Marc Colin
Marc Colin
Bourgogne Aligoté 2022
Aligoté is het minder bekende en aangeplante druivenras van de Bourgogne, maar dat wilt niet zeggen dat dit geen heerlijke wijn is! Heerlijk verfrissend, met veel fruit en lichte tonen van brioche maken dit een verfijnde wijn.
€39,95
Marc Colin
Puligny-Montrachet 'Le Trézin' 2022
Complex, elegant en intens, zo zou deze Puligny-Montrachet van Marc Colin omschreven kunnen worden. Naast het fruit heeft het ook aroma's van brioche, bloesem en wat gebrande hazelnoot. Zeer geconcentreerd en met een prachtige lengte. 
€129,95
Marc Colin
Saint-Aubin 1er Cru 'En Remilly' 2022
En Remilly staat bekend als een van de beste Premier Cru's van Saint Aubin, wat absoluut te merken is bij deze wijn van Marc Colin. Intense aroma's van citrus, perzik en bloesem, met lichte tonen van vers gebakken brood.
€129,95

Marc Colin

Marc Colin werd geboren in 1944 en creëerde zijn wijndomein in de late jaren 1970; samen met zijn vrouw Michèle namen ze de wijngaarden over van verschillende generaties van de families Colin en Ponavoy Sommige percelen zijn al meer dan een eeuw in bezit van de familie.
Vervolgens cultiveren ze ongeveer 6 hectare wijngaarden in de gemeenten Chassagne-Montrachet, Saint-Aubin en breidden ze het domein verder uit in de jaren tachtig en negentig.
Vandaag de dag leiden twee van hun kinderen Caroline en Damien het wijngoed dat zich uitstrekt over 12 hectare en 26 appellaties omvat verdeeld over de dorpen Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet en Santenay. Er wordt vanuit 'de culture raisonnée' gewerkt, maar steeds meer ecologisch en schoner voor de omgeving. De biologische benadering wordt verder verstevigd om zo een onberispelijke kwaliteit van druiven te verkrijgen. De productie omvat regionale, communale, Premier Cru- en Grand Cru-appellaties,met een jaarlijks totaal van ongeveer 80.000 flessen, waarvan 90% witte wijn en 10% rode wijn. De witte wijnen worden opgevoed met nadruk op zuiverheid, elegantie en smaaklengte. De rode wijnen worden gevinifieerd met als doel zoveel mogelijk frisheid, knapperig fruit en aangename tannines. 50% van de productie wordt geëxporteerd naar ongeveer twintig landen.