 40 jaar oud. Chardonnay met veel karakter en met minimale houtinvloed.
€89,95
Matrot
Blagny 1er Cru la Pièce sous le Bois 2020
In het gehucht Blagny, net buiten Meursault, worden wijnen gemaakt van zowel chardonnay als pinot noir. Met intense fruitaroma's van kersen en bessen is het een krachtige en atypische maar zeer interessante pinot noir. Verrassend mineralig en energiek.
€95,00
Matrot
Meursault 1er Cru Blagny 2020
De premier cru Blagny geeft een voor Matrot onconventionele wijn. De aroma's zijn kenmerkend voor het terroir: een krachtige mix van vuursteen en puur fruit. De wijn is behoorlijk strak en recht, licht en mineraal, met een zilte afdronk.
€129,00
Matrot
Meursault 1er Cru Charmes 2020
De 1er cru Charmes is het archetype van de Meursault. Het is een uitgebalanceerde cru met zowel de gulheid afkomstig van de stokken onderaan de wijngaard (Charmes Dessous) als de mineraliteit en elegantie van bovenaan de wijngaard (Charmes Dessus).
€199,00
Matrot
Meursault 1er Cru Perrières 2020
Kracht, spanning en geweldige finesse. De frisse en zuivere neus toont een prachtige reeks van witte fruitsoorten o.a koele citrus. Daarbij bloemen, kruiden, een toon van minerale reductie. De smaak is compact en stijlvol droog met een enorm ruime finale.
€249,00

Matrot

Op dit traditioneel werkende domein wordt al vijf generaties wijn gemaakt op uiterst deskundige en dynamische wijze. Thierry Matrot, de huidige wijnmaker, heeft nu alweer zo’n 25 jaar ervaring met de vinificatie. Op het domein Matrot bottelt men alles zelf en er wordt niets doorverkocht aan handelshuizen; de vraag naar hun producten is daarvoor te groot. Thierry en zijn vrouw Adèle kregen serieuze versterking van hun dochters Elsa en Adèle Ad. Elsa met een universitaire oenologie diploma op zak en Adèle heeft een master in de wijnhandel en is daarnaast ook oenologe. In 2012 investeerden ze in een perceel van Maranges Village om nog een herkomstbenaming toe te voegen aan het bereik van het landgoed. Het huis heeft daarnaast  eigen, hoogstaande wijngaarden in Meursault, Puligny-Montrachet, Monthélie, Volnay en Auxey-Duresses.
De wijnen van Matrot worden gekenmerkt door hun altijd zuivere, elegante stijl en zijn boeiend door hun complexe, fruitige aroma’s. Het zijn wijnen met karakter die door veel wijnliefhebbers en de tophoreca zeer worden gewaardeerd.
De samenwerking is een garantie voor de hoge kwaliteit van de cultivatie van de wijnstokken, de vinificatie, de rijping van de wijnen en hun marketing.
Sinds 2000, is het hele Domaine des Matrot geleidelijk omgebouwd tot biologische landbouw. Het cultiveert de wijngaarden met groot respect voor de bodem met het gebruik van o.a. organische mest.