Marc Colin
Marc Colin
Bourgogne Chardonnay 2016
Een ultra-frisse neus van peren- en citrusgeuren introduceert levendige, intense en goed gedetailleerde smaken met een fijne diepte en lengte, zeker in de context van zijn categorie. Deze Bourgogne met zijn schone citrussmaken en verfijnd bittertje.
€32,50
Marc Colin
Saint Aubin Cuvée Luce 2016
Mooi subtiel gebruikt hout zet de toon en brengt de neus op gang met frisse tonen van appel, peer en iets lavendel en een miniem botertje. De spanning en diepte zijn fraai en de smaken zijn blijven subtiel, maar de finale zet goed door met structuur, zilt
€43,50
Marc Colin
Puligny-Montrachet Trezin 2016
De wijn heft een prachtige neus met een mooie en gelaagde mix van witte bloemen, groene en witte vruchten, natte steen aroma's en citroengras. Er heerst een prachtig gevoel van verfijning en energie voor deze middengewicht, met smaken die een zijdeachtig
€69,95
Marc Colin
Saint Aubin 1er Cru La Chatenière 2016
Aroma's van limoen, hazelnoot en gebrande amandel. Er is een uitstekende rijkdom in deze goed gedefinieerde wijn met een medium-body. Heldere smaken en een subtiele mineraliteit stralen in de uitgebalanceerde en mooi geparfumeerde finale.
€69,95

Marc Colin

Marc Colin werd geboren in 1944 en creëerde zijn wijndomein in de late jaren 1970; samen met zijn vrouw Michèle namen ze de wijngaarden over van verschillende generaties van de families Colin en Ponavoy Sommige percelen zijn al meer dan een eeuw in bezit van de familie.
Vervolgens cultiveren ze ongeveer 6 hectare wijngaarden in de gemeenten Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin en breidden ze het domein verder uit in de jaren tachtig en negentig.
Vandaag de dag leiden twee van hun kinderen Caroline en Damien het wijngoed dat zich uitstrekt over 12 hectare en 26 appellaties omvat verdeeld over de dorpen Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Santenay. Er wordt vanuit 'de culture raisonnée' gewerkt, maar steeds meer ecologisch en schoner voor de omgeving. De biologische benadering wordt verder verstevigd om zo een onberispelijke kwaliteit van druiven te verkrijgen. De productie omvat regionale, communale, Premier Cru- en Grand Cru-appellaties,met een jaarlijks totaal van ongeveer 80.000 flessen, waarvan 90% witte wijn en 10% rode wijn. De witte wijnen worden opgevoed met nadruk op zuiverheid, elegantie en smaaklengte. De rode wijnen worden gevinifieerd met als doel zoveel mogelijk frisheid, knapperig fruit en aangename tannines. 50% van de productie wordt geëxporteerd naar ongeveer twintig landen.