Matrot
Uw zoekopdracht heeft helaas niets opgeleverd. Bel onze winkel 020 662 245 5, dan zoeken wij uw wijn....

Matrot

Op dit traditioneel werkende domein wordt al vijf generaties wijn gemaakt op uiterst deskundige en dynamische wijze. Thierry Matrot, de huidige wijnmaker, heeft nu alweer zo’n 25 jaar ervaring met de vinificatie. Op het domein Matrot bottelt men alles zelf en er wordt niets doorverkocht aan handelshuizen; de vraag naar hun producten is daarvoor te groot. Thierry en zijn vrouw Adèle kregen serieuze versterking van hun dochters Elsa en Adèle Ad. Elsa met een universitaire oenologie diploma op zak en Adèle heeft een master in de wijnhandel en is daarnaast ook oenologe. In 2012 investeren ze in een perceel van Maranges Village om nog een herkomstbenaming naam toe te voegen aan het bereik van het landgoed. Het huis heeft daarnaast  eigen, hoogstaande wijngaarden in Meursault, Puligny-Montrachet, Monthélie, Volnay en Auxey-Duresses.
De wijnen van Matrot worden gekenmerkt door hun altijd zuivere, elegante stijl en zijn boeiend door hun complexe, fruitige aroma’s. Het zijn wijnen met karakter die door veel wijnliefhebbers en de tophoreca zeer worden gewaardeerd.
De samenwerking is een garantie voor de hoge kwaliteit van de cultivatie van de wijnstokken, de vinificatie, de rijping van de wijnen en hun marketing.
Sinds 2000, is het hele Domaine des Matrot geleidelijk omgebouwd tot biologische landbouw. Het cultiveert de wijngaarden in het grootste respect voor de bodem met het gebruik van o.a. organische mest.