Le Vieux Donjon
Le Vieux Donjon
Châteauneuf-du-Pape 2020
De oudste Grenache stokken zijn hier meer dan 120 jaar oud! De kracht van Le Vieux Donjon is dat nog steeds alle kwaliteit naar één rode wijn (en een witte wijn) gaat.
€54,95
Le Vieux Donjon
Châteauneuf-du-Pape 2021
De oudste grenache stokken zijn hiermeer dan 120 jaar oud! De kracht van Le Vieux Donjon is dat nog steeds alle kwaliteit naar één rode wijn (en een witte wijn) gaat. Daarnaast geen prestige cuvée’s, die het niveau van de basiswijn sterk zouden reduceren.
€54,95
Le Vieux Donjon
Châteauneuf-du-Pape blanc 2022
De witte Chateauneuf-du-Pape van gelijke delen Roussanne en Clairette, heeft een zeer aantrekkelijk boeket met zachte tonen van bloemen, peer, perzik, verbena, venkel en brioche. De structuur is licht vettig maar heeft ook wat frisse accenten.
€64,95

Le Vieux Donjon

Le Vieux Donjon heeft zijn kelders in het plaatsje Châteuneuf-du-Pape. Het domein werd in 1962 opgericht door Marcel Michel, die na 4 jaar zijn wijnen op het domein zelf ging bottelen. In 1979 namen zijn zoon Lucien en diens vrouw Marie-José het roer over en zij bouwden het wijngoed uit tot een van de meest gereputeerde domeinen van de streek. Nu is al enkele jaren de volgende generatie aan de beurt. Dochter Claire Michel, afgestudeerd oenologe, maakt samen met haar echtgenoot, de talentvolle wijnbouwer Adrien Fabre uit het Rhônedorp Visan, de wijnen. Het wijngoed beslaat 14 hectare aan wijngaarden waarvan 1 hectare beplant is met witte druiven. De percelen met 60 tot 120+ jaar oude stokken liggen verspreid over de appellation: de belangrijkste rond Cabrières in het noorden en enkele ten zuiden van het dorp zelf.