Marc Colin
Marc Colin
Saint Aubin 1er Cru En Remilly 2016
Heerlijk fruit van vooral witte vruchten zoals limoen en sinaasappel(marmalade), zwarte bes en sterke citrusachtige en stenige aroma's. Er is zowel goed volume als rijkdom aan deze goed geconcentreerde, nog gesloten halfzwaargewicht.
€59,95
Marc Colin
Saint Aubin 1er Cru La Chatenière 2016
Aroma's van limoen, hazelnoot en gebrande amandel. Er is een uitstekende rijkdom in deze goed gedefinieerde wijn met een medium-body. Heldere smaken en een subtiele mineraliteit stralen in de uitgebalanceerde en mooi geparfumeerde finale.
€67,95

Marc Colin

Marc Colin werd geboren in 1944 en creëerde zijn wijndomein in de late jaren 1970; samen met zijn vrouw Michèle namen ze de wijngaarden over van verschillende generaties van de families Colin en Ponavoy Sommige percelen zijn al meer dan een eeuw in bezit van de familie.
Vervolgens cultiveren ze ongeveer 6 hectare wijngaarden in de gemeenten Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin en breidden ze het domein verder uit in de jaren tachtig en negentig.
Vandaag de dag leiden twee van hun kinderen Caroline en Damien het wijngoed dat zich uitstrekt over 12 hectare en 26 appellaties omvat verdeeld over de dorpen Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Santenay. Er wordt vanuit 'de culture raisonnée' gewerkt, maar steeds meer ecologisch en schoner voor de omgeving. De biologische benadering wordt verder verstevigd om zo een onberispelijke kwaliteit van druiven te verkrijgen. De productie omvat regionale, communale, Premier Cru- en Grand Cru-appellaties,met een jaarlijks totaal van ongeveer 80.000 flessen, waarvan 90% witte wijn en 10% rode wijn. De witte wijnen worden opgevoed met nadruk op zuiverheid, elegantie en smaaklengte. De rode wijnen worden gevinifieerd met als doel zoveel mogelijk frisheid, knapperig fruit en aangename tannines. 50% van de productie wordt geëxporteerd naar ongeveer twintig landen.